klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Het wemelt van de lagedrukgebieden in onze omgeving en daardoor is het de komende tijd wisselvallig novemberweer met naast soms wat zon ook elke dag kans op regen. De temperatuur is eerst nog vrij hoog, later in de week gaat het kwik langzaam omlaag en aan het eind van de week is het 8-10 graden. 

De dag begon fraai in Leiden. Monique Bormans maakte deze foto.
Een grijze ochtend bij Jolanda Bakker.
Trijntje van den Berg maakte deze foto in Barendrecht.

Gisteren trok in de ochtend een gebied met buien van zuidwest naar noordoost over het land. Daarachter klaarde het breed op en scheen de zon nog enkele uren. In de tweede helft van de middag en gisteravond volgde vanuit het westen opnieuw een gebied met regen. De maximumtemperatuur lag tussen 13 en 15 graden.

De weerkaart van vandaag.
Bron: DWD.

Vanuit het zuiden regen

Deze zondag is het aanvankelijk op veel plaatsen droog met naast wolkenvelden ook geregeld zon. Alleen in het noordwesten en langs de oostgrens is eerst nog kans op wat lichte regen. De zuidenwind waait zwak tot matig boven land en vrij krachtig in het noordwestelijk kustgebied en op de Wadden.

De bewolking neemt geleidelijk weer toe en vanmiddag gaat het vanuit het zuiden regenen. In het noorden duurt het tot ver in de middag voordat het gaat regenen, maar uiteindelijk wordt het ook in het noorden nat. De wind wordt zuidoost en neemt af naar zwak. De temperatuur stijgt naar maximaal 12-13 graden.

Vanavond trekt de (buiige) regen verder naar het noorden en vanuit het zuiden wordt het weer droog. Komende nacht is het op de meeste plaatsen droog, maar hier en daar is wel een bui mogelijk. De wind waait matig uit het zuiden tot zuidwesten en de temperatuur daalt naar 8-9 graden.

De weerkaart van morgen.
Bron: DWD.

Opnieuw bewolkt en regenachtig

Morgen is het over het algemeen bewolkt en valt af en toe regen. Later op de dag komt het tot enkele buien en dan vooral in de zuidelijke helft van het land. De wind waait uit het zuiden en is matig boven land en vrij krachtig aan zee.

De temperatuur stijgt naar 11-12 graden in het noorden en midden en naar 13 in het zuiden. Voor de tijd van het jaar is dit een hele gebruikelijke temperatuur.

De eerste dagen is het nog zacht met temperaturen boven de 10 graden. Gaandeweg de week neemt de kleur geel af en overheerst het groen en blauw. De kans op temperaturen boven de 10 graden neemt dan ook duidelijk af.

Langzaam dalende temperaturen

Dinsdag is het bewolkt en is wederom kans op wat regen. De wind waait zwak uit richtingen tussen zuid en west en de temperatuur stijgt naar 10-11 graden.

Woensdag verandert er in grote lijnen niet veel. Het is opnieuw bewolkt met kans op regen. De wind waait uit het noorden en wordt tijdelijk vrij krachtig aan zee. De temperatuur stijgt naar 9 graden in het noorden en noordoosten en naar 11 in het zuiden.

Vanaf donderdag blijft het wisselvallig novemberweer met elke dag kans op buien. De temperatuur is met 8-10 graden lager dan gebruikelijk. Ook de nachten worden kouder met veelal temperaturen tussen 2 en 5 graden. Tijdens heldere momenten kan het aan de grond een graadje vriezen.

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de trend dalende is de komende 10 dagen.

Jolanda Bakker maakte ook deze foto.
Soms regende het gisteren ook flink. Aad Hogenboom maakte deze foto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Lees nu de winterverwachting!

Net als voorgaande jaren is er weer een winterverwachting gemaakt voor Europa, met nadruk op de Alpen en Benelux. Lees hier wat je de komende winter kan verwachten en discussieer vooral mee op het forum!

Alpenweerman kalender 2020

Komende winter 2019/2020 zal Alpenweerman weer een nieuwe jaarkalender uitgeven. Dit keer zijn er 2 edities. Een Alpen kalender en een Benelux kalender. Ook hebben we dit jaar een stemsysteem in het leven geroepen zodat jullie, onze lezers en volgers, kunnen stemmen welke foto’s er in de kalender komen te staan.

De kalender voor 2020 zal flink vernieuwd zijn. Zo hebben wij diverse aanbevelingen gekregen van onze lezers welke wij graag ten harte nemen. Om te kunnen stemmen dient u wel geregistreerd te zijn op Alpenweerman.nl. Registeren of inloggen kunt u hier: https://www.alpenweerman.nl/registreer-inloggen/

U kunt u mooiste foto sturen naar kalender@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of Twitter. Like en volg ons!

(Visited 508 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer