Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie

In polaire lucht kwam het gisteren tot flinke buien, maar vandaag profiteren we van een uitloper van hogedruk. Komende nacht krijgen we te maken met een warmtefront behorende bij depressie Ute en daarachter volgt nog een occlusiefront. Het gaat dan ook weer regenen. Na het weekend krijgen we een wisselvallige slotweek van de zomer met kans op regen of enkele buien. De temperaturen lopen eerst op tot (ruim) boven de 20°, maar later in de week gaat het kwik weer naar beneden.

Met september op de kalender lijken we te gaan profiteren van hogedruk. Bij een gunstige positie kan dat zomaar fraai nazomerweer opleveren met temperaturen (ruim) boven de 20°.

De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD.

Flinke hoosbuien

Vrijdagavond en gisternacht viel er regionaal veel regen en ook gisteren overdag kwam het soms met bakken tegelijk uit de lucht. In het westen van het land viel lokaal meer dan 30 en in delen van Zeeland zelfs 50 tot 60 millimeter.

De temperatuur bleef overal onder de warme grens van 20° en steeg naar 16 tot 19°. Hoek van Holland noteerde 16,2 en De Bilt 16,7°. Eindhoven en Westdorpe kwamen nog uit op 18,8 en Arcen op 19,2°. In België werd het 14 tot 19° met in Antwerpen en Sint Katelijne Waver 18,7°.

Alpenweerman collega Riccardo maakte deze prachtige buienfoto in Zwijndrecht.
Prachtige wolkenluchten. Jolanda Bakker maakte deze foto in de omgeving van Zevenhuizen.
Ook Albert Thibaudier maakte een prachtige foto in de omgeving van Heerenveen.
Ook Joyce Derksen maakte een prachtige foto in de omgeving van Doornenburg.
Deze prachtige foto werd gemaakt door Maurice Vroegrijk uit Zegge.
Collega Maarten maakte deze prachtige regenboogfoto.

Perioden met zon

Op deze zondag zijn er perioden met zon vanwege een uitloper van hogedruk. Toch is er lokaal nog een enkele bui mogelijk. De hogedrukuitloper trekt naar het oosten weg en vanuit het westen nadert een warmtefront. De bewolking neemt vanmiddag dan ook weer toe en tegen de avond gaat het vanuit het westen regenen.

De wind waait uit het zuidwesten en neemt toe naar matig over land en naar vrij krachtig aan zee en de temperatuur is weer hoger dan gisteren. Het wordt 19° in het noordwesten en 21 in het zuidoosten van het land en hier en daar in België.

Vanavond en de komende nacht is het bewolkt en valt er enige tijd regen. De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en is matig tot vrij krachtig over land en krachtig tot hard aan zee, windkracht 4 tot 7. De temperatuur daalt naar 12 tot 15°.

Eerst regen, later enkele buien

Morgen hebben we nog te maken met de fronten van depressie Ute. In de ochtend regent het nog op veel plaatsen, in de middag draait het om enkele buien, maar tussendoor schijnt ook geregeld de zon.

De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is matig tot vrij krachtig over land en krachtig aan zee en de temperatuur stijgt opnieuw naar 19 tot 21°.

Dinsdag loopt de temperatuur weer op tot boven de 20°. Bron: HD model / meteologix.com.

Wisselvallig en tijdelijk warmer

Op dinsdag zijn er flinke perioden met zon en op veruit de meeste plaatsen blijft het droog. Alleen in het noorden is lokaal een bui mogelijk. De wind waait zwak uit uiteenlopende richtingen en de temperatuur is met 22 tot 24, in het zuidoosten en in Belgisch Limburg met 25° weer duidelijk hoger.

Ook op woensdag stijgt de temperatuur op veel plaatsen tot boven de 20°. Langs de oostgrens kan het 24-25° worden. In het westen blijft het kwik waarschijnlijk weer (net) onder de 20° en dat komt omdat daar al in de vroege ochtend enkele buien voorkomen. Deze buien trekken overdag naar het oosten en bij die buien is ook onweer mogelijk.

Vanaf donderdag is het weer enkele dagen minder warm met temperaturen veelal tussen de 18 en 21°. Verder blijft het wisselvallig met geregeld zon, maar ook kans op regen of enkele buien.

Met september lijken we weer te gaan profiteren van hogedruk. Bron: GFS/meteologix.com

Nazomerse september?

Met september op de kalender lijkt het erop dat we gaan profiteren van hogedruk. De neerslagkansen nemen af en de temperaturen gaan weer omhoog naar waarden (ruim) boven de 20°. We kunnen het ook weer goed terugzien in onderstaande temperatuurpluim, maar dan zien we ook dat nog niet alle modellen op één lijn zitten. Het Europese weermodel wil namelijk niet… De komende dagen meer hierover, want het duurt nog even.

Temperatuurpluim

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen laat zien dat de temperatuur na morgen wat verder oploopt. Daarna gaat het kwik weer omlaag om in september weer te gaan stijgen.

Ton Wesselius maakte deze schitterende foto.
Deze prachtige foto werd gemaakt door Maurice Vroegrijk uit Zegge.

De windverwachting voor vandaag en morgen voor watersporters:

De wind waait uit het zuidwesten en is overwegend matig van kracht. Over land veelal 11-12 en aan zee 14-15 knopen. De windvlagen kunnen over land 18 knopen worden en aan zee 23.

Morgen waait de wind uit het westen en neemt over land toe naar 14-15 knopen met uitschieters tot 20-21 knopen. Aan zee waait de wind vrij krachtig met 18 tot 20 knopen. De windvlagen liggen tussen de 22 en 26 knopen.

Bij de buien kwam hier en daar ook hagel voor. Albert Thibaudier maakte de foto.
Ook werden fraaie regenbogen gezien. Jannes Wiersema maakte de foto.
Deze fraaie foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Warmste zomer ooit!

De zomer van 2018 wordt de warmste zomer ooit. De verwachting is dat de temperatuur gaat uitkomen op een gemiddelde van 19,0°. Het vorige record was 18,7° gemeten in de topzomer van 2003. De zomer van 2006 vinden vanaf nu op plaats drie met 18,5° en de zomer van 1976 zakt naar plaats vier.

Of het ook de droogste ooit wordt moet nog worden afgewacht. Momenteel staat de teller in De Bilt op 61,7 millimeter. Het record is 73,6 millimeter ook gemeten in 2003, maar er staat nog wat regen op de planning komende week.

In het westen viel veel regen. In Roelofarendsveen viel 31 millimeter.
Peter van Lindenberg maakte ook weer een mooie foto.

Voor deze zondag wil ik het hierbij laten. Maak er een mooie dag van en graag weer tot morgen voor een vers en nieuw weerpraatje.

Versterk ons team of wordt sponsor

Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wat kunnen we voor u betekenen…

  • Weerbericht op maat, waar ook ter wereld (weathercard service)
  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 569 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer