Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: het wordt duidelijk wisselvalliger in deze tot nu toe droge aprilmaand
Op de Atlantische Oceaan ten westen van Ierland vinden we het hogedrukgebied Pia. Het zorgt bij ons voor een noordwestelijke stroming met aanvoer van polaire lucht. De komende dagen is depressie Otto van belang. Morgen krijgen we eerst te maken met het bijbehorende warmtefront, zaterdag gevolgd door het koufront. De wisselvalligheid neemt dan ook toe.

de weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren: wolkenvelden en in de noordelijke helft regen
We begonnen de dag van gisteren droog met een mix van wolkenvelden en nog af en toe wat zonneschijn. In de middag was het over het algemeen bewolkt en in de noordelijke helft viel enige tijd regen in deze tot nu toe droge aprilmaand. In ’t Zandt en in Bakkeveen viel 8 en in Wolvega, Delfzijl en Bedum viel 7 millimeter tot gisteravond 19 uur. Verder naar het zuiden was het duidelijk droger.

Het neerslagkaartje van het KNMI tot en met gisteren. Grote delen van het land hebben nog maar 0 tot 3 millimeter opgevangen deze maand. Bron: KNMI

De temperaturen steeg naar waarden tussen de 10 en 15°. Vlieland noteerde maximaal 10,2 en Maastricht 15,4°. In België lagen de maxima tussen de 12 en 18°. Zeebrugge en Oostende noteerden respectievelijk 11,7 en 12,1°. De absolute topper was Dourbes met maximaal 17,7°.

eindelijk weer eens regen van betekenis. De treffende foto werd gemaakt door Martin Vye
dit beeld was zichtbaar bij Albert Thibaudier in het noorden van het land.

Vandaag: geregeld zon, maar ook buienkans
De zon schijnt op deze Witte Donderdag geregeld, maar er zijn ook wolkenvelden en in het binnenland en dan met name in de noordoostelijke helft is er een buienkans. De wind waait uit het westen tot noordwesten en is matig over land en vrij krachtig in het noordelijk kustgebied en de temperatuur stijgt naar maximaal 10-11° in het noordelijk en westelijk kustgebied en naar 12-13 elders in de Lage Landen.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft droog en bij een zwakke tot matige naar zuidwest draaiende wind daalt de temperatuur flink. In de oostelijke helft kan het afkoelen naar 1-2° boven het vriespunt met kans op vorst aan de grond. In het westen is het met een graad of 5-6 duidelijk minder koud.

Weinig kleur aan de lucht. De foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Morgen: geregeld zon, maar ook buienkans
Morgen, Goede Vrijdag, schijnt geregeld de zon, maar er trekken ook enkele buien over het land. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is overwegend matig van kracht en de temperatuur stijgt naar 11° in het noorden en naar 13 elders in de Lage Landen.

Morgenavond neemt de bewolking toe en in de nacht naar zaterdag gaat het geruime tijd regenen op de passage van een koufront verbonden aan depressie Otto. De matige en aan zee krachtige zuidwestenwind draait naar noordwest en de temperatuur daalt naar 6 tot 8°.

de verwachte weerkaart voor zaterdag volgens ECMWF. Bron: Wetterzentrale.de

Paasweekend: wisselvallig en vrij koud
We beginnen het Paasweekend met veel bewolking en naar het zuidoosten wegtrekkende regen. Vanuit het noordwesten klaart het op, maar de rest van de dag is er ook een buienkans. De noordwestenwind waait matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig en de temperatuur stijgt naar 10° in het noordwesten en naar 13 in het zuidoosten.

Eerste Paasdag schijnt geregeld de zon, maar het komt ook tot enkele buien. De noordwestenwind waait matig en aan zee (vrij) krachtig en de temperatuur stijgt van noord naar zuid naar 10 tot 12°. Dergelijke temperaturen hadden we ook met de laatste Kerstdagen…

Paasmaandag is het bewolkt en er valt enige tijd regen. De meeste nattigheid wordt weer in het noorden verwacht. De zuidwestenwind draait naar west tot noordwesten en is matig tot vrij krachtig over land en krachtig, mogelijk hard aan zee, windkracht 4 tot 7. De temperatuur is weer wat hoger en stijgt naar 11° in het noorden en naar 13-14 in het zuiden. In België kan het 15-16, lokaal misschien 17° worden.

de verwachte weerkaart voor volgende week donderdag volgens ECMWF. Bron: Wetterzentrale.de

Pluim:
Na het weekend gaan we geleidelijk profiteren van hogedruk boven onze streken. De neerslagkansen nemen weer af, maar met een naar noordoost draaiende wind wordt opnieuw geen warme lucht aangevoerd. Onderstaande temperatuurpluim voor het midden van het land laat het allemaal weer mooi zien. De 15° grens wordt de komende 10 dagen niet overschreden en op de meeste dagen is het maar een graad of 12.

De hogere temperaturen die de Amerikanen gisteren nog berekende zijn weer verdwenen en alle modellen komen met vrijwel dezelfde temperatuurverwachtingen.

De temperatuurpluim voor de komende 10 dagen voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

Dit was het weer voor vandaag. Morgen ben ik er weer en dan kijken we opnieuw naar de ontwikkelingen op de weerkaarten met de Paasdagen in het verschiet.

Ik zou zeggen: blijf het volgen, vertel het verder en breng iedereen op de hoogte van het dagelijkse weerpraatje voor de Lage Landen. Net als afgelopen winter is er ook de rest van het jaar elke dag een uitgebreid weerpraatje.

Dezelfde tulpen als gisteren, maar nu met regendruppels. Deze prachtige foto werd gemaakt door Martin Vye.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of Twitter.  Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Wist je dat we op Facebook inmiddels de grens van 10.000 likes zijn gepasseerd? Dank daarvoor en ik zou zeggen: op naar de 20.000! Foto’s zien we gaarne tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Fijne dag en graag weer tot morgen.

Join Alpenweerman community:
De meteorologische winter is voorbij, maar niet getreurd, want ook de rest van het jaar gaan we verder met elke dag een weerbericht voor zowel de Alpen als natuurlijk hier in de Lage Landen en ook andere interessante berichten. Blijf dan ook de ontwikkelingen volgen op Alpenweerman.nl.

JOIN US, wordt sponsor of partner van Alpenweerman.nl en neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Zie ook onze nieuwe Alpenweerman promo (via YouTube)

summer or winter, be prepared!

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 240 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer