Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het gaat een wisselvallig weekend worden dankzij diverse storingen die bij een lagedrukgebied boven de Atlantische Oceaan horen. Hierdoor trekken gedurende het weekend geregeld neerslaggebieden over de Lage Landen. Met temperaturen tussen de 10 en 14 graden is het nog steeds redelijk zacht voor de tijd van het jaar. Ook na het weekend lijken de temperaturen niet echt omlaag te gaan. Wel gaat er een hogedrukgebied boven Centraal-Europa ontstaan waardoor de neerslagkansen na het weekend ook weer klein worden.

Herfstkleuren in het Amsterdamse Bos. Foto: Aad Hoogeboom
Ook in Friesland bij Oranjewoud zijn de herfstkleuren te zien. Foto: Albert Thibaudier
Een grijs weerbeeld in het noorden in Roodeschool gisteren. Foto: Jannes Wiersema

Gisteren

Bewolking en opklaringen wisselden elkaar af gisteren. Een storing trok langs de oostgrens van de Lage Landen, en hier en daar viel er wat regen. Verder trok een regengebied richting het noorden weg gedurende de ochtend. De maxima lagen gisteren rond de 10 graden in de noordelijke kustprovincies en rond de 13 graden in de zuidelijke helft. Het warmst werd het gisteren in Maastricht (13.8 graden) en Beitem in België (13.9 graden). In de avond trok een nieuwe storing vanuit het zuidwesten richting de Lage Landen.

Op de Wantijdijk was de zon wel te zien gisteren. Foto: @weerwantijdijk
Een fraaie wolkenlucht gisteren nabij Zevenhuizen. Foto: Jolanda Bakker
Een ook bij de Gaatkensplas in Barendrecht was een mooie wolkenlucht te zien. Foto: Trijntje vd Berg.
Deze foto aan het water bij Rhenen werd gemaakt door Willy Kok.
Een fraaie zonsondergang bij Debbie van Ooststroom gisteren.

Vandaag

De storing die gisteravond al vanuit het zuidwesten richting de Lage Landen trok ligt vandaag boven onze regio. Dit neerslaggebied is afkomstig van een warmte- en koudefront welke occluderen (als het ware ‘samensmelten’) boven deze regio.

Een lagedrukgebied boven de Atlantische Oceaan brengt onze regio diverse storingen de komende dagen. Vandaag occluderen een warmte- en koufront boven onze regio. Bron: KNMI

In de vroege ochtend is het in het noordoosten nog droog terwijl de neerslag in het zuidwesten al aanwezig zal zijn. De neerslag verspreid zich gedurende de ochtend verder naar het noordoosten. In de loop van de dag wordt het op steeds meer plaatsen droog, maar ontstaan er verspreid over het land ook nog een aantal buien in de ondertussen kouder geworden bovenlucht. Mogelijk komt er een klap onweer voor in een van de buien in de kustregio’s. De bovenlucht op ongeveer 5 km hoogte is eind van de dag afgekoeld naar zo’n -25 graden. Hierdoor ontstaat er een behoorlijk temperatuurverschil t.o.v. het relatief warme zeewater.

De wind komt vandaag uit zuidelijke tot zuidwestelijke richting en is boven land matig van kracht. In de kustregio’s is deze met name in de ochtend vrij krachtig tot krachtig (5-6 Bft). De maxima liggen morgen rond de 14 graden in het zuiden en rond de 11 graden in het noorden.

Aan het einde van de middag trekken er een aantal opklaringen vanuit het zuidwesten binnen. Naast de opklaringen komen er echter nog steeds een aantal buien voor. De temperatuur zakt in de nacht naar morgen naar zo’n 7 tot 10 graden.

Morgen

Ook morgen komen er verspreid over het land diverse buien voor. De meeste buien zullen zich echter concentreren in de kustprovincies. Wederom is lokaal in de kustprovincies een klap onweer mogelijk tijdens een stevige bui. Tussen de buien door is er ruimte voor wat opklaringen.

Het wordt morgen zo’n 15 graden in het zuiden tot zo’n 12 graden in het noorden. De wind is zwak tot matig en komt uit zuidelijke richting. In de westelijke kustprovincies neemt de wind gedurende dag nog wat toe in kracht naar windkracht 5 à 6.

Een wisselvallig en nat weekend staat er voor de boeg. Foto: Jannes Wiersema

Na het weekend

Maandag trekt er opnieuw een gebied met neerslag over onze regio. Maar de in de dagen die volgen gaat een hogedrukgebied zich ontwikkelen boven Centraal-Europa. Dit hogedrukgebied gaat zich komende week richting Oost-Europa verplaatsen. Hierdoor dalen de neerslagkansen sterk en keert de rust weer terug in de atmosfeer. Met een zuidelijke wind wordt nog altijd relatief zachte lucht aangevoerd. Later volgende week lijkt er wat meer spreiding in de modellen te zitten, maar dit ligt eigenlijk nog ver buiten de betrouwbare termijn.

De temperatuur voor Midden-Nederland volgens diverse modellen. Voorlopig temperaturen rond de 10 tot 14 graden. In de loop van volgende week neemt de spreiding toe en valt met name het ECMWF model op (blauwe lijn). Deze gaat naar het vriespunt toe, maar deze modeluitdraai zit helemaal onderin vergeleken met de andere 50 uitdraaien van het ECMWF model. Dit gaat waarschijnlijk om een uitbijter. Bron: Kachelmannwetter
Vooral komend weekend laten de modellen een duidelijke piek in de neerslag zien. Na het weekend nemen de neerslagkansen weer duidelijk af. Bron: kachelmannwetter

Dit was het weer voor vandaag. Een fijn weekend en morgen neemt Rico het weerpraatje weer op zich!

Deze kleurrijke verzameling van bladeren werd gefotografeerd door Ton Wesselius.

Maak je ook weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Hoe leuk is het dat vele honderden en soms zelfs duizenden mensen je foto bij de berichten zien. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman of @ricoschroder

Versterk ons team of word sponsor

Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wat kunnen we voor u betekenen…

  • Weerbericht op maat, waar ook ter wereld (weathercard service)
  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW excl. compleet verzorgde “Ski Safari’s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 406 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer