Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Na een aangenaam weekend wordt het de komende dagen weer wisselvalliger en ook wat kouder. Een depressie, genaamd Deirdre, zal morgen en woensdag zorgen voor natte dagen.

Ook de komende dagen blijft deze depressie weersbepalend, maar in tegenstelling tot eerdere verwachtingen trekt deze depressie niet over onze streken oostwaarts maar blijft ten westen van de Lage Landen. Koude lucht uit het hoge noorden kan dan ook niet om het laag heen naar onze streken trekken, maar ik denk niet dat iemand daar rouwig om zal zijn… Wat de Paashaas voor volgend weekend in petto heeft lees je verderop.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: wolkenvelden, maar ook gebieden met zonneschijn
Gisteren bleven de gordijnen in de provincies Groningen en Drenthe en deels ook Overijssel over het algemeen gesloten. Ook in Zeeland was het over het algemeen bewolkt, maar elders scheen de zon geregeld. Vooral in de provincies Utrecht, Noord-Brabant en Limburg kon de zon zo’n 7 tot 9 uur schijnen.

De temperatuur steeg naar waarden tussen de 6 en 14°. Op Ameland werd het 6,2, Lauwersoog noteerde 6,4 en Stavoren 6,7°. De toppers waren Ell, Eindhoven en Gilze-Rijen met respectievelijk 13,7, 13,9 en 14,0°. In België lagen de maxima tussen de 7 en bijna 15° met in Schaffen 14,1 en in Kleine-Brogel 14,7°.

Het was op veel plaatsen een fraaie zondag. De foto werd gemaakt door Debbie van Ooststroom in het Zuid-Hollandse Stompwijk.
Ook langs de Zuid-Hollandse kust kwam de zon, na een mistige start, tevoorschijn. Er waren zelfs mensen in zee… Suzanne Vermulm maakte de foto.
Tijdens een wandeling rond de Zevenhuizerplas bij het Zuid-Hollandse Zevenhuizen maakte Jolanda Bakker deze foto.
De zonsondergang was weer erg fraai. Albert Thibaudier maakte de foto bij het Nannewiid in Friesland.

Vandaag: vanmiddag kans op een bui
Vandaag begint de dag met nevel en mist, maar gaandeweg de ochtend verdwijnt de grijzigheid al kan dat in het noordoosten wel even duren. De zon schijnt al geregeld in het westen en dat zal ook elders het geval zijn. Vanmiddag neemt, vooral landinwaarts, de kans op een enkele bui toe.

Aanvankelijk waait het niet of nauwelijks, maar geleidelijk steekt er een zwakke tot matige noordwestenwind op. De temperatuur stijgt naar waarden tussen de 9 en 11°.

De verwachte maxima voor vandaag volgens het HirLam model. Bron: wetteronline.de

Vanavond zijn er flinke opklaringen en landinwaarts komt nog een enkele bui voor. De buien verdwijnen geleidelijk en het wordt overal droog. Vanuit het zuidwesten neemt de bewolking komende nacht toe op de nadering van een storing, maar het blijft nog wel droog. De temperatuur daalt landinwaarts naar waarden rond of onder het vriespunt, maar met het binnenlopen van de bewolking gaat ook de temperatuur omhoog.

Morgen: geruime tijd regen
Morgen is het bewolkt en vanuit het zuidwesten gaat het geruime tijd regenen. In het noordoosten is dat pas in de middag het geval en daar valt tot vanavond tussen de 2 en 5 millimeter. Elders wordt er zo’n 5 tot 10 millimeter in de regenmeters opgevangen.

De zwakke tot matige zuid tot zuidoostenwind wordt zuidoost en neemt toe naar matig over land en naar vrij krachtig aan zee. Omdat de depressie over onze streken naar het oosten trekt wordt de wind later in België zuidwest.

De temperatuursverschillen tussen het noorden en zuiden nemen toe, want in het noorden en midden stijgt het kwik naar 6-7°, terwijl het in het zuiden van het land zo’n 8-9° wordt. In België kan de temperatuur nog altijd oplopen naar 10 tot 12°.

De verwachte weerkaart voor woensdag volgens GFS. Bron: wetteronline.de

Na morgen: wisselvallig
Woensdag hebben we nog te maken met depressie Deirdre en komt een volgend regengebied op visite. Na de regen van dinsdag is het even droog, maar woensdag valt er weer geruime tijd regen die de regenmeters laat vollopen. Inclusief de regen van dinsdag staat de teller woensdagavond op 15 tot 20 millimeter. De tot nu toe droge maart kon wel eens nat de boeken in gaan… De temperatuur loopt woensdag op naar 7 tot 11° en er waait een west tot zuidwestenwind.

Na woensdag blijft het wisselvallig met donderdag en vrijdag kans op enkele buien. De depressie blijft ten westen van onze streken en trekt heel langzaam zuidwaarts. De wind uit richtingen tussen de oost en zuid en de temperatuur stijgt naar 9 tot 11°.

De verwachte weerkaart voor komend weekend volgens GFS. Bron: wetteronline.de

In het Paasweekend blijft het, zoals de weerkaarten er nu bijliggen, wisselvallig met diverse lagedrukgebieden in de buurt. De wind lijkt zich redelijk rustig te houden en de temperaturen komen veelal uit in de buurt van de 10°. In het noorden er veelal onder en in de zuidelijke helft erboven. Wellicht dat op Paasmaandag de temperatuur wat verder oploopt.

Temperatuurpluim:

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

Dit pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen laat zien dat het eerst wat kouder wordt met temperaturen ruim onder de 10°. Vanaf donderdag gaat de temperatuur weer wat omhoog, maar ook in het Paasweekend wil de temperatuur niet echt lenteachtig worden. Het kwik blijft uitkomen op waarden rond de 10°. De dinsdag na Pasen lijkt weer een vrij koude dag te worden… Kortom: het blijft te koud!

De pluim van het ECMWF. Bron: KNMI.nl

De komende dagen gaat de temperatuur, ook volgens de pluim van het ECMWF, naar beneden, maar het wordt niet meer zo koud als eerder gedacht en berekent. Vanaf donderdag gaat het kwik langzaam omhoog, maar ook op termijn (na Pasen) blijft het ensemblegemiddelde slechts 10°. Wel gaan er een aantal lijntjes later volgende week richting de 20°, maar er zijn ook lijntjes die de andere kant op gaan en weer in de buurt van de 5° uitkomen.

Er was gisteren weinig wind om te zeilen op het Braassemermeer bij Roelofarendsveen. Aad Hogenboom maakte de foto.

Speciaal voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait vandaag uit het westen tot zuidwesten en is niet meer dan zwak over land met 4 knopen. Vanmiddag kan de wind iets toenemen, maar meer dan 7 knopen wordt er niet verwacht. De windvlagen kunnen uitkomen rond de 9 knopen. Ook aan zee niet zo gek veel wind met 5 tot 8 knopen. De vlagen komen ook aan zee veelal uit rond de 9 knopen.

Morgen waait de wind uit het zuidoosten en neemt gaandeweg de dag toe naar 12 tot 14 knopen. De windvlagen komen morgenmiddag over land uit tussen de 18 en 21 knopen. Aan zee waait de zuidoostenwind met 12 tot 15 knopen en met windvlagen tussen de 19 en 23 knopen.

De zonsopkomst was erg fraai en zeker in combinatie met dit koppel. Ton Wesselius maakte de foto bij het Braassemermeer in Roelofarendsveen.
De weermodellen moeten de (lente)puntjes nog op de i zetten… De foto werd gemaakt door Aad Hogenboom.
Deze zwaan maakt zijn nest in orde. De foto werd gemaakt door Ton Wesselius in Roelofarendsveen.

Dit was het weer voor deze maandag. Morgen ben ik er weer en dan kijken we opnieuw naar de ontwikkelingen richting de Paasdagen. Voor nu een fijne dag en graag weer tot morgen.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite 2018’. Daarnaast zijn we ook nog eens de snelste stijger!

Het gehele artikel is te lezen via de website van skiweather.eu op onderstaande link:
THE 10 MOST INFLUENTIAL DUTCH WINTER SPORT WEBSITES IN 2018

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 687 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier