Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

We bevinden ons vandaag nog aan de westflank van het hogedrukgebied Lioba. Dit hoog trekt naar het noordoosten en vanuit het westen komen we geleidelijk onder de invloed van het lagedrukgebied Volkmar ten zuiden van IJsland. Een scherp koufront, met een apart laag (Xenus), zal ons morgen van west naar oost passeren. De rest van de week krijgen we een westelijke stroming en daarin trekken met regelmaat storingen over ons land. Toch zijn er ook dagen met uitlopers van hogedruk, dus het is niet alleen maar kommer en kwel. Wel neemt de wisselvalligheid sterk toe.

De weerkaart voor morgen. Bron: DWD

Vanochtend trokken enkele buien over het land, maar de buien trekken weg en de zon krijgt vanmiddag flink de ruimte om te schijnen. Later vanmiddag neemt in het zuidoosten de kans op buien weer toe en geleidelijk zijn ook elders vanuit het zuiden een paar buien mogelijk.

Met een matige zuiden- tot zuidwestenwind wordt warme lucht aangevoerd waarin de temperatuur stijgt naar 20 tot 22 graden in het westen en naar 22 tot 24 graden elders. De hoogste temperaturen vinden we in het oosten en zuidoosten. Op de Waddeneilanden wordt het maximaal een graad of 20.

Vanavond komen landinwaarts nog enkele buien voor, maar deze buien trekken geleidelijk naar het noordoosten weg. Komende nacht is het droog en in opklaringsgebieden is kans op nevel of laaghangende bewolking. Kouder dan 13 tot 15 graden wordt het niet.

Deze foto werd gemaakt in de buurt van Oudewater door @groenehartstoc1.

Morgen buien, dinsdag droog

De maandag begint droog en vooral in het oosten en noordoosten schijnt de eerste uren nog de zon. Vanuit het zuidwesten neemt de bewolking toe en in de middag trekken flinke buien over het land naar het oosten. De zuidenwind neemt in kracht toe en wordt matig boven land en (vrij) krachtig aan zee, windkracht 5 tot 6. Tijdens buien kan de wind uithalen naar 60 tot 80 km/uur en doet het onstuimig aan.

Later op de middag neemt de buiigheid vanuit het westen weer af en breekt af en toe de zon weer door. De wind draait naar het westen en neemt geleidelijk weer in kracht af. De temperatuur stijgt naar 19 graden in het westen en naar 21, lokaal 22 in het oosten en daarmee blijft het zacht voor eind september.

Dinsdag profiteren we van hogedruk boven onze omgeving. Daardoor is het overwegend droog met een mix van wolken en zonneschijn. Pas later op de middag en dinsdagavond neemt de kans op een enkele bui weer toe, maar het overgrote deel van het land houdt het droog. De zuidwestenwind is meest matig en daarmee wordt iets koelere lucht aangevoerd. De temperatuur loopt op naar 17 of 18 graden. In het zuiden en zuidoosten kan het nog 19 graden worden.

Woensdag passeert weer een storing met regen. Bron: WXcharts

Licht wisselvallig en koeler

Woensdag krijgen we weer te maken met een lagedrukgebied. Het is bewolkt en in de ochtend valt enige tijd regen. In de middag krijgt de regen een meer buiig karakter en breekt tussendoor de zon ook even door. De westenwind is duidelijk aanwezig en het is een flink stuk koeler dan we gewend zijn deze maand. In het noorden is het 14-15 graden en in het zuiden 16 graden.

Donderdag krijgen we weer met wat hogedruk te maken, maar het is niet meer dan een uitloper. Daardoor blijft het wel stevig waaien en is er ook meer bewolking. Vooral landinwaarts kon het weleens een droge dag opleveren, maar in de kustgebieden komt het vooral later op de dag weer tot regen. Met temperaturen rond 16 graden is het kwik redelijk normaal voor eind september.

Vanaf vrijdag is er een komen en gaan van storingen. Bron: WXcharts

Komen en gaan van storingen

Ook vrijdag en in het volgende weekend, met oktober op de kalender, bepaalt lagedruk boven de Atlantische Oceaan ons weerbeeld. Rondom dit laag zijn flink wat storingen aanwezig en vanaf vrijdag is het dan ook een komen en gaan van wolkenvelden, buien en gebieden met langdurige regen. Tussendoor zijn er ook (korte) perioden met droger weer en opklaringen, maar op deze termijn is niet precies te zeggen wanneer de regengebieden passeren. Het maakt natuurlijk wel een verschil als de droge perioden met zon juist overdag passeren en de regen in de nacht of andersom.

Het wordt duidelijk herfstachtiger de komende tijd. Ton Wesselius maakte de foto.

Ook de wind speelt vaak een flink partijtje mee en de overgang naar oktober laat dan ook herfstachtig weer zien. Vooral in de kustgebieden is het soms behoorlijk onstuimig. De temperatuur komt, met regenmatig zonneschijn, veelal uit tussen 15 en 17 graden. Mocht het soms eens heel de dag regenen, dan wordt met moeite de 15 graden gehaald.

De pluim hierboven laat zien dat de temperatuur de komende dagen gaat dalen. De maximumtemperatuur is afhankelijk van de timing van de storingen, want bij zon overdag wordt het één of twee graden warmer, dan bij de hele dag regen.

Dit was het voor nu. Blijf ons volgen en graag weer tot een volgende keer!

De zon heeft het weer moeilijk in het oosten van het land. Tonny Morsink maakte de foto.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook, Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

Jouw BLOG / Weerbericht ?!

Mocht je overigens ook eens willen bloggen over JOUW mooie plekje of ervaringen in de Alpen of ook de Lage Landen of zelfs weerberichten willen schrijven voor het sterk groeiende platform van Alpenweerman neem dan contact met ons op!

Met dank ook aan Protest, kledingsponsor Alpenweerman.

Innsbruck Tourismus – Partner Alpenweerman

(Visited 59 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier