Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen – Een depressie bevindt zich momenteel boven Scandinavië en die zorgt ervoor dat frisse zeelucht vandaag naar de Benelux waait. Enkele buien zijn mogelijk bij relatief lage temperaturen. Morgen trekt deze depressie verder naar het noorden en krijgen we te maken met drukstijgingen vanaf het zuiden. Een weersverbetering is op til!

Wolkenvelden en opklaringen. In de onstabiele lucht ontstaan er straks enkele buien. Bron: sat24

Vandaag – Vandaag wisselen opklaringen en bewolkte perioden/stapelwolken elkaar af. Enkele buien trekken van west naar oost voorbij die lokaal intens kunnen zijn. In de “polaire” lucht is het fris met temperaturen die stijgen tot 16-20°C. Een matige tot lokaal vrij krachtige westenwind geeft het geheel een extra frisse toets. Vanavond verdwijnen de buien in het binnenland maar voor de westkust en noordkust van Nederland blijven er wel buien mogelijk.

Depressie boven Scandinavië zorgt met een matige wetenwind voor licht wisselvallig en fris weer. Bron: wetterzentrale.de

Morgen – Het weertype zal morgen sterk gelijken op dat van vandaag. Opklaringen en (stapel)wolken wisselen elkaar af met vooral in Nederland nog enkele stevige buien. Meer naar het zuiden is de luchtdrukstijging al meer uitgesproken en zijn er veel minder buien aanwezig. We bevinden ons nog steeds in de frisse lucht waardoor het kwik stijgt tot 17-21°C.

Morgen trekken er vanaf het noordwesten nog buien voorbij. In België blijft het droger. Bron: wetterzentrale.de

Volgende week – Maandag komt het weer tot rust maar er zijn nog wel wolkenvelden aanwezig. Met temperaturen tot 22°C wordt het wat zachter maar nog niet echt warm. Dinsdag en woensdag komt een zuidelijke stroming op gang met gevoelig warmer weer. Het blijft dan ook zonnig.

Hoge druk boven het zuiden zorgt bij ons voor een zuidelijke luchtstroming. Bron: wetterzentrale.de
Tegen het einde van volgende week wordt de onzekerheid groter. Mogelijk wordt het wisselvallig en frisser. Bron: meteociel.fr

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere interessante artikelen. Wil je sponsor of partner worden van het snel groeiende platform Alpenweerman.nl, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

(Visited 200 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer