Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Vandaag opnieuw een zacht dag met in het zuiden wat zon. Vanavond een temperatuurdaling als een koufront vanuit het noordwesten overtrekt met regen en (veel) wind.

Morgen en komend weekend blijft het wisselvallig met vooral zaterdag veel wind. Op beide dagen is er veel bewolking en komt de zon er maar spaarzaam aan te pas. De temperatuur is met 8 tot 12° te hoog voor eind februari.

Jannes Wiersema maakte deze foto van een winterse bui op afstand

Gisterenochtend veroorzaakte een hoogtetrog in het noordoosten (winterse) buien. In het zuidwesten waren er opklaringen en wolkenvelden. In de loop van de dag was de zon op meer plaatsen te zien. Gisterenmiddag nam op de nadering van een warmtefront de bewolking vanuit het zuidwesten toe. Gisterenavond volgde er regen die zich over de hele Benelux uitbreidde. Vannacht trok de regen naar het oosten en tegen de ochtend waren er in het zuidwesten enkele opklaringen. De wind was gisteren west tot zuidwest, aan de kust eerst nog krachtig tot hard, later afnemen tot matig in het binnenland en vrij krachtig aan zee. De temperatuur lag gisterenmiddag rond 7° en daalde gisterenavond naar ongeveer 5°. In de loop van de nacht – na de passage van het warmtefront – liep de temperatuur vanuit het zuidwesten weer op naar 8°.

Ton Wesselius maakte deze foto van het hoge water in de sloten
De weerkaart voor vandaag. Bron: UKMO

Vandaag bevindt de Benelux zich in de ware sector van een lagedrukgebied bij IJsland. Daardoor is het zacht met veel bewolking en (mot)regen.

De dag begint op veel plaatsen grijs met vooral in het oosten plaatselijk lichte regen. In de loop van de ochtend is een enkele opklaring mogelijk. Vanmiddag nadert het koufront van de depressie bij IJsland en wordt de bewolking vanuit het westen dikker. Aan het eind van de middag volgen vanuit het noordwesten stevige buien, mogelijk met onweer. De wind is zuidwest, in het binnenland matig of vrij krachtig, 4 of 5 Bft., aan zee en rond het IJsselmeer toenemend tot hard, 7 Bft. In het noordwesten mogelijk stormachtig, 8 Bft. Tijdens buien zijn daar rukwinden tot 90 km per uur, in het binnenland tot 75 km per uur mogelijk. Vanmiddag wordt het 7 tot 11°. Vanavond daalt de temperatuur naar ongeveer 6°.

Vanavond trekken de buien naar het oosten. Plaatselijk kan het hard regenen. Later klaart het vanuit het westen op. In het noordoosten blijft vannacht een (winterse) bui mogelijk. De wind ruimt naar west en neemt af naar matig in het binnenland, 3 of 4 Bft., en (vrij) krachtig aan de kust, 5 of 6 Bft. In het noorden nog enige tijd harde wind, 7 Bft. De temperatuur ligt tussen 3 en 5°. In hoog België is het rond -2°.

Morgen

profiteert de Benelux van een rug van hogedruk waardoor het op veel plaatsen droog blijft. In het noordelijk kustgebied kan wat regen of een bui vallen onder invloed van een warmtefront dat over de Noordzee naar het oosten trekt. De wind komt morgen uit het zuidwesten en trekt aan tot vrij krachtig boven land, 5 Bft., en krachtig of hard aan de kust en rond het IJsselmeer, 6 of 7 Bft. Met 6 tot 10° is het iets minder zacht dan vandaag. In de nacht naar zaterdag neemt de wind verder toe.

Zaterdag en zondag

wordt het opnieuw erg zacht met een temperatuur tussen 9 en 12°. Bovendien zorgt een lagedrukgebied boven het noorden van de Noordzee voor veel wind en brengen de bijbehorende fronten periodiek regen of buien.

Verwachte straalstroom 300 hPa (± 11km) voor zondag 23 februari 2020. Bron: GFS

Volgende week

blijft een strakke, zonale polar jet (straalstroom) gericht op de Noordzee. Daardoor een komen en gaan van lagedrukgebieden met bijbehorende fronten en dus wisselvallig en af en toe winderig weer.

De pluim van de hoofdberekeningen van de temperatuur voor midden Nederland laat de eerste dagen zacht weer zien. Na het weekend zakt de temperatuur iets naar ongeveer normale temperaturen voor eind februari. Bron: Meteologix.

Morgen meer over het weekendweer op alpenweerman.nl.

Vanaf Texel een leuke donderdag gewenst!

FOTO

Opklaringen in het zuidwesten. Foto Erica v. Leeuwen
Fraaie wolkenluchtend door Jolanda Bakker

Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee, stel vragen en geniet van de voorpret van jouw wintersport of vakantie in de Benelux!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 410 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier