Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

In dit eerste weekend van september ziet het weerbeeld er voor velen prima uit. Of je nu een coureur bent op Zandvoort, één van de vele bezoekers van het evenement of gewoon een vrij weekend hebt, het is heel aangenaam buitenweer. De zon schijnt dankzij het hogedrukgebied Hermelinde flink, maar het (uiterste) noorden heeft last van hardnekkige bewolking. Regen wordt niet verwacht en de temperatuur is de komende tijd heel aangenaam.

Fraai weer voor de camping en ook voor buitenactiviteiten. Jolanda Bakker maakte de foto.

Op deze vrijdag schijnt de zon in grote delen van het land volop. In het noordelijk kustgebied en bij de Wadden is het overwegend bewolkt. Deze wolken kunnen nog wat verder over het noorden uitbreiden. In het midden en zuiden blijft het zonnig en ontstaan geleidelijk enkele stapelwolken. In Zandvoort zijn de eerste twee vrije trainingen om 11:30 en 15:00 uur en het weer heeft daarop geen invloed. De temperatuur stijgt naar 20 graden in het noorden tot 24 in het zuiden. In het zuidoosten kan het lokaal 25 graden worden.

Bij de Wadden houdt de bewolking de temperatuur onder 20 graden en met maximaal 18 graden is het best fris. De wind waait uit het noordoosten en is zwak tot matig. Vanavond verdwijnen de stapelwolken en is het fraai weer. Het noorden houdt last van wolken. Komende nacht kan lokaal mist ontstaan en het koelt af naar 9 tot 13 graden.

De weerkaart voor morgen. Bron: DWD

Grijze start van de zaterdag

Morgen start de dag op veel plaatsen grijs met laaghangende bewolking en lokaal mist. De zon is ook al regionaal van de partij en de zon wint het van de wolken. Toch zijn er in het noorden en noordwesten meer wolken dan in het zuiden en zuidoosten. Vooral morgenmiddag zijn er perioden met zon, maar ook enkele stapelwolken.

Tijdens de derde vrije training (12:00 uur) en de kwalificatie (15:00 uur) is er in Zandvoort een mix van zon en wolken. De temperatuur stijgt naar 17 tot 19 graden in het noorden en naar 20 tot 22 graden elders (waaronder Zandvoort). In het zuidoosten wijst het kwik de 23 graden aan. In de avond klaart het overal op en koelt het na zonsondergang weer snel af. De temperatuur daalt in de nacht naar zondag af naar 7 tot 12 graden.

De verwachte temperatuur voor zondag. 20 graden in het noorden en 25 in het zuiden. Bron: Kachelmannwetter.de

Aangename zondag voor zowel race- als niet raceliefhebbers

Zondag is het prima weer met flink wat zonneschijn. Er waait een zwakke tot matige oosten- tot noordoostenwind en het wordt 20 tot 24 graden. In het zuidoosten kan het lokaal 25 graden worden. Tijdens de race in Zandvoort is het aangenaam zomerweer met een graad of 22 op het circuit.

De zonsopkomst was fraai vanochtend. Debbie van Ooststroom maakte de foto.

Volgende week aanhoudend warm (na)zomerweer

Maandag is er weer wat meer bewolking en misschien krijgt het noorden met een lokale bui te maken. Elders is het droog en ook de rest van de week overheerst het droge septemberweer. Ook de nog altijd krachtige septemberzon schijnt vaak. De temperatuur stijgt maandag naar 20 tot 25 graden, maar de dagen daarna kan het 23 tot 27 graden worden. Ik hoef niet te zeggen dat dat te warm is voor de tijd van het jaar, want normaal is het begin september 19 tot 21 graden.

Later in de week stijgt de kans op een paar (onweers)buien, maar of die er daadwerkelijk komen is nog heel erg onzeker. In een volgend bericht lees je daar ongetwijfeld meer over.

Dit was het voor nu. Blijf ons volgen en graag weer tot een volgende keer!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook, Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

Jouw BLOG / Weerbericht ?!

Mocht je overigens ook eens willen bloggen over JOUW mooie plekje of ervaringen in de Alpen of ook de Lage Landen of zelfs weerberichten willen schrijven voor het sterk groeiende platform van Alpenweerman neem dan contact met ons op!

Met dank ook aan Protest, kledingsponsor Alpenweerman.

Innsbruck Tourismus – Partner Alpenweerman

(Visited 4 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier