Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie

Bij IJsland ligt een nieuw hogedrukgebied en dit hoog zorgt ervoor dat het de komende dagen vrij koud blijft, want de stroming blijft oostelijk. Was er de afgelopen dagen nog enige onzekerheid over het weer volgende week, inmiddels winnen de zachte oplossingen in de diverse modellen terrein en vanaf donderdag hebben we dan ook (waarschijnlijk) geheel ander weer. De regenkansen nemen tegen die tijd toe en de temperaturen gaan omhoog naar waarden in de buurt van de 10°. Ook dit weekend is er kans op regen, maar dan vooral in de zuidelijke helft van de Lage Landen.

De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD.

Wolkenvelden, ook gebieden met flinke zonneschijn

Gisteren waren er wolkenvelden, maar vooral in de oostelijke helft scheen de zon flink. In het westen scheen de zon 1-2 uur, in het oosten werden zonuren van 5 tot 7 uur genoteerd.

De temperatuur, die gisternacht in het binnenland daalde tot enkele graden onder nul (Volkel -4,0°), steeg gisteren naar 5° in het noorden en naar 10 in het zuiden. Berkhout noteerde 4,4 en Den Helder en Vlieland 4,5°. In het zuiden was het duidelijk zachter met 10,2° in Maastricht en 10,6° in Westdorpe. In België werd het 8 tot 12° met in Bierset 12,4°.

De dag begon bij Jolanda Bakker met veel bewolking.
Rond het middaguur klaarde het vanuit het zuiden geleidelijk op. Jolanda maakte ook deze foto.
Later scheen de zon in Zevenhuizen flink. Jolanda Bakker maakte ook deze foto.
Ook bij Trijntje van den Berg in Barendrecht klaarde het in de middag op
De dag begon fraai in Doornenburg. Joyce Derksen maakte deze prachtige foto.
Marjolein Schut maakte deze prachtige foto.

In het zuiden en zuidoosten lichte regen, elders droog

Het is op deze zaterdag bewolkt en vanuit het zuiden neemt de kans op regen toe. De grote vraag is hoever de regen noordwaarts trekt, maar het lijkt erop dat het alleen in het zuidelijke en zuidoostelijke helft van het land tot regen komt. Later kan er in het genoemde gebied ook wat smeltende sneeuw vallen. Elders zijn er alleen veel wolkenvelden en in het noorden is er misschien nog een streepje zon.

De wind waait uit het oosten tot noordoosten en is zwak in het zuiden en matig tot vrij krachtig in het noorden en de temperatuur stijgt naar 3 tot 5°. In het zuiden en in België wordt het een graad of 6.

Vanavond en de komende nacht is het over het algemeen bewolkt en in de zuidelijke helft is er nog kans op wat gespetter. De temperatuur daalt naar een graad of 3 in het zuiden en naar waarden rond het vriespunt in het noorden en midden.

Overwegend bewolkt

Morgen is het wederom bewolkt, maar op veruit de meeste plaatsen blijft het droog. Alleen in het westen van België en in Zeeland is er kans op wat lichte regen.

De wind waait uit het oosten tot noordoosten en is matig over land en later vrij krachtig aan zee en op de Wadden en de temperatuur stijgt naar 4-5, in het zuiden en in België naar 6°.

De verwachte weerkaart voor maandag volgens EC. Bron: meteologix.com

Eerst vrij koud, vanaf woensdag winnen de zachte oplossingen

Na het weekend is het maandag en zeker dinsdag nog (vrij) koud. Die koude lucht wordt met een stevige noordoostelijke wind aangevoerd tussen hogedruk ten noorden en lagedruk ten zuiden en zuidoosten van onze streken.

Voor de zon is niet zo gek veel ruimte, want het is wel overwegend bewolkt. De temperatuur stijgt maandag naar 4 tot 6°, maar dinsdag wordt het niet warmer dan 1° in het noordoosten en 4 in het zuidwesten.

Woensdag wordt de hogedruk naar het oosten geduwd en vanuit het westen neemt de depressieactiviteit toe. Bron: meteologix.com

Vanaf woensdag wordt de hogedruk naar het oosten geduwd door een krachtige depressie op de Atlantische Oceaan. De regenkansen nemen toe, de stroming draait naar het zuiden tot zuidwesten en de temperaturen gaan omhoog.

In het noorden en noordoosten loopt het kwik op van 3° op woensdag naar 8 op vrijdag. In het zuiden en zuidwesten is het al duidelijk zachter met al 8° op woensdag en 11 aan het eind van de week.

De verschillen tussen de diverse weermodellen voor volgende week zaterdag zijn groot. Het Amerikaanse weermodel ziet hogedruk boven onze streken, het Europese model komt met een depressie… Bron: meteologix.com

Tegen die tijd nemen de verschillen tussen de diverse modellen alweer flink toe met bijvoorbeeld volgens het Amerikaanse weermodel alweer krachtige hogedruk boven onze streken… De verschillen in temperatuur zijn ook weer zichtbaar in onderstaande temperatuurpluim.

Temperatuurpluim

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen voor het midden van het land laat het allemaal weer mooi zien. Tot en met woensdag is het vrij koud voor de tijd van het jaar met temperaturen rond de 5°. Dinsdag is het tijdelijk nog wat kouder, maar de dagen daarna gaat de temperatuur duidelijk omhoog. Wel nemen de verschillen toe met op donderdag bijvoorbeeld verwachte temperaturen in het midden van het land van 4 tot 12°. Vrijdag wordt het volgens alle modellen een graad of 8-9, maar voor volgende week zondag liggen de maxima tussen de 1 en 13°.

Kortom: het wordt geleidelijk duidelijk dat we, na een vrij koud intermezzo, gaan overschakelen op zachter weer in de loop van volgende week. Of het zachte weer lang aanhoudt, moet worden afgewacht…

Diny Reijnen maakte deze foto in Gennep. Veel zonneschijn in de middag.
Ton Wesselius maakte deze mooie herfstfoto.
De dag eindigde fraai. Ton Wesselius maakte ook deze foto.
Ook bij Jannes Wiersema ging de zon fraai onder.

Dit was het weer voor deze zaterdag. Morgen ben ik er weer en dan kijken we opnieuw naar de diverse weerkaarten. Voor nu een mooie dag, goed weekend en graag tot morgen.

Maak je ook weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Hoe leuk is het dat vele honderden en soms zelfs duizenden mensen je foto bij de berichten zien. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman of @ricoschroder

Versterk ons team of word sponsor

Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wat kunnen we voor u betekenen…

  • Weerbericht op maat, waar ook ter wereld (weathercard service)
  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW excl. compleet verzorgde “Ski Safari’s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 661 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier