Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Het is wisselvallig en fris met ook vandaag weer een mix van zon, stapelwolken en enkele buien. De temperatuur stijgt naar 14-15 graden. Morgen krijgen we Lorenzo op de koffie en hij brengt enige tijd regen met zich mee. Ook in het weekend blijft het wisselvallig met zaterdag enkele buien en zondag weer geruime tijd regen.

De dag begon fraai. Monique Bormans maakte de foto.
Ton Wesselius maakte gisterochtend deze foto.

Mix van zon, wolken en enkele buien

Er is op deze donderdag een mix van wolkenvelden en zonnige perioden. Er trekken ook nog enkele buien over het land, maar deze buien zijn minder fel en talrijk dan voorgaande dagen. Vanmiddag neemt de buiigheid vanuit het westen geleidelijk af. Naast vrij veel stapelwolken zijn er ook perioden met zon. Later op de dag neemt in de zuidwestelijke helft van het land de sluierbewolking toe en wordt de zon enigszins wazig.

De temperatuur stijgt naar 14-15 graden en daarmee blijft het fris voor de tijd van het jaar. Normaal is het begin oktober nog 15-17 graden. De wind waait uit het westen en is zwak tot matig van kracht. Doordat er minder wind staat is het voor het gevoel ook minder koud.

Vanavond verdwijnen de buien en is het op veruit de meeste plaatsen droog. Alleen in het noorden en oosten is een lichte bui niet uitgesloten. Er zijn opklaringen, maar ook wolkenvelden en vanuit het zuidwesten smeert het zwerk dicht met sluierwolken. Vannacht is het overal bewolkt en in de loop van de nacht gaat het vanuit het westen regenen. Deze regen hoort bij voormalig orkaan Lorenzo. De temperatuur daalt naar 7-9 graden.

Lorenzo brengt regen

Morgen trekken de restanten van orkaan Lorenzo over het land. Het is dan ook bewolkt en vanaf de ochtend zijn er flinke perioden met regen. Er kan 10-20 millimeter aan regenwater vallen. De wind waait uit het zuidoosten en is matig over land en vrij krachtig aan zee. Geleidelijk draait de wind naar west en wordt aan zee niet sterker dan vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6. Lorenzo levert dus geen storm meer op.

De temperatuur stijgt naar 11-13 graden in het noorden en oosten van het land en naar 14 graden in het midden, westen en zuiden. In het zuidwesten kan het 15, lokaal 16 graden worden.

Jannes Wiersema maakte deze foto.

Wisselvallig en fris weekend

Zaterdag wordt opnieuw een frisse dag. Er is een mix van zon, stapelwolken en enkele buien. De wind waait uit het oosten en is matig boven land en vrij krachtig aan zee. De temperatuur stijgt naar 12-14 graden.

Ook zondag blijft het niet droog, want een volgende depressie brengt weer geruime tijd regen. In de middag volgen buien en draait de wind naar het noordwesten. Deze wind neemt in kracht toe en wordt krachtig tot hard aan zee, windkracht 6-7. De temperatuur wordt niet hoger dan 11-12 graden en daarmee is het duidelijk te koud voor de tijd van het jaar.

Jolanda Bakker maakte deze foto.

Aanhoudend wisselvallig

Ook na het weekend blijft het licht wisselvallig herfstweer. Elke dag is er veel bewolking met kans op buien. Soms schijnt ook de zon en het wordt langzaam minder fris. Maandag liggen de maxima tussen 11 en 13 graden, woensdag wordt het 14-15 graden.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur de komende 10 dagen onder de norm ligt voor de tijd van het jaar. Normaal is het nog een graad of 16, de komende tijd liggen de maxima tussen de 10 en 15 graden.

Martin Vye maakte deze foto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Alpenweerman kalender 2020

Komende winter 2019/2020 zal Alpenweerman weer een nieuwe jaarkalender uitgeven. Dit keer zijn er 2 edities. Een Alpen kalender en een Benelux kalender. Ook hebben we dit jaar een stemsysteem in het leven geroepen zodat jullie, onze lezers en volgers, kunnen stemmen welke foto’s er in de kalender komen te staan.

De kalender voor 2020 zal flink vernieuwd zijn. Zo hebben wij diverse aanbevelingen gekregen van onze lezers welke wij graag ten harte nemen. Om te kunnen stemmen dient u wel geregistreerd te zijn op Alpenweerman.nl. Registeren of inloggen kunt u hier: https://www.alpenweerman.nl/registreer-inloggen/

U kunt u mooiste foto sturen naar kalender@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 286 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier