Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen – Een depressie met kern net ten noorden van Schotland zorgt vandaag en morgen voor de aanvoer van vochtige en enigszins onstabiele zeelucht. Door de polaire origine van de lucht halen de temperaturen waarden die net iets te laag zijn voor de tijd van het jaar en zijn er buien mogelijk. Morgen lijkt vooral Nederland gevoelig voor buien vanaf het westen, België profiteert meer van de schaduw van Groot-Brittannië.

Gisteren was het lange tijd grijs met buien. Pas tegen de namiddag/avond kwam de zon er meer en meer door.

Vandaag – Deze voormiddag trekken er pittige buien over het land die geleidelijk opschuiven richting het oosten. Na de middag blijft het wisselend bewolkt met een kleiner wordende buienkans. Met een stevige westenwind klimmen de temperaturen tot 17-18°C in het noorden van Nederland en tot 20-23°C in het binnenland. Vanavond verdwijnen de buien en meeste stapelwolken in het binnenland, enkel langs de kust in het noorden en westen van Nederland blijven buien mogelijk.

Het koufront ligt vanmiddag al voorbij de Benelux. Er zijn in de onstabiele frissere lucht wel nog enkele losse buien mogelijk. Bron: www.meteo.be
Rond de depressie net ten noorden van Groot-Brittannië waait de wind matig uit het westen. Deze voert vochtige en onstabiele zeelucht aan waarin buien tot ontwikkeling komen. Bron: wetterzentrale.de
De buien trekken deze ochtend vanaf het zuidwesten over het land. Bron: meteo.be

Morgen – Wisselend bewolkt tot betrokken met vooral in Nederland de hele dag pittige buien die van west naar oost voorbij trekken. In België zijn er minder buien actief. De temperaturen klimmen tot waarden tussen 16 en 20°C, hoe meer naar het zuiden hoe zachter. De wind blijft matig waaien uit westelijke richting.

Zondag – Zondag komt de zon er wat vaker door en blijft het droger. Enkele buien dwalen over de Benelux maar beduidend minder in vergelijking met zaterdag. Het kwik klimt iets hoger maar blijft vrij laag voor de tijd van het jaar.

Zondag begint de luchtdruk te stijgen vanaf het zuidwesten. Het blijft dan droog. Bron: wetterzentrale.de

Volgende week – Orkaan Gert lijkt dan toch niet ver genoeg naar West-Europa op te schuiven om ons weer echt te beïnvloeden. Hoge druk lijkt ons weer volgende week te domineren met (relatief) hoge temperaturen. Vanaf dinsdag avond/woensdag zou wel de kans op onweer kunnen toenemen.

Hogedruk boven Centraal-Europa zorgt maandag en dinsdag voor een zuidelijke luchtstroming met hoge temperaturen. Bron: wetterzentrale.de
De pluimverwachting geeft weer dat er volgende week verschillende mogelijkheden zijn tot zomerweer. Voor maandag-woensdag lijkt het goed zeker dat het warm wordt, daarna is de onzekerheid groter. Bron: weerplaza.nl

Komt de zomer volgende week echt nog eens terug? We houden u op de hoogte.

Tot ziens vanuit een wisselvallig Merksplas.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere interessante artikelen. Wil je sponsor of partner worden van het snel groeiende platform Alpenweerman.nl, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

(Visited 349 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer