Advertentie 

Algemene situatie

Het is rustig en niet in de laatste plaats zeer zacht novemberweer tussen het hogedrukgebied Zouhir boven Rusland en diepe depressie Yaprak bij IJsland. Met een zuidoostelijke stroming wordt zeer zachte lucht aangevoerd waarin de temperatuur vandaag oploopt naar waarden tussen de 15 en 20°.

Morgen krijgen we later op de dag te maken met een (zwakke) storing en valt er wat lichte regen, donderdag en ook vrijdag profiteren we weer van een uitloper van hogedruk. In het weekend wordt het wisselvalliger als het Atlantische lagedrukgebied zich over onze streken uitbreidt. De regenkansen nemen dan toe en ook volgende week lijkt vrij nat te verlopen.

De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD.

Wolkenvelden, in het zuiden en deels midden ook zonneschijn

Gisteren was het in de noordelijke helft van het land bewolkt met 0 uur zonneschijn. In de zuidelijke helft en deels midden van het land scheen ook geregeld de zon en dat leverde in het zuiden 6 tot 8 uur zon op.

De temperatuur steeg naar waarden tussen de 9 en 14° met in Den Helder en Berkhout 8,9 en in Terschelling, Stavoren en Lelystad maximaal 9,2°. De toppers waren te vinden in het zonnige zuiden met in Maastricht 14,2 en in Westdorpe 14,3°. In België lagen de maxima tussen de 10 en 15° met in Spa 9,8 en in Chievres 15,1°.

Deze foto werd gemaakt in Oud Beijerland door Trijntje van den Berg
Bij Ton Wesselius in Roelofarendsveen brak de zon nog even door.
Peter van Lindenberg maakte deze foto in Vianen.
In het noorden van het land bleef het grijs en bewolkt. Jannes Wiersema maakte de foto in Roodeschool.

Zeer zachte dinsdag

Na een nacht met nevel en lokaal ook mist is het op deze dinsdag vrij zonnig. Wel is er vrij veel sluierbewolking zichtbaar waar de zon soms wat wazig doorheen schijnt. Het blijft droog en er waait een meest matige zuidoostenwind.

De temperatuur gaat flink de hoogte in en stijgt naar 14-15° in het noorden en op de Wadden, naar 16-17 in het midden en naar 18-19, misschien wel lokaal 20° in het zuiden en in België.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft droog en het koelt af naar 8-9°.

Eerst zonneschijn, later wat lichte regen

Morgen starten we de woensdag met flink wat zonneschijn. Geleidelijk neemt vanuit het zuidwesten de bewolking toe op de nadering van een koufront en vanmiddag gaat het enige tijd licht regenen. Het gebied met nattigheid zal het noordoosten pas in de avond bereiken.

De zwakke tot matige zuidenwind neemt in kracht toe en wordt matig over land en vrij krachtig aan zee, windkracht 4 tot 5. De temperatuur is weer wat lager en stijgt naar 13° in het noorden en naar 16 in het zuidoosten en in Belgisch Limburg.

De verwachte weerkaart voor later deze week. Hogedruk heeft nog altijd invloed op ons weer. Bron: meteologix.com

Rustig en droog, vanaf het weekend toenemende neerslagkansen

Donderdag ook nog vrijdag profiteren we van hogedruk. Het blijft op beide dagen zo goed als overal droog en zo nu en dan schijnt de zon. De wind houdt zich rustig en de temperatuur stijgt op beide dagen naar 12-13°.

De verwachte weerkaart voor komend weekend. Bron: meteologix.com

In het weekend breidt de Atlantische depressie zich tot over onze streken uit. Bijbehorende storingen trekken over de Lage Landen en de neerslagkansen nemen duidelijk toe. Ook de zuid tot zuidwestenwind zal zich laten gelden en waait matig tot vrij krachtig over land en krachtig tot hard aan zee, windkracht 4 tot 7. De temperatuur blijft te hoog voor de tijd van het jaar en stijgt op beide dagen naar 12 tot 14°. Normaal is het in deze tijd van het jaar een graad of 11.

De verwachting voor na het weekend is onzeker, want de diverse weermodellen lopen uiteen. Het Amerikaanse weermodel houdt het uitermate wisselvallige weerbeeld vast, maar bij de Europese tegenhanger gaan we (weer) profiteren van hogedruk. De komende dagen wordt het vanzelf duidelijk welke kant we opgaan.

Temperatuurpluim

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen voor het midden van het land laat het allemaal weer mooi zien. Na deze zeer zachte dinsdag gaat het kwik weer omlaag naar meer normalere waarden aan het eind van de week en in het weekend. Na het weekend nemen de verschillen toe en vooral het Europese weermodel, die ons weer laten profiteren van hogedruk, laat het kwik weer oplopen naar 15° of meer…

De neerslagpluim voor het midden van het land. Bron: Meteologix.com

Deze neerslagpluim laat goed zien dat het tot en met vrijdag zo goed als droog blijft. In het weekend neemt de kans op regen toe en ook volgende week lijkt het vrij nat te blijven.

Deze prachtige foto werd gisterochtend gemaakt door Debbie van Ooststroom.
Jolanda Bakker uit Zevenhuizen maakte deze mooie foto.
Marjolein Schut maakte deze prachtige foto.

Dit was het weer voor deze dinsdag. Morgen zal Maarten het weerpraatje voor de woensdag verzorgen en ik ben er dan donderdag weer. Voor nu een mooie dag en graag weer tot morgen.

Maak je ook weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Hoe leuk is het dat vele honderden en soms zelfs duizenden mensen je foto bij de berichten zien. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman of @ricoschroder

Versterk ons team of word sponsor

Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wat kunnen we voor u betekenen…

  • Weerbericht op maat, waar ook ter wereld (weathercard service)
  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW excl. compleet verzorgde “Ski Safari’s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 490 times, 1 visits today)

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier