Algemeen – Een depressie bevindt zich momenteel boven Scandinavië en die zorgt ervoor dat frisse zeelucht vandaag naar de Benelux waait. Enkele buien zijn mogelijk bij relatief lage temperaturen. Morgen trekt deze depressie verder naar het noorden en krijgen we te maken met drukstijgingen vanaf het zuiden. Een weersverbetering is op til!

Wolkenvelden en opklaringen. In de onstabiele lucht ontstaan er straks enkele buien. Bron: sat24

Vandaag – Vandaag wisselen opklaringen en bewolkte perioden/stapelwolken elkaar af. Enkele buien trekken van west naar oost voorbij die lokaal intens kunnen zijn. In de “polaire” lucht is het fris met temperaturen die stijgen tot 16-20°C. Een matige tot lokaal vrij krachtige westenwind geeft het geheel een extra frisse toets. Vanavond verdwijnen de buien in het binnenland maar voor de westkust en noordkust van Nederland blijven er wel buien mogelijk.

Depressie boven Scandinavië zorgt met een matige wetenwind voor licht wisselvallig en fris weer. Bron: wetterzentrale.de

Morgen – Het weertype zal morgen sterk gelijken op dat van vandaag. Opklaringen en (stapel)wolken wisselen elkaar af met vooral in Nederland nog enkele stevige buien. Meer naar het zuiden is de luchtdrukstijging al meer uitgesproken en zijn er veel minder buien aanwezig. We bevinden ons nog steeds in de frisse lucht waardoor het kwik stijgt tot 17-21°C.

Morgen trekken er vanaf het noordwesten nog buien voorbij. In België blijft het droger. Bron: wetterzentrale.de

Volgende week – Maandag komt het weer tot rust maar er zijn nog wel wolkenvelden aanwezig. Met temperaturen tot 22°C wordt het wat zachter maar nog niet echt warm. Dinsdag en woensdag komt een zuidelijke stroming op gang met gevoelig warmer weer. Het blijft dan ook zonnig.

Hoge druk boven het zuiden zorgt bij ons voor een zuidelijke luchtstroming. Bron: wetterzentrale.de
Tegen het einde van volgende week wordt de onzekerheid groter. Mogelijk wordt het wisselvallig en frisser. Bron: meteociel.fr

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere interessante artikelen. Wil je sponsor of partner worden van het snel groeiende platform Alpenweerman.nl, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

(Visited 200 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer