Advertentie 

Algemeen: Vandaag is het zomers warm met 22 tot 28 graden. In de loop van de ochtend verspreiden onweersbuien zich over het land en koelt het flink af. Morgen is het overwegend droog en laat de zon zich regelmatig zien en wordt het lekker weer. De dagen daarna is het koeler met meer buien. Later in het weekend op zondag knapt het weer verder op.

Door een wegtrekkend hoog richting het oosten hebben we vandaag nog te maken met een zuidoostelijke aanvoer waardoor de temperatuur tot zomerse waardes gaat oplopen. In de loop van de ochtend en middag schuiven onweersbuien vanuit het zuidwesten steeds verder het land over. Voor de buien uit kan het nog zo’n 22 tot 28 graden worden. Op sommige plaatsen kunnen de buien stevig uitpakken en kunnen er onweer, flinke hagel en harde windstoten voorkomen. De hoogste kans hier op is in de oostelijke helft van de lage landen. De wind draait vandaag van zuidoost naar zuidwest en is zwak tot matig, waar in de onweersbuien hogere windsnelheden en windstoten voor kunnen komen.

Vandaag hebben we nog te maken met een zuidelijke aanvoer van warme lucht. Vanuit het zuidwesten trekt er een koufront over de Lage Landen heen met regen- en onweers-buien.

Morgen belooft het mooie zomerdag te worden met veel zonneschijn. Landinwaards kunnen er in de loop van de middag wel wat stapelwolken ontstaan, maar het zal waarschijnlijk overal droog blijven. De meeste zon is weggelegd voor de kustgebieden en de zuidelijke helft van de lage landen. Het wordt daarbij 21 graden in het uiterste noorden tot zo’n maximaal 26 graden in het zuiden. De wind is zwak, waardoor de gevoelstemperatuur heerlijk warm aanvoelt. Een prima zomerdag dus.

Dit weekend hebben we te maken met een vochtige en van oorsprong frisse noordwestelijke stroming die voor nattigheid het fris weer gaat zorgen.

Donderdag trekken dan de eerste buien de lage landen in waar ook onweer bij kan voorkomen. De temperaturen lopen dan uiteen van 20 tot 24 graden. Vrijdag en zaterdag is het ook buiig weer waarbij de temperatuur toch wel een paar graadjes terugloopt met 19 tot 21 graden op vrijdag en maar een schamele 17 a 18 graden op zaterdag. Het wordt dus even door de zure appel heen bijten. Vanaf zondag belooft het weer beter weer te worden met droger en warmer meer. De zon zal zich weer meer laten zien en met gemiddeld 22 tot 24 graden is het dan weer prima weer om buiten te zijn.

De pluimverwachting voor het midden van de lage landen. De dip in temperatuur is duidelijk zichtbaar komend weekend, maar na het weekend gaat de temperatuur weer omhoog richting zomerse waardes!

Dit was het weerpraatje weer voor vandaag. Een hele fijne dag toegewenst!

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere interessante artikelen. Wil je sponsor of partner worden van het snel groeiende platform Alpenweerman.nl, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

(Visited 304 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier