Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: Nog steeds hebben we te maken met een westelijke aanvoer van maritiem polaire lucht. Dit is een koele luchtsoort, die veelvuldig storingen met zich meebrengt. Verantwoordelijk daarvoor is een wegtrekken lagedrukgebied boven Scandinavië en het Azorenhoog die zijn invloed heeft over Spanje en Frankrijk. De polaire jetstream ligt daarmee nog steeds in de buurt van de Benelux. Woensdag passeert een grondlaag met langdurig regen. Vooral in het midden en zuiden valt algemeen tussen de 10 tot 20 mm regen. De paraplu is dan geen overbodige luxe. Tevens wordt het een koele dag. Met maxima tussen 15 en 18 graden is het dan wel gedaan. Vooral tijdens de neerslag blijft de temperatuur laag. Vanaf het weekeinde volgt langzaam, maar zeker een flinke weersverbetering.

De welbekende “Hollandse luchten” waren gisteren weer van de partij. Foto: Ton Wesselius

Korte terugblik

Gisteren vielen in de maritiem polaire luchtsoort, pittige,maar kortdurende buien. Deze ontstonden in onstabiele lucht, waarbij vooral ook de bovenlucht erg koud was. Tussen de stapelwolken door scheen de zon en was het dan toch nog aangenaam vertoeven. Ondanks de relatief lage maxima van 19 graden.

Juli verloopt in De Bilt tot nu toe bijna 1 graad te koel.

Vandaag wisselvallig

Vandaag hebben we ondanks een zwakke trekrug boven onze omgeving niet met alleen maar droog weer te maken.Vooral ten noorden van de grote rivieren valt een enkele bui, maar we zien overal ook de zon van tijd tot tijd. In de avond neemt op nadering van een storing de bewolking toe vanuit het noordwesten en uiteindelijk gaat het regenen. Vannacht is het dan overal regenachtig. Met maxima van 17 tot 21 graden en een zuidwestelijke wind, is het weer gematigd warm zomerweer.

Prachtige zonsopkomst vanmorgen tussen de buienwolken door. Foto: Ton Wesselius.

Woensdag veel regen, vergeet de paraplu niet

Woensdag wordt de slechtste dag van de week qua weer. De dag begint al met regen en vooral in het midden en zuiden blijft het lang doorregenen. Met veelal stratiforme bewolking, ziet het er grijs en somber uit buiten. Bovendien is het erg vochtig, met een relatief hoog dauwpunt, voelt het nog eens extra klam aan buiten. Geen weer om de was snel te drogen. In de zuidelijke helft valt algemeen 10 tot 20 mm regen. De paraplu en de regenpakken kunnen weer voor de dag getoverd worden. Met maxima van 15 tot 18 graden is het bovendien veel te koel voor de tijd van het jaar. Later op de dag wordt het vanuit het noorden droger, het laatst in het zuiden. De wind is zwak tot matig uit veranderlijke richtingen.

Een vlak grondlaag passeert woensdag over Nederland. Hierop zit een vrij brede neerslagband met langdurige regen.

Donderdag en vrijdag ook nog regen

Met de jetstream in de buurt, blijven storingen komen en gaan. Zo is het donderdag ook nog somber met weinig zon en van tijd tot tijd regen. Pas vrijdag keert de zon weer terug, maar blijft de kans op regen groot.De temperaturen blijven nog gematigd. De paraplu kan dus nog niet in de kast.

Tot vrijdag valt algemeen 10 tot 40 mm aan neerslag. De natuur kan dit goed gebruiken.

Weersverbetering aan zet vanaf het weekeinde

Vanaf zaterdag volgt dan langzaam maar zeker een weersverbetering. Vanaf de Atlantische Oceaan ontwikkeld zich een rug van hogedruk en die komt uiteindelijk boven onze omgeving te liggen. Omdat de wind eerst nog noordwestelijk is, is de aangevoerde luchtsoort nog niet warm. De maxima komen in eerste instantie uit tussen 18 en 22 graden. Naast zon, komen er ook nog stapelwolken voor, die zich nog wat kunnen “uitsmeren”. Toch is het weerbeeld een stuk vriendelijker en het blijft eens een keer droog. Er komen steeds meer opties in de berekeningen voor, dat het een langere periode van stabiel zomerweer kan opleveren, met hogere temperaturen. Dat zou mooi zijn voor de vakantiegangers in eigen land.

De temperatuur loopt vanaf het weekeinde geleidelijk op, later in de nieuwe week zijn zomerse temperaturen mogelijk.
Tot en met vrijdag nog regen van betekenis, daarna is het voorlopig overwegend droog.

Uitgebeelde afbeelding: Ton Wesselius

Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee, stel vragen en geniet van de voorpret van jouw wintersport of vakantie in de Benelux!Meer weer en foto’s vind je op Facebook Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 528 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier