Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Het weerbeeld is deze week wisselvallig met tot het eind van de week elke dag kans op regen. Vanaf het weekend neemt de wisselvalligheid toe, maar het wordt vanaf dan ook duidelijk kouder. De eerste dagen komen de temperaturen nog in de dubbele cijfers, vanaf zaterdag blijft het kwik onder de 10 graden. Volgende week is het slechts 5-8 graden en in de nacht neemt de kans op vorst toe.

De zondag begon fraai. Ton Wesselius maakte deze foto.
Gisterochtend was het meest droog met opklaringen. Jolanda Bakker maakte de foto.
Het gaat hard met de blaadjes. Ton Wesselius maakte deze foto.

Gisteren viel in de (vroege) ochtend lokaal wat lichte regen. Deze regen trok naar het noorden weg en daarna was het in de ochtend droog met geregeld zon. In de middag nam de bewolking weer snel toe en vanuit het zuiden ging het regenen. Het noordoosten hield het het langst droog. De temperatuur steeg naar 11-13 graden.

Trijntje van den Berg stuurde deze foto in.
De weerkaart van vandaag.
Bron: DWD.

Wisselvallig novemberweer

Het is vandaag bewolkt en vanochtend komt het hier en daar tot een bui. Soms schijnt ook even de zon en er waait een matige en aan zee vrij krachtige zuidenwind. Vanmiddag is het over het algemeen bewolkt en vanuit het zuiden gaat het regenen. De temperatuur stijgt naar 11-12 graden in het noorden en midden en naar 13 in het zuiden.

Vanavond en vannacht is het overwegend bewolkt met kans op een bui. De temperatuur daalt op veruit de meeste plaatsen naar 6-7 graden. In het noordoosten koelt het af naar 5 graden, terwijl het in het zuiden en zuidwesten niet kouder wordt dan een graad of 8.

De weerkaart van morgen.
Bron: DWD.

Aanhoudend wisselvallig

Ook morgen is het bewolkt en opnieuw is kans op buien. Later neemt vooral in het noorden van het land de buiigheid toe. De zwakke tot hooguit matige wind draait van zuid naar west en de temperatuur stijgt naar 10-11 graden. In het zuiden kan het lokaal 12 graden worden. Voor de tijd van het jaar is dit een hele normale temperatuur.

Woensdag is het opnieuw bewolkt met kans op regen. De wind waait uit het noorden tot noordwesten en is matig boven land en in de ochtend vrij krachtig aan zee en bij de Wadden. De temperatuur stijgt naar 8-9 graden in het noorden en noordoosten en naar 10-11 in het westen en zuiden.

Temperaturen boven de 10 graden zijn na morgen klein. We komen uit op waarden tussen 5 en 10 graden en in de nacht komen we vaak onder de 5 graden uit.

Temperaturen onder de 10 graden!

De rest van de week en komend weekend is het (licht) wisselvallig novemberweer met naast wat zon ook kans op een bui. De temperatuur is duidelijk lager dan normaal, want vanaf vrijdag wordt de 10 graden niet meer gehaald.

In het weekend en maandag wordt het niet warmer dan 7-9 graden, na maandag komen de maxima zelfs uit tussen 5 en 8 graden. Ook de nachten worden kouder met na het weekend een toenemende kans op vorst. Heel langzaam komt de winter dichterbij 😉

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de trend dalende is. Vanaf eind deze week komen we onder de 10 graden.

Albert Thibaudier maakte deze foto in Oldeholtwolde.
Martine Droogers maakte afgelopen weekend deze prachtige foto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Lees nu de winterverwachting!

Net als voorgaande jaren is er weer een winterverwachting gemaakt voor Europa, met nadruk op de Alpen en Benelux. Lees hier wat je de komende winter kan verwachten en discussieer vooral mee op het forum!

Alpenweerman kalender 2020

Komende winter 2019/2020 zal Alpenweerman weer een nieuwe jaarkalender uitgeven. Dit keer zijn er 2 edities. Een Alpen kalender en een Benelux kalender. Ook hebben we dit jaar een stemsysteem in het leven geroepen zodat jullie, onze lezers en volgers, kunnen stemmen welke foto’s er in de kalender komen te staan.

De kalender voor 2020 zal flink vernieuwd zijn. Zo hebben wij diverse aanbevelingen gekregen van onze lezers welke wij graag ten harte nemen. Om te kunnen stemmen dient u wel geregistreerd te zijn op Alpenweerman.nl. Registeren of inloggen kunt u hier: https://www.alpenweerman.nl/registreer-inloggen/

U kunt u mooiste foto sturen naar kalender@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of Twitter. Like en volg ons!

(Visited 780 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer