klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Pas over ruim een week gaat januari normaal doen met de temperatuur. Volgende week zondag wordt het 7-8 graden en de dagen daarna daalt het kwik langzaam naar 4-6 graden. Later volgende week gaat het ook in de nacht weer vriezen. Tot die tijd is het boterzacht. Vandaag en morgen wordt het 8-10 graden en dinsdag tot en met vrijdag worden dagelijks de dubbele cijfers gehaald met kwikstanden van 10-13 graden.

De dag begon gisteren kleurrijk. Maurice Vroegrijk maakte deze foto
Albert Thibaudier maakte deze foto
Aad Hogenboom maakte deze foto

Op deze zondag is het bewolkt en vanochtend valt vooral in het noorden en westen enige tijd regen en motregen. Vanmiddag gaat het overal enige tijd regenen, maar later vanmiddag nemen de neerslagkansen in het westen en noordwesten weer af. Met een beetje geluk kan ook de zon nog even doorbreken. De wind waait matig tot krachtig uit het zuidwesten, maar geleidelijk neemt de zuidwester in kracht af. De temperatuur stijgt naar 9-10 graden. Daarmee is het wederom zacht voor de tijd van het jaar.

Vanavond en vannacht is het overwegend bewolkt en hier en daar valt nog wat lichte regen en motregen. De droge perioden gaan overheersen en de temperatuur wordt niet lager dan 4-5 graden.

Morgen begint de dag bewolkt met lokaal nog wat licht gespetter. De meeste plaatsen houden het droog en in de middag schijnt ook af en toe de zon. De zuidwestenwind waait overwegend matig en de temperatuur stijgt naar 8 graden in het noorden en naar 9 of 10 in de rest van het land.

Met een strakke zuidwestelijke stroming wordt zachte lucht naar onze streken gevoerd.

Temperaturen in de dubbele cijfers

Dinsdag is het bewolkt en in de ochtend gaat het geruime tijd regenen. Ook in de middag is het niet droog, maar de droge perioden overheersen wel. De temperatuur stijgt naar 11-12 graden en er waait een matige tot krachtige, enigszins vlagerige zuidwestenwind. In de avond neemt de wind verder in kracht toe en wordt dan hard tot stormachtig aan zee, windkracht 7-8 met kans op zware windstoten tot 90 km/uur.

Woensdag tot en met vrijdag is het ook boterzacht. Woensdag wordt het 11-12, in het zuidoosten 13 graden. Donderdag is het 10-12 graden en vrijdag 9-11. Het weerbeeld laat veel wolken zien, er valt regelmatig regen en ook de wind is duidelijk aanwezig.

De neerslagkansen zijn eerst groot. Later is de kans op droger weer een stuk groter.

Vanaf volgend weekend gaat januari wat ‘normaler’ doen

Vanaf volgend weekend gaat het kwik langzaam onderuit. Zaterdag wordt het 8-9 graden en zondag gaat er weer een graadje af en wordt het 7-8 graden. Na het weekend zet de daling langzaam door en vanaf woensdag 22 januari is het overdag zo’n 4-6 graden en in de nacht en vroege ochtend gaat het zelfs weer wat vriezen. De kans dat het droog blijft is groter dan dat het regent.

De pluim voor het midden van het land. Bron: meteologix.com

Morgen kijken we weer verder naar de ontwikkelingen op de diverse weerkaarten. Het wordt later deze maand weliswaar kouder, winterweer is nog steeds niet te verwachten. Voor nu een mooie zondag en graag weer tot morgen.

Jolanda Bakker maakte deze foto op een meest bewolkte dag
Erica van Leeuwen maakte deze foto
Trijntje van den Berg maakte deze foto

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 1.665 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer