Advertentie 

In dit eerste weekend van september ziet het weerbeeld er voor velen prima uit. Of je nu een coureur bent op Zandvoort, één van de vele bezoekers van het evenement of gewoon een vrij weekend hebt, het is heel aangenaam buitenweer. De zon schijnt dankzij het hogedrukgebied Hermelinde flink, maar het (uiterste) noorden heeft last van hardnekkige bewolking. Regen wordt niet verwacht en de temperatuur is de komende tijd heel aangenaam.

Fraai weer voor de camping en ook voor buitenactiviteiten. Jolanda Bakker maakte de foto.

Op deze vrijdag schijnt de zon in grote delen van het land volop. In het noordelijk kustgebied en bij de Wadden is het overwegend bewolkt. Deze wolken kunnen nog wat verder over het noorden uitbreiden. In het midden en zuiden blijft het zonnig en ontstaan geleidelijk enkele stapelwolken. In Zandvoort zijn de eerste twee vrije trainingen om 11:30 en 15:00 uur en het weer heeft daarop geen invloed. De temperatuur stijgt naar 20 graden in het noorden tot 24 in het zuiden. In het zuidoosten kan het lokaal 25 graden worden.

Bij de Wadden houdt de bewolking de temperatuur onder 20 graden en met maximaal 18 graden is het best fris. De wind waait uit het noordoosten en is zwak tot matig. Vanavond verdwijnen de stapelwolken en is het fraai weer. Het noorden houdt last van wolken. Komende nacht kan lokaal mist ontstaan en het koelt af naar 9 tot 13 graden.

De weerkaart voor morgen. Bron: DWD

Grijze start van de zaterdag

Morgen start de dag op veel plaatsen grijs met laaghangende bewolking en lokaal mist. De zon is ook al regionaal van de partij en de zon wint het van de wolken. Toch zijn er in het noorden en noordwesten meer wolken dan in het zuiden en zuidoosten. Vooral morgenmiddag zijn er perioden met zon, maar ook enkele stapelwolken.

Tijdens de derde vrije training (12:00 uur) en de kwalificatie (15:00 uur) is er in Zandvoort een mix van zon en wolken. De temperatuur stijgt naar 17 tot 19 graden in het noorden en naar 20 tot 22 graden elders (waaronder Zandvoort). In het zuidoosten wijst het kwik de 23 graden aan. In de avond klaart het overal op en koelt het na zonsondergang weer snel af. De temperatuur daalt in de nacht naar zondag af naar 7 tot 12 graden.

De verwachte temperatuur voor zondag. 20 graden in het noorden en 25 in het zuiden. Bron: Kachelmannwetter.de

Aangename zondag voor zowel race- als niet raceliefhebbers

Zondag is het prima weer met flink wat zonneschijn. Er waait een zwakke tot matige oosten- tot noordoostenwind en het wordt 20 tot 24 graden. In het zuidoosten kan het lokaal 25 graden worden. Tijdens de race in Zandvoort is het aangenaam zomerweer met een graad of 22 op het circuit.

De zonsopkomst was fraai vanochtend. Debbie van Ooststroom maakte de foto.

Volgende week aanhoudend warm (na)zomerweer

Maandag is er weer wat meer bewolking en misschien krijgt het noorden met een lokale bui te maken. Elders is het droog en ook de rest van de week overheerst het droge septemberweer. Ook de nog altijd krachtige septemberzon schijnt vaak. De temperatuur stijgt maandag naar 20 tot 25 graden, maar de dagen daarna kan het 23 tot 27 graden worden. Ik hoef niet te zeggen dat dat te warm is voor de tijd van het jaar, want normaal is het begin september 19 tot 21 graden.

Later in de week stijgt de kans op een paar (onweers)buien, maar of die er daadwerkelijk komen is nog heel erg onzeker. In een volgend bericht lees je daar ongetwijfeld meer over.

Dit was het voor nu. Blijf ons volgen en graag weer tot een volgende keer!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook, Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

Jouw BLOG / Weerbericht ?!

Mocht je overigens ook eens willen bloggen over JOUW mooie plekje of ervaringen in de Alpen of ook de Lage Landen of zelfs weerberichten willen schrijven voor het sterk groeiende platform van Alpenweerman neem dan contact met ons op!

Met dank ook aan Protest, kledingsponsor Alpenweerman.

Innsbruck Tourismus – Partner Alpenweerman

(Visited 10 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer

Advertentie

Winter in Morzine

Winter in Morzine 

Ga deze winter naar Morzine. Een traditioneel gezellig dorp in het hart van 600 km skipistes in de Portes du Soleil. Levendig nachtleven, gevarieerde pistes en activiteiten om iedereen te vermaken!. Lees meer