klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Vandaag start een periode van wisselvallig en op sommige dagen winderig weer. De temperatuur ligt vandaag en morgen iets boven normaal. Later in de week oplopende temperaturen richting 10 tot 12 graden. Donderdag en vrijdag veel wind en mogelijk storm aan de kust.

Mist in het noordoosten gisteren. Foto Jannes Wiersema

Zondag begon de dag opnieuw op veel plaatsen grijs. In de loop van de ochtend klaarde het vanuit het zuidwesten op. In het uiterste westen bleef het bewolkt. Aan het eind van de dag betrok het vanuit het westen en in de avond en vannacht is het gaan regenen. De wind was zuid tot zuidwest en eerst matig. Later aan de kust nam de wind toe tot (vrij) krachtig, 5 tot 6 Bft. De temperatuur lag tussen 5° op de oostelijke Wadden en 11° in opklaringsgebieden in het zuiden. Afgelopen nacht daalde de temperatuur naar ongeveer 6°.

Maar opklaringen in Heerenveen. Foto Albert Thibaudier
De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD.

Fronten van een lagedrukgebied bij IJsland trekken van west naar oost over de Benelux. Doordat de isobaren dicht bij elkaar liggen, is er vooral aan de kust veel wind.

Het regent een groot deel van de dag. Regen van een eerste front trekt vanochtend naar het oosten weg. Daarna volgen enkele opklaringen, al snel gevolgd door een nieuw regengebied dat vooral over het zuiden trekt terwijl in de rest van de Benelux enkele buien voorkomen. De wind is matig, 3 of 4 Bft., aan de kust en rond het IJsselmeer vrij krachtig, 5 Bft., en komt uit zuid tot zuidwest. De temperatuur vanmiddag ligt tussen 7° in het noordoosten en 9° in het zuiden.

Vanavond en vannacht volgt een nieuw gebied met – deels buiige – regen. De wind is zuid tot zuidwest en neemt aan de kust toe tot krachtig, 6 Bft. De temperatuur ligt tussen 3° in het noordoosten en hoog België en 7° in het zuidwesten.

Dinsdag

Morgen is het overwegend bewolkt. Het zuidwesten heeft de grootste kans op een opklaring. In de ochtend trekt regen naar het noordoosten weg. In de middag volgt vanuit het westen opnieuw buiige regen. De wind is westelijk en matig tot vrij krachtig, 4 of 5 Bft. In de middag aan zee toenemend tot krachtig of hard, 6 of 7 Bft. De temperatuur ligt tussen 4 en 6 graden. In hoog België is het iets frisser.

De rest van de week blijft het erg wisselvallig. De temperatuur loopt langzaam op naar 10 tot 12 graden vrijdag en komend weekend. Elke dag valt er regen en is het winderig. Vooral donderdag en mogelijk vrijdag kan het erg onstuimig worden. Dit is afhankelijk van de exacte koers van een kleine depressie. Daarover morgen meer.

De pluim van de hoofdberekeningen van de temperatuur voor midden Nederland laat zien dat het vanaf dinsdag ‘bergop’ gaat met de temperatuur. Zicht op ‘afkoeling’ is er voorlopig niet.Bron: Meteologix.

Morgen weer een uitgebreid weerbericht op alpenweerman.nl.

Vanaf Texel een goede start van de werkweek!

En wolken en opklaringen bij Michel Looyenstein

Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee, stel vragen en geniet van de voorpret van jouw wintersport of vakantie in de Benelux!

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Let op: hoge resolutie en maak je foto’s landscape. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 770 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer