Algemeen – Een depressie met kern net ten noorden van Schotland zorgt vandaag en morgen voor de aanvoer van vochtige en enigszins onstabiele zeelucht. Door de polaire origine van de lucht halen de temperaturen waarden die net iets te laag zijn voor de tijd van het jaar en zijn er buien mogelijk. Morgen lijkt vooral Nederland gevoelig voor buien vanaf het westen, België profiteert meer van de schaduw van Groot-Brittannië.

Gisteren was het lange tijd grijs met buien. Pas tegen de namiddag/avond kwam de zon er meer en meer door.

Vandaag – Deze voormiddag trekken er pittige buien over het land die geleidelijk opschuiven richting het oosten. Na de middag blijft het wisselend bewolkt met een kleiner wordende buienkans. Met een stevige westenwind klimmen de temperaturen tot 17-18°C in het noorden van Nederland en tot 20-23°C in het binnenland. Vanavond verdwijnen de buien en meeste stapelwolken in het binnenland, enkel langs de kust in het noorden en westen van Nederland blijven buien mogelijk.

Het koufront ligt vanmiddag al voorbij de Benelux. Er zijn in de onstabiele frissere lucht wel nog enkele losse buien mogelijk. Bron: www.meteo.be
Rond de depressie net ten noorden van Groot-Brittannië waait de wind matig uit het westen. Deze voert vochtige en onstabiele zeelucht aan waarin buien tot ontwikkeling komen. Bron: wetterzentrale.de
De buien trekken deze ochtend vanaf het zuidwesten over het land. Bron: meteo.be

Morgen – Wisselend bewolkt tot betrokken met vooral in Nederland de hele dag pittige buien die van west naar oost voorbij trekken. In België zijn er minder buien actief. De temperaturen klimmen tot waarden tussen 16 en 20°C, hoe meer naar het zuiden hoe zachter. De wind blijft matig waaien uit westelijke richting.

Zondag – Zondag komt de zon er wat vaker door en blijft het droger. Enkele buien dwalen over de Benelux maar beduidend minder in vergelijking met zaterdag. Het kwik klimt iets hoger maar blijft vrij laag voor de tijd van het jaar.

Zondag begint de luchtdruk te stijgen vanaf het zuidwesten. Het blijft dan droog. Bron: wetterzentrale.de

Volgende week – Orkaan Gert lijkt dan toch niet ver genoeg naar West-Europa op te schuiven om ons weer echt te beïnvloeden. Hoge druk lijkt ons weer volgende week te domineren met (relatief) hoge temperaturen. Vanaf dinsdag avond/woensdag zou wel de kans op onweer kunnen toenemen.

Hogedruk boven Centraal-Europa zorgt maandag en dinsdag voor een zuidelijke luchtstroming met hoge temperaturen. Bron: wetterzentrale.de
De pluimverwachting geeft weer dat er volgende week verschillende mogelijkheden zijn tot zomerweer. Voor maandag-woensdag lijkt het goed zeker dat het warm wordt, daarna is de onzekerheid groter. Bron: weerplaza.nl

Komt de zomer volgende week echt nog eens terug? We houden u op de hoogte.

Tot ziens vanuit een wisselvallig Merksplas.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere interessante artikelen. Wil je sponsor of partner worden van het snel groeiende platform Alpenweerman.nl, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

(Visited 351 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer