klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Het weerbeeld blijft deze dagen wisselvallig. Elke dag is wel kans op regen, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Vandaag worden de dubbele cijfers nog gehaald, vanaf morgen blijft het kwik onder de 10 graden. Gebruikelijk blijft de temperatuur pas in de tweede helft van de maand onder de 10 graden. Het kille novemberweer lijkt een tijdje aan te houden, mogelijk wordt het zelfs later volgende week nog wat kouder.

Wolkenvelden, maar soms ook wat zon. Jolanda Bakker maakte de foto.
Albert Thibaudier maakte deze grijze foto.

Gisteren was het bewolkt en verspreid over het land viel wat lichte regen en motregen. Soms scheen ook even de zon en er stond weinig wind. In de loop van de middag en gisteravond ging het vanuit het noorden harder regenen. De temperatuur steeg naar 10 tot 12 graden.

De natuur is nu prachtig. Ton Wesselius maakte de foto.
De weerkaart van vandaag.
Bron: DWD.

Mix van zon, wolken en enkele buien

Het is bewolkt en er trekken vandaag enkele buien over het land. Vanuit het westen wordt het geleidelijk droog en in de loop van de ochtend breekt in het westen en noorden de zon door. De noorden- tot noordwestenwind is zwak tot matig, aan zee en op de Wadden eerst nog vrij krachtig, windkracht 5.

Vanmiddag komen in het oosten en zuidoosten nog enkele buien voor, elders is het droog met naast wolkenvelden ook af en toe zon. De wind neemt overal af naar zwak. De temperatuur stijgt naar 9 graden in het oosten en naar 10 in het westen. In het zuidwesten kan het lokaal 11 graden worden.

Vanavond en vannacht is het overwegend bewolkt en lokaal is wat lichte regen of motregen mogelijk. In vooral het noorden kan het ook even opklaren en is kans op mist. Aanvankelijk waait het niet of nauwelijks, in de nacht wordt de wind zuidoostelijk en neemt geleidelijk in kracht toe. De temperatuur daalt naar 2-3 graden in het noorden en noordoosten en naar 4-5 graden elders. In het zuidwesten wordt het niet kouder dan 7 graden.

Trijntje van den Berg maakte deze foto.
De weerkaart van morgen.
Bron: DWD.

Enige tijd regen, vrijdag vriendelijk weer

Morgen is het bewolkt en vanuit het zuidwesten gaat het enige tijd regenen. In het noordoosten blijft het tot ver in de middag droog. De zuidoostenwind waait matig boven land en (vrij) krachtig aan zee. In de middag neemt de wind in kracht af. De temperatuur stijgt naar 8-9 graden in het noorden en naar 10 graden elders in het land.

Vrijdag ziet het weerbeeld er in het overgrote deel van het land een stuk vriendelijker uit. De zon schijnt geregeld en vooral in het noordoosten kan de zon flink schijnen. In het zuidwesten komt meer bewolking voor en is kans op wat lichte regen. De wind waait uit het zuiden en is zwak tot matig. De temperatuur stijgt naar 8-9 graden. Misschien dat het in lokaal nog net 10 graden kan worden.

Temperaturen boven de 10 graden zijn de komende tijd schaars.

Novemberkilte!

In het weekend schijnt zaterdag geregeld de zon, afgewisseld door een enkele bui. Zondag overheerst weer de bewolking en zijn er perioden met regen. De temperatuur stijgt op beide dagen naar hooguit 8-9 graden. Zondag blijft het kwik in het noorden en oosten steken bij een graad of 6-7. Daarmee is het een paar graden te koud voor de tijd van het jaar.

Ook volgende week blijft het wisselvallig met dagelijks kans op buien. De temperatuur daalt in de nacht waarden dichtbij het vriespunt, overdag stijgt het kwik naar 6-8 graden. Daarmee is het duidelijk kouder dan gebruikelijk.

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de trend nog steeds dalende is. Vanaf morgen blijft het kwik onder de 10 graden. Ook de nachten worden kouder met na het weekend een toenemende kans op vorst.

Joyce Derksen maakte deze prachtige foto van druppels op een blad.
Het was een meest grijze dag. Jolanda Bakker maakte deze foto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Lees nu de winterverwachting!

Net als voorgaande jaren is er weer een winterverwachting gemaakt voor Europa, met nadruk op de Alpen en Benelux. Lees hier wat je de komende winter kan verwachten en discussieer vooral mee op het forum!

Alpenweerman kalender 2020

Komende winter 2019/2020 zal Alpenweerman weer een nieuwe jaarkalender uitgeven. Dit keer zijn er 2 edities. Een Alpen kalender en een Benelux kalender. Ook hebben we dit jaar een stemsysteem in het leven geroepen zodat jullie, onze lezers en volgers, kunnen stemmen welke foto’s er in de kalender komen te staan.

De kalender voor 2020 zal flink vernieuwd zijn. Zo hebben wij diverse aanbevelingen gekregen van onze lezers welke wij graag ten harte nemen. Om te kunnen stemmen dient u wel geregistreerd te zijn op Alpenweerman.nl. Registeren of inloggen kunt u hier: https://www.alpenweerman.nl/registreer-inloggen/

U kunt u mooiste foto sturen naar kalender@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of Twitter. Like en volg ons!

(Visited 1.171 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer