Algemeen: Vandaag is het zomers warm met 22 tot 28 graden. In de loop van de ochtend verspreiden onweersbuien zich over het land en koelt het flink af. Morgen is het overwegend droog en laat de zon zich regelmatig zien en wordt het lekker weer. De dagen daarna is het koeler met meer buien. Later in het weekend op zondag knapt het weer verder op.

Door een wegtrekkend hoog richting het oosten hebben we vandaag nog te maken met een zuidoostelijke aanvoer waardoor de temperatuur tot zomerse waardes gaat oplopen. In de loop van de ochtend en middag schuiven onweersbuien vanuit het zuidwesten steeds verder het land over. Voor de buien uit kan het nog zo’n 22 tot 28 graden worden. Op sommige plaatsen kunnen de buien stevig uitpakken en kunnen er onweer, flinke hagel en harde windstoten voorkomen. De hoogste kans hier op is in de oostelijke helft van de lage landen. De wind draait vandaag van zuidoost naar zuidwest en is zwak tot matig, waar in de onweersbuien hogere windsnelheden en windstoten voor kunnen komen.

Vandaag hebben we nog te maken met een zuidelijke aanvoer van warme lucht. Vanuit het zuidwesten trekt er een koufront over de Lage Landen heen met regen- en onweers-buien.

Morgen belooft het mooie zomerdag te worden met veel zonneschijn. Landinwaards kunnen er in de loop van de middag wel wat stapelwolken ontstaan, maar het zal waarschijnlijk overal droog blijven. De meeste zon is weggelegd voor de kustgebieden en de zuidelijke helft van de lage landen. Het wordt daarbij 21 graden in het uiterste noorden tot zo’n maximaal 26 graden in het zuiden. De wind is zwak, waardoor de gevoelstemperatuur heerlijk warm aanvoelt. Een prima zomerdag dus.

Dit weekend hebben we te maken met een vochtige en van oorsprong frisse noordwestelijke stroming die voor nattigheid het fris weer gaat zorgen.

Donderdag trekken dan de eerste buien de lage landen in waar ook onweer bij kan voorkomen. De temperaturen lopen dan uiteen van 20 tot 24 graden. Vrijdag en zaterdag is het ook buiig weer waarbij de temperatuur toch wel een paar graadjes terugloopt met 19 tot 21 graden op vrijdag en maar een schamele 17 a 18 graden op zaterdag. Het wordt dus even door de zure appel heen bijten. Vanaf zondag belooft het weer beter weer te worden met droger en warmer meer. De zon zal zich weer meer laten zien en met gemiddeld 22 tot 24 graden is het dan weer prima weer om buiten te zijn.

De pluimverwachting voor het midden van de lage landen. De dip in temperatuur is duidelijk zichtbaar komend weekend, maar na het weekend gaat de temperatuur weer omhoog richting zomerse waardes!

Dit was het weerpraatje weer voor vandaag. Een hele fijne dag toegewenst!

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere interessante artikelen. Wil je sponsor of partner worden van het snel groeiende platform Alpenweerman.nl, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

(Visited 299 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer