Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: Onder aanvoering van het lagedrukgebied Quirin boven Scandinavië hebben we ook vandaag een westelijke stroming met aanvoer van relatief koele lucht. Morgen gaan we profiteren van hogedruk, maar vanaf dinsdag zorgt een omvangrijk lagedrukgebied voor een toename van de wisselvalligheid. Aan de voorzijde van het naderende laag lopen de temperaturen aanvankelijk wel flink op om aan het eind van de week duidelijk te gaan dalen…

de weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren: overwegend bewolkt en hier en daar wat (mot)regen
Gisteren was het overwegend bewolkt met aanvankelijk in de zuidoostelijke helft en later op de dag ook in het noorden af en toe zonneschijn. Uit die bewolking viel van tijd tot tijd wat lichte regen en motregen, maar gelukkig waren er ook droge momenten.

Bij een stevige zuidwestenwind, matig tot vrij krachtig over land en krachtig aan zee (4 tot 6 bft.), steeg de temperatuur naar waarden tussen de 18 en 22°. Cabauw en Herwijnen kwamen uit op maximaal 18,0 en de topper was Maastricht met 22,4°. In België lagen de maxima tussen de 18 en 24° met in Dourbes maximaal 24,3°.

wolkenvelden, maar in het noorden waren er ook opklaringen. De foto werd gemaakt door Martin Vye
Zonkracht 7 !!
verbranding: snel / roodkleuring onbeschermde huid: 10-15 min!

Vandaag: meest bewolkt en wat regen, maar ook zonneschijn
Ook op deze zondag blijft het over het algemeen bewolkt zomerweer. Uit die bewolking kan het af en toe regenen, maar zo nu en dan komt ook de zon tevoorschijn.

De matige zuidwestenwind draait naar het westen en neemt in de kustgebieden toe naar vrij krachtig, windkracht 5. De temperatuur stijgt naar maximaal een graad of 18 in het noorden en noordwesten en naar ongeveer 24 in het zuidoosten. Op de meeste plaatsen in het binnenland wordt het een graad of 20-21. In België komen de maxima uit tussen de 22 en 24°, maar aan de Belgische kust is het ook enkele graden frisser.

Vanavond is het bewolkt en valt er enige regen, komende nacht wordt het weer droog en klaart het geleidelijk op. De wind waait zwak tot matig uit het westen tot noordwesten en de temperatuur daalt naar een graad of 10 in het noordoosten en naar 14 in het zuiden en in grote delen van België.

De ochtend verliep grijs en druilerig in delen van het land. Deze treffende foto werd gemaakt door Ton Wesselius
ook bij Jolanda Bakker was het een grijze, bewolkte dag met (mot)regen

Morgen: perioden met zon
Morgen profiteren we van hogedruk en zijn er perioden met zon. Vooral landinwaarts zijn er ook wolkenvelden, maar op lokaal wat licht gespetter blijft het over het algemeen droog. De wind waait zwak tot matig uit het noordwesten en de temperatuur stijgt naar 18-19° in de kustgebieden en naar 20 tot 23 van noord naar zuid elders in de Lage Landen. In Zuid Limburg en in delen van België kan het 24° worden.

de verwachte weerkaart voor woensdag. Bron: DWD

(middel)lange termijn en de pluim:
Na maandag ontwikkelt zich dinsdag een lagedrukgebied ten westen van Ierland. Dit laag zal de gehele week bepalend zijn voor ons weer en trekt langzaam over onze streken en de Noordzee naar Scandinavië waar het vrijdag uiteindelijk zal aankomen.

de verwachte maxima voor aanstaande dinsdag met zomerse temperaturen in de zuidelijke helft van het land. Bron: Wetteronline.de

Aan de voorzijde van dit laag zal de temperatuur dinsdag en deels ook woensdag nog flink kunnen oplopen bij een windrichting tussen oost en zuid. Dinsdag vooral in de zuidelijke helft en woensdag in de oostelijke helft kan het zomers warm worden met temperaturen rond de 25°. Later in de week wordt de wind zuidwest en volgend weekend uiteindelijk noordwest als het laag langzaam over Scandinavië noordwaarts trekt.

De temperaturen zullen aanvankelijk dus oplopen, maar later in de week en zeker komend weekend, dan is het inmiddels juli, blijft het kwik waarschijnlijk onder de 20°. In onderstaande temperatuurpluim is het allemaal weer goed zichtbaar.

De temperatuurpluim voor de komende 10 dagen voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

Verder is het vanwege die lagedruk wisselvallig met elke dag wel kans op regen of enkele buien en aanvankelijk is de kans op onweer ook groot. Vooral woensdag lijkt een natte dag te gaan worden met flink oplopende neerslagsommen.

het is een droge maand, maar de komende dagen neemt de kans op regen geleidelijk toe. Aanvankelijk vallen de neerslaghoeveelheden wel mee, maar vooral woensdag wordt een natte dag. Bron: Kachelmannwetter.com

Met deze pluimen laat ik het weer voor deze zondag. Morgen dan ben ik er weer en dan kijken we weer verder naar de ontwikkelingen op de weerkaarten. Maak er een mooie zondag van en graag weer tot morgen.

ook bij Arno van Brakel was het een grijze dag met geregeld motregen

Join Alpenweerman community:
Wist je dat Alpenweerman naast diverse curcussen en trainingen ook weerberichten op maat maakt? Heb je bijvoorbeeld een evenement of outdooractiviteit en wil je dat het weer in de gaten wordt gehouden door ons, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Aan de hand van vooraf opgestelde weerlimieten kunnen we tot in detail het weer voor het evenement bewaken. Wij berichten je dan gelijk als de weersverwachting eventueel verandert.

Ook de dagelijkse weersverwachtingen voor de Alpen als voor de Lage Landen zijn ook de rest van het jaar hier te volgen. Kortom: JOIN US, wordt sponsor/partner van Alpenweerman.nl en neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of Twitter.  Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 367 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer