Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Vandaag en vooral morgen en komend weekend is het opnieuw erg zacht met temperaturen in de dubbele cijfers. Daarbij valt er alle dagen regen en is er – vooral aan de kust – veel wind. Na maandag wordt het iets rustiger en frisser. De modellen laten het frissere weer echter maar kort duren; eind volgende week lijkt een nieuwe, zachte periode aan te breken.

Prachtige zonsopkomst gisteren. Foto Jannes Wiersema

Gisteren vielen er – door een koude bovenlucht, op 500 hPa ongeveer -35º – vooral in de ochtend buien, soms met hagel, een klap onweer en een vlok smeltende sneeuw. In het zuidwesten was er meer zon. De westenwind was in het binnenland matig tot vrij krachtig en aan de kust krachtig tot hard. In de middag namen de buien af en klaarde het vanuit het westen op. De wind nam af. Het werd 6 tot 8 graden.

Gisterenavond en vannacht was er in het (noord)oosten veel bewolking. Daar viel wat regen. In het zuiden en zuidwesten waren er opklaringen. De wind was zuidwest tot west, in het binnenland matig, naar het noorden toe vrij krachtig en in het noordelijk kustgebied krachtig tot hard. De temperatuur was iets boven nul in hoog België en tussen 3 en 7 graden elders.

Wolken, zon, wind. Foto Trijntje v.d. Berg
De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

De Benelux profiteert vanochtend van een zwakke rug van hoge druk. Vanmiddag neemt de bewolking toe en gaat het vanuit het zuidwesten regenen.

Vanochtend schijnt de zon en is het droog. Wel zijn er sluierwolken. In de loop van de ochtend neemt de bewolking vanuit het zuidwesten toe. Tegen de avond valt er (mot)regen, vooral in het zuiden. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, 3 Bft. Aan zee matig tot vrij krachtig, 4 of 5 Bft. De temperatuur loopt vandaag op naar 7º op de Wadden en 10º in het zuiden.

Vannacht trekt de regen naar het oosten weg en klaart het vanuit het noordwesten op. De westenwind is matig, 3 of 4 Bft., in het binnenland en af en toe vrij krachtig aan zee, 4 of 5 Bft. De temperatuur ligt tussen 8° in het noordoosten en 11° in het zuiden.

Vrijdag

In de ochtend in het noordoosten af en toe zon, verder veel bewolking en in de loop van de dag (mot)regen. In het zuiden is het droger. De wind is zuidwest. In het binnenland matig, 4 Bft, aan de kust vrij krachtig tot hard, 5 tot 7 Bft. De temperatuur ligt vrijdag tussen 8° op de Wadden en 12° in het zuiden.

Zaterdag

Is er veel bewolking met vooral in de ochtend kans op regen. In de middag vooral in het noorden enkele opklaringen. De zuidwestenwind is aan de kust krachtig tot hard, mogelijk stormachtig, 6 tot 8 Bft. In het binnenland is de wind matig tot vrij krachtig, 4 tot 5 Bft. De temperatuur ligt tussen 8 en 12 graden.

Zondag

Is het vooral naar het noorden toe minder zacht maar in het zuiden kan het weer 12° worden. Er is veel bewolking en in de ochtend begint het vanuit het westen al te regenen. Er waait een matige zuid tot zuidwestenwind. In het zuidwestelijk kustgebied neemt de wind toe naar (vrij) krachtig.

De pluim van de hoofdberekeningen van de temperatuur voor midden Nederland laat de temperatuur na dinsdag wat zakken. Overtuigend is het niet. Leek het er gisteren op dat een hogedrukgebied op de oceaan zich naar het noorden (IJsland) zou uitbreiden, de modellen vandaag laten het hogedrukgebied al snel weer naar het zuiden zakken. Voor de Benelux betekent dit enkele dagen frisser weer maar aan het eind van volgende week waarschijnlijk opnieuw een zachte, zuidwestelijke stroming. Bron: Meteologix.

Morgen een uitgebreidere kijk op het weer voor volgende week op alpenweerman.nl.

Vanaf Texel een fijne donderdag!

Deze foto maakte Willem Maaskant

 

Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee, stel vragen en geniet van de voorpret van jouw wintersport of vakantie in de Benelux!

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Let op: hoge resolutie en maak je foto’s landscape. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 521 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer