Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Pas over ruim een week gaat januari normaal doen met de temperatuur. Volgende week zondag wordt het 7-8 graden en de dagen daarna daalt het kwik langzaam naar 4-6 graden. Later volgende week gaat het ook in de nacht weer vriezen. Tot die tijd is het boterzacht. Vandaag en morgen wordt het 8-10 graden en dinsdag tot en met vrijdag worden dagelijks de dubbele cijfers gehaald met kwikstanden van 10-13 graden.

De dag begon gisteren kleurrijk. Maurice Vroegrijk maakte deze foto
Albert Thibaudier maakte deze foto
Aad Hogenboom maakte deze foto

Op deze zondag is het bewolkt en vanochtend valt vooral in het noorden en westen enige tijd regen en motregen. Vanmiddag gaat het overal enige tijd regenen, maar later vanmiddag nemen de neerslagkansen in het westen en noordwesten weer af. Met een beetje geluk kan ook de zon nog even doorbreken. De wind waait matig tot krachtig uit het zuidwesten, maar geleidelijk neemt de zuidwester in kracht af. De temperatuur stijgt naar 9-10 graden. Daarmee is het wederom zacht voor de tijd van het jaar.

Vanavond en vannacht is het overwegend bewolkt en hier en daar valt nog wat lichte regen en motregen. De droge perioden gaan overheersen en de temperatuur wordt niet lager dan 4-5 graden.

Morgen begint de dag bewolkt met lokaal nog wat licht gespetter. De meeste plaatsen houden het droog en in de middag schijnt ook af en toe de zon. De zuidwestenwind waait overwegend matig en de temperatuur stijgt naar 8 graden in het noorden en naar 9 of 10 in de rest van het land.

Met een strakke zuidwestelijke stroming wordt zachte lucht naar onze streken gevoerd.

Temperaturen in de dubbele cijfers

Dinsdag is het bewolkt en in de ochtend gaat het geruime tijd regenen. Ook in de middag is het niet droog, maar de droge perioden overheersen wel. De temperatuur stijgt naar 11-12 graden en er waait een matige tot krachtige, enigszins vlagerige zuidwestenwind. In de avond neemt de wind verder in kracht toe en wordt dan hard tot stormachtig aan zee, windkracht 7-8 met kans op zware windstoten tot 90 km/uur.

Woensdag tot en met vrijdag is het ook boterzacht. Woensdag wordt het 11-12, in het zuidoosten 13 graden. Donderdag is het 10-12 graden en vrijdag 9-11. Het weerbeeld laat veel wolken zien, er valt regelmatig regen en ook de wind is duidelijk aanwezig.

De neerslagkansen zijn eerst groot. Later is de kans op droger weer een stuk groter.

Vanaf volgend weekend gaat januari wat ‘normaler’ doen

Vanaf volgend weekend gaat het kwik langzaam onderuit. Zaterdag wordt het 8-9 graden en zondag gaat er weer een graadje af en wordt het 7-8 graden. Na het weekend zet de daling langzaam door en vanaf woensdag 22 januari is het overdag zo’n 4-6 graden en in de nacht en vroege ochtend gaat het zelfs weer wat vriezen. De kans dat het droog blijft is groter dan dat het regent.

De pluim voor het midden van het land. Bron: meteologix.com

Morgen kijken we weer verder naar de ontwikkelingen op de diverse weerkaarten. Het wordt later deze maand weliswaar kouder, winterweer is nog steeds niet te verwachten. Voor nu een mooie zondag en graag weer tot morgen.

Jolanda Bakker maakte deze foto op een meest bewolkte dag
Erica van Leeuwen maakte deze foto
Trijntje van den Berg maakte deze foto

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 1.655 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier