Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: de komende dagen hebben we een noordoostelijke stroming en daardoor zijn de temperatuursverschillen tussen het noorden en zuiden groot. In het noorden is het gewoon aangenaam zomerweer, terwijl het in het zuiden bloedheet is en het tot een regionale hittegolf kan komen.

We profiteren vandaag van een nieuw hogedrukgebied genaamd Deike, maar we krijgen ook te maken met een zwak koufront verbonden aan depressie Octavian. Niet meer dan wolkenvelden zullen zichtbaar zijn van het front, maar ten noorden van het front is de aangevoerde lucht wel duidelijk koeler. Sowieso heeft het noorden, vanwege een noord tot noordoostelijke stroming, lagere temperaturen vanwege aanvoer over zee. In het zuiden is het vandaag en de komende dagen opnieuw heet.

de weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren: veel zon
Gisteren was het prachtig zomerweer met volop zonneschijn. In de middag verscheen er hier en daar wat bewolking, maar het bleef voor de zoveelste keer droog.

De temperatuur steeg naar waarden tussen de 27 en 32°. Vlieland noteerde als enige maximaal 25°, Wijk aan zee kwam uit op 27,1 , Terschelling op 27,4 en Den Helder 27,5°. De toppers waren weer in het zuiden te vinden met in De Bilt 30,9°. Ell en Arcen noteerden 32,1, Gilze-Rijen 32,2 en Eindhoven 32,4°.

In België werd het 25 tot 27° aan zee, 29 in de Ardennen en 30 tot 33 elders met in Gent maximaal 32,5°. Ook in Luxemburg tropische temperaturen met in Waasserbelleg maximaal 33,0°.

veel zon, maar lokaal ook enkele stapelwolken. Deze zomerse foto werd gemaakt door Martin Vye
Zonkracht 7 !!
verbranding: snel / roodkleuring onbeschermde huid: 10-15 min!

Vandaag: sluierwolken, maar ook geregeld zon
We krijgen vandaag te maken met de passage van een uitermate zwak koufront en daardoor is er vrij veel sluierbewolking waar de zon geregeld doorheen schijnt. Het blijft over het algemeen droog, maar heel lokaal is wat licht gespetter niet geheel uitgesloten.

De zwakke noord tot noordoostenwind neemt gedurende de dag toe naar matig over land en naar vrij krachtig aan zee (windkracht 3 tot 5) en de temperatuur blijft in het noorden van het land steken bij maximaal 20 tot 22°. In het midden van het land wordt het weer zomers warm met temperaturen van 26 tot 29° en in het zuiden is het opnieuw tropisch met 30 tot 32°. Ook in België wordt het op de meeste plaatsen weer tropisch met 30 tot lokaal 33°.

Vanavond en de komende nacht zijn er flinke opklaringen en blijft het overal droog. De zwakke tot matige wind draait naar oost tot noordoost en de temperatuur daalt naar 8° in het noorden en noordoosten en naar 16 in België.

het is erg droog en dat is goed te zien op deze foto van Jannes Wiersema
op deze foto van Jolanda Bakker is de droogte ook goed te zien
er wordt dan ook volop gesproeid. Ook deze foto is van Jolanda Bakker

Morgen: sluierbewolking, maar ook zonneschijn
Ook morgen, tijdens het begin van de astronomische zomer om 6:24 uur, is er vrij veel sluierbewolking, maar ook de zon zal geregeld schijnen. Later op de dag is er in België kans op een onweersbui. De wind waait uit het oosten en is zwak tot matig van kracht en de temperatuur stijgt naar ongeveer 23-24° in het noorden, naar een graad of 28 in het midden van het land en naar een tropische 31-32 in het zuiden. In België kan het 33, lokaal zelfs 34° worden en is een hittegolf een feit.

Morgenavond en in de nacht naar donderdag is er in België lokaal kans op een onweersbui. Elders blijft het droog met een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het koelt af naar 14° in het noordoosten en naar een zwoele 21 in het zuiden en in België.

Martin Vye maakte gisteravond nog deze prachtige foto op een mooie zomeravond

(middel)lange termijn en de pluim:
Donderdag schijnt geregeld de zon, maar later op de dag neemt de kans op een regen- of onweersbui geleidelijk toe op de passage van een koufront. Het wordt met name in het binnenland en voorafgaand aan het front bloedheet met temperaturen in het zuiden en oosten van het land en in België van 34-35°. In de kustgebieden zorgt een verkoelende zeewind voor temperaturen van maximaal 25-26° en na frontpassage gaan de temperaturen geleidelijk dalen.

de verwachte weerkaart voor donderdag. Bron: DWD

Vrijdag en het komende weekend komen we geleidelijk onder invloed van lagedruk. De zon schijnt geregeld, maar het komt zowaar ook tot enkele buien. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is matig over land en vrij krachtig aan zee en de temperaturen gaan naar beneden met in het weekend zeer aangename temperaturen van 20 tot 24°.

Zoals aan onderstaande temperatuurpluim is te zien laten enkele weermodellen de temperatuur in de loop van het weekend en zeker maandag weer oplopen, maar de verschillen zijn te groot om hier specifiek op in te gaan. Daarna gaan alle modellen weer terug naar een graad of 20. De komende dagen meer…

De temperatuurpluim voor de komende 10 dagen voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

Dit was het weer voor vandaag. Morgen ben ik er weer en dan kijken we weer verder naar de ontwikkelingen op de weerkaart. Maak er een mooie dag van en graag weer tot morgen.

met deze hoge temperaturen moet je ook verkoeling zoeken… De foto werd gemaakt door Arno van Brakel

Join Alpenweerman community:
Wist je dat Alpenweerman naast diverse curcussen en trainingen ook weerberichten op maat maakt? Heb je bijvoorbeeld een evenement of outdooractiviteit en wil je dat het weer in de gaten wordt gehouden door ons, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Aan de hand van vooraf opgestelde weerlimieten kunnen we tot in detail het weer voor het evenement bewaken. Wij berichten je dan gelijk als de weersverwachting eventueel verandert.

Ook de dagelijkse weersverwachtingen voor de Alpen als voor de Lage Landen zijn ook de rest van het jaar hier te volgen. Kortom: JOIN US, wordt sponsor/partner van Alpenweerman.nl en neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of Twitter.  Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 372 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier