Advertentie 

Algemene situatie:
We hebben momenteel enkele koele dagen in schaapscheerderskou, maar over het algemeen bleef het droog. Vandaag echter krijgen we te maken met een front behorende bij depressie Zoey en met name vanmiddag valt er enige regen. De stroming wordt aan de noordflank van het hogedrukgebied Alessandro west tot zuidwestelijk en het kwik gaat weer omhoog.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: eerst bewolkt, later opklaringen
Gisteren was het aanvankelijk bewolkt en uit die bewolking viel lokaal wat lichte regen en motregen. In de middag klaarde het vanuit het westen flink op en kon de zon nog vele uren schijnen.

De temperatuur steeg naar waarden tussen de 17 en 20°. Wijk aan Zee noteerde 16,7, Lauwersoog 16,8 en Nieuw Beerta 17,2°. Gilze Rijen noteerde een warme dag met 20,3°. In België lagen de maxima tussen de 13 en 20° met in Chievres 20,2°.

De dag begon bewolkt zoals hier in Doornenburg. Joyce Derksen maakte de foto.
In het westen kwamen in de vroege ochtend al opklaringen voor. De foto werd gemaakt door Aad Hogenboom.
Deze prachtige foto werd gemaakt door Ton Wesselius.
Grijze wolken maken plaats voor blauwe lucht. Het zonnetje komt voorzichtig maar steeds enthousiaster kijken.. de eerste walnoten profiteren er wel van. Tekst en foto is van Margje Bouwman uit Staphorst.

Vandaag: toenemende bewolking, later wat regen
Het is op deze donderdag aanvankelijk droog met eerst nog wat zonneschijn. Vanuit het westen neemt de bewolking al vrij snel toe op de nadering van een storing en het gaat enige tijd regenen met op de meeste plaatsen en paar millimeter in de regenmeter.

De temperatuur is weer hoger dan de laatste tijd en stijgt naar 18-19° op de Wadden en langs de noord en noordwestkust en naar 20 tot 23, lokaal 24 elders met de hoogste temperaturen in de zuidoostelijke helft van het land. In België liggen de maxima tussen de 19 en 22°.

Vanavond trekt de regen naar het oosten weg en later is er nog een enkele bui mogelijk. Geleidelijk wordt het overal droog en klaart het op. Er is kans op nevel en mist en het koelt af naar 10 tot 12°.

UV-Index: 5 tot 7
De kracht van de zon hoog. De UV-index is 5 tot 7 en dat betekent matig tot sterk en de onbeschermde huid kan dan ook gemakkelijk rood kleuren en verbranden na 10 tot 15 minuten. Als je een huid hebt die zeer snel verbrandt dan kan het zelfs al na minder dan 10 minuten. Goed smeren is en blijft dan ook het advies! Meer lezen over wat UV nou precies is? Lees dan eens ons artikel over UV straling door -HIER- te klikken!

Morgen: perioden met zon
Morgen zijn er flinke perioden met zon, maar hier en daar kan nog een bui voorkomen. De wind waait zwak tot matig uit richtingen tussen zuid en west en de temperatuur stijgt naar 20-21 op de Wadden en langs de kust en naar 22 tot 24 elders met de hoogste temperaturen in het binnenland.

De verwachte weerkaart voor komend weekend. Bron: EC / Wetteronline.de

Na morgen: wisselvallig zomerweer
In het weekend is er zaterdag veel sluierbewolking, maar de zon zal ook zeker schijnen. Het blijft overdag droog, maar tegen en in de avond gaat het vanuit het westen regenen. De temperatuur stijgt naar 20 tot 25° met de hoogste temperaturen langs de oostgrens en er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind.

Na een regenachtige nacht is het zondag wisselend bewolkt. Geregeld schijnt de zon, maar er is ook een buienkans. De temperatuur is weer lager en stijgt naar 17 tot 21° en er waait een matige en aan zee vrij krachtige westenwind.

Na het weekend gaat de temperatuur weer omhoog om later in de week weer wat te gaan dalen. Het is goed zichtbaar in onderstaande temperatuurpluim.

Temperatuurpluim:

De pluim voor het midden van het land van de diverse ‘opers’ van diverse weermodellen. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen laat zien dat het kwik na vandaag weer wat omhoog gaat. Vooral zondag is het weer koeler met temperaturen rond of zelfs weer onder de 20°. Na het weekend gaat het kwik omhoog en halverwege volgende week kan de 25° worden bereikt volgens een aantal modellen..

Gistermiddag klaarde het vanuit het westen flink op. Ton Wesselius maakte de foto.

Voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De zuidwestenwind is duidelijk aanwezig en waait over land met 15-16 knopen. De windvlagen liggen tussen de 21 en 26 knopen. Aan zee meer wind met 18 tot 21 knopen. De windvlagen komen uit tussen de 27 en 32 knopen.

Morgen is er weer duidelijk minder wind. Over land waait de west tot zuidwestenwind met 4 tot 6 knopen en aan zee met 9 knopen.

Het is behoorlijk droog en op veel plaatsen wordt gesproeid. Jolanda Bakker maakte de foto.

Dit was het weer voor deze donderdag. Morgen zal Daan het weerpraatje voor de vrijdag verzorgen en ik ben er in het weekend weer. Voor nu een mooie dag en graag weer tot morgen.

Ter info: Johann is op vakantie, dus het Alpenweerpraatje wordt daardoor (veel) minder vaak geplaatst.

Alpenweerman en Surviking presenteren: Outdoor Meteorologie Training
In samenwerking met Surviking staat op zaterdag 23 juni een outdoor meteorologie training gepland. Wil je alles weten over het weer, maar ook hoe je deze kennis kunt toepassen tijdens je buitenactiviteiten? Dan is deze training echt iets voor jou! Vele onderwerpen zoals wolkenherkenning, het lezen van weerkaarten, gevaren herkennen en de relatie van het weer met outdooractiviteiten zullen voorbij komen. Voor aanmelding en meer informatie kun je op de website van Surviking terecht door –HIER– te klikken of door de link te kopiëren in je browser: https://surviking.nl/outdoor-meteorologie-training/.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 317 times, 1 visits today)

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier