Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het is een wisselvallig weekend met geregeld buien. Tussendoor schijnt ook af en toe de zon. Na het weekend neemt het aantal buien af en schijnt wat vaker de zon. De temperatuur stijgt eerst naar 19-22 graden, later in de week wordt het met 21-23 graden iets warmer.

Gisteren was het prima weer met naast zon ook stapelwolken. Ton Wesselius maakte de foto.
Trijntje van den Berg maakte deze foto.

Enkele buien

Vanochtend is het bewolkt en komt het tot enkele buien. Omdat het buien zijn is het tussendoor ook droog en gaandeweg de dag blijft het steeds langer droog. Vanmiddag kan de zon ook zo nu en dan schijnen, maar vooral in het binnenland komen dan ook weer enkele buien voor. In de westelijke helft van het land blijft het meest droog. Met 21 tot 23 graden, in Brabant lokaal 24 hebben we hele normale temperaturen voor half augustus. De wind waait uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig.

Vanavond neemt de kans op regen vanuit het zuidoosten weer toe. De wind draait naar het zuiden en neemt in kracht af. Komende nacht valt er in het grootste deel van het land enige tijd regen, maar de meeste regen wordt over de zuidoostelijke helft van het land verwacht. De temperatuur daalt naar 14-16 graden.

Eerst regen, later buien

Morgen begint de zondag bewolkt en op veel plaatsen valt nog enige regen. In het westen en noordwesten komt het tot enkele buien, maar is het tussendoor ook enige tijd droog. In de middag komen overal enkele buien voor, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. De temperatuur stijgt naar 20-21 graden, in Zeeuws-Vlaanderen kan het 22 graden worden. De wind waait uit het zuidwesten en is matig over land, vrij krachtig in de kustgebieden en krachtig direct aan zee.

Maandag komt het nog tot enkele buien, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. De wind waait uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig over land en krachtig aan zee. De temperatuur stijgt naar 20 graden in het noorden en westen en naar 21-22 graden in het midden, oosten en zuiden. In het noorden van Limburg kan het lokaal 23 graden worden.

Jolanda Bakker maakte deze foto in Dordrecht.

Vrij normaal zomerweer

In de rest van de week is er een mix van zon, stapelwolken en zo nu en dan een lokale bui. De temperatuur stijgt dinsdag naar 19-20 graden in het noorden en westen en naar 21-22 graden elders in het land. Later in de week wordt het overal zo’n 1-2 graden warmer. Omdat er over het algemeen niet veel wind staat is het prima zomerweer!

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur na vandaag weer enkele graden gaat dalen. Tot en met dinsdag is het dan een graad of 20-21, maar vanaf woensdag wordt het geleidelijk wat warmer. Volgend weekend kan het zomaar weer 25 graden worden. Kijken of dat de komende dagen bevestigd wordt..

Donderdag kwam het nog tot flinke buien en ook vandaag zal het weerbeeld er grotendeels zo uitzien. Monique Bormans maakte de foto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 291 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier