Advertentie 

Algemene situatie:
Een zwak front ligt over onze streken, maar het is over het algemeen droog. De komende dagen wordt het kouder met een hogedrukgebied ten westen en lagedruk ten oosten van onze streken. Met een noord- tot noordwestelijke stroming wordt er koude lucht uit het hoge noorden aangevoerd en in combinatie met veel wind wordt het zelfs een beetje guur.

de weerkaart voor vandaag Bron: DWD

Gisteren waren er wolkenvelden en hier en daar viel wat lichte regen en motregen, maar lokaal klaarde het ook even op en kwam de zon tevoorschijn.

De temperatuur steeg naar 16-17° met in Ell en op Schiphol 17,3 en in Hoek van Holland en 17,5°. Terschelling en Stavoren kwamen uit op 15,5°. In België lagen de maxima tussen de 14 en 17° met in Sint Katelijne Waver een temperatuur van 17,3°.

het was opnieuw een overwegend grijze dag en Jolanda Bakker maakte deze treffende foto

Met een front over ons land is het ook op deze donderdag overwegend bewolkt en vooral in het zuiden en in België kan er nog wat lichte regen of motregen vallen. In het noorden en wellicht ook in het midden kan even de zon schijnen en is het droog.

De zuidwestenwind wordt west en is overwegend matig van kracht en de temperatuur stijgt naar 15° op de Wadden en in het noorden en naar 17 in het zuiden van het land. In België kan het op veel plaatsen een graad of 18 worden, maar in Hoog-België blijft het kwik steken bij een graad of 14.

Vanavond en de komende nacht is het bewolkt en in het midden en zuiden van de Lage Landen valt enige tijd regen. In het noorden is een enkele bui mogelijk. Het koelt af naar 8 tot 12°.

Suzanne Vermulm maakte deze prachtige foto
Deze foto werd gemaakt door Jolanda Bakker

Morgen beginnen we in de zuidelijke helft met regen, elders is het droog met een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Vrij snel blijft het overal zo goed als droog met geregeld zonneschijn.

De wind waait uit het noordwesten en is matig over land en vrij krachtig aan zee en op de Wadden en de temperatuur stijgt naar 14-15, in het België nog naar 16°. In Hoog-België wordt het al niet warmer dan een graad of 11.

de verwachte weerkaart voor zondag volgens ECMWF. Bron: wetteronline.de

Het weekend beginnen we zaterdag nog droog, maar in de middag en ook op zondag draait het om flinke buien. Verder staat er veel wind, want zaterdag neemt de westenwind toe naar matig tot vrij krachtig over land en naar krachtig tot hard aan zee, windkracht 4 tot 7.

Zondag is de wind noordwest en stormachtig aan zee, windkracht 8. Over land is de wind dan vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 tot 6 en er komen aan zee zware tot zeer zware windstoten voor tot zo’n 100 km/uur. Op de Wadden mogelijk tot meer dan 100 km/uur.

De temperatuur stijgt zaterdag naar 14-15 en zondag naar 12-13°, in België 14°, maar in de hogere delen van België wordt het niet warmer dan een graad of 8-9. Al met al en zeker zondag een beetje guur weertype en voor het gevoel duidelijk kouder dan dat we gewend zijn.

de verwachte weerkaart voor volgende week volgens ECMWF. Bron: wetteronline.de

Volgende week trekt het hoog ten westen van ons in eerste instantie oostwaarts over onze streken, maar vanaf woensdag wordt het hoog vanaf de Atlantische Oceaan versterkt en trekt het zich weer terug. De stroming wordt later in de week weer noordelijk, want boven Scandinavië wordt de luchtdruk wederom laag.

De temperatuur is maandag een graad of 12, maar daarna gaat het kwik tijdelijk weer omhoog met op woensdag de eerste november temperaturen van 14 tot 16°. Vanaf donderdag gaat het kwik, met opnieuw een noordelijke stroming, wederom omlaag en dat is ook weer mooi zichtbaar aan onderstaande temperatuurpluim.

de temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim laat zien dat het vandaag nog boven de 15° wordt. Vanaf morgen is het kwik lager en vanaf zondag komen we ruim onder de 15° uit. Halverwege de week gaat het kwik tijdelijk weer omhoog om later volgende week vervolgens weer te dalen.

Bij Martin Vye klaarde het flink op

Dit was het weer voor deze donderdag. Maak er een mooie dag van en graag weer tot morgen voor een nieuw en vers weerpraatje.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere interessante artikelen. Wil je sponsor of partner worden van het snel groeiende platform Alpenweerman.nl, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl

Samen op naar een mooie winter!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 361 times, 1 visits today)

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier