klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Algemeen: Nog steeds hebben we te maken met een westelijke aanvoer van maritiem polaire lucht. Dit is een koele luchtsoort, die veelvuldig storingen met zich meebrengt. Verantwoordelijk daarvoor is een wegtrekken lagedrukgebied boven Scandinavië en het Azorenhoog die zijn invloed heeft over Spanje en Frankrijk. De polaire jetstream ligt daarmee nog steeds in de buurt van de Benelux. Woensdag passeert een grondlaag met langdurig regen. Vooral in het midden en zuiden valt algemeen tussen de 10 tot 20 mm regen. De paraplu is dan geen overbodige luxe. Tevens wordt het een koele dag. Met maxima tussen 15 en 18 graden is het dan wel gedaan. Vooral tijdens de neerslag blijft de temperatuur laag. Vanaf het weekeinde volgt langzaam, maar zeker een flinke weersverbetering.

De welbekende “Hollandse luchten” waren gisteren weer van de partij. Foto: Ton Wesselius

Korte terugblik

Gisteren vielen in de maritiem polaire luchtsoort, pittige,maar kortdurende buien. Deze ontstonden in onstabiele lucht, waarbij vooral ook de bovenlucht erg koud was. Tussen de stapelwolken door scheen de zon en was het dan toch nog aangenaam vertoeven. Ondanks de relatief lage maxima van 19 graden.

Juli verloopt in De Bilt tot nu toe bijna 1 graad te koel.

Vandaag wisselvallig

Vandaag hebben we ondanks een zwakke trekrug boven onze omgeving niet met alleen maar droog weer te maken.Vooral ten noorden van de grote rivieren valt een enkele bui, maar we zien overal ook de zon van tijd tot tijd. In de avond neemt op nadering van een storing de bewolking toe vanuit het noordwesten en uiteindelijk gaat het regenen. Vannacht is het dan overal regenachtig. Met maxima van 17 tot 21 graden en een zuidwestelijke wind, is het weer gematigd warm zomerweer.

Prachtige zonsopkomst vanmorgen tussen de buienwolken door. Foto: Ton Wesselius.

Woensdag veel regen, vergeet de paraplu niet

Woensdag wordt de slechtste dag van de week qua weer. De dag begint al met regen en vooral in het midden en zuiden blijft het lang doorregenen. Met veelal stratiforme bewolking, ziet het er grijs en somber uit buiten. Bovendien is het erg vochtig, met een relatief hoog dauwpunt, voelt het nog eens extra klam aan buiten. Geen weer om de was snel te drogen. In de zuidelijke helft valt algemeen 10 tot 20 mm regen. De paraplu en de regenpakken kunnen weer voor de dag getoverd worden. Met maxima van 15 tot 18 graden is het bovendien veel te koel voor de tijd van het jaar. Later op de dag wordt het vanuit het noorden droger, het laatst in het zuiden. De wind is zwak tot matig uit veranderlijke richtingen.

Een vlak grondlaag passeert woensdag over Nederland. Hierop zit een vrij brede neerslagband met langdurige regen.

Donderdag en vrijdag ook nog regen

Met de jetstream in de buurt, blijven storingen komen en gaan. Zo is het donderdag ook nog somber met weinig zon en van tijd tot tijd regen. Pas vrijdag keert de zon weer terug, maar blijft de kans op regen groot.De temperaturen blijven nog gematigd. De paraplu kan dus nog niet in de kast.

Tot vrijdag valt algemeen 10 tot 40 mm aan neerslag. De natuur kan dit goed gebruiken.

Weersverbetering aan zet vanaf het weekeinde

Vanaf zaterdag volgt dan langzaam maar zeker een weersverbetering. Vanaf de Atlantische Oceaan ontwikkeld zich een rug van hogedruk en die komt uiteindelijk boven onze omgeving te liggen. Omdat de wind eerst nog noordwestelijk is, is de aangevoerde luchtsoort nog niet warm. De maxima komen in eerste instantie uit tussen 18 en 22 graden. Naast zon, komen er ook nog stapelwolken voor, die zich nog wat kunnen “uitsmeren”. Toch is het weerbeeld een stuk vriendelijker en het blijft eens een keer droog. Er komen steeds meer opties in de berekeningen voor, dat het een langere periode van stabiel zomerweer kan opleveren, met hogere temperaturen. Dat zou mooi zijn voor de vakantiegangers in eigen land.

De temperatuur loopt vanaf het weekeinde geleidelijk op, later in de nieuwe week zijn zomerse temperaturen mogelijk.
Tot en met vrijdag nog regen van betekenis, daarna is het voorlopig overwegend droog.

Uitgebeelde afbeelding: Ton Wesselius

Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee, stel vragen en geniet van de voorpret van jouw wintersport of vakantie in de Benelux!Meer weer en foto’s vind je op Facebook Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 491 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer