Advertentie 

Weersverwachting vandaag

Het is pas half februari, maar de winter is ver weg. In plaats daarvan lonkt de lente, want onder aanvoering van het hogedrukgebied Dorit is het de komende tijd rustig en droog februariweer met vanaf donderdag ook veel zonneschijn. De temperaturen gaan omhoog en gaan de dubbele cijfers in.

Vandaag zijn er wolkenvelden en in het oosten en noordoosten kan vanochtend hier en daar wat lichte regen of motregen vallen. Elders blijft het droog en vooral later vandaag schijnt ook af en toe de zon. Bij een zwakke tot matige west tot zuidwestenwind stijgt de temperatuur naar 7° langs de oostgrens en naar 9 in het westen en zuidwesten.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft droog en het koelt af naar 2 tot 5°.

De dag begon fraai in Roelofarendsveen. Ton Wesselius maakte de foto.
Ook bij Joyce Derksen in Doornenburg begon de dag zeer fraai.
na de regen van de afgelopen tijd is het bewolkt nat. Trijntje van den Berg maakte deze foto.
Deze prachtige foto werd gemaakt door Debbie van Ooststroom in Stompwijk.
Jolanda Bakker maakte deze foto in de omgeving van Zevenhuizen.

Weerpraatje

Onder de vleugels van het hogedrukgebied Dorit is het de komende tijd, tot zeker in het weekend, droog en rustig weer met later ook veel zon. Volgende week trekt het hoog langzaam oostwaarts en neemt dan ook wat in kracht af. Storingen kunnen ons op termijn dan ook weer bereiken, maar voorlopig lonkt de lente!

De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren scheen de zon, maar er trokken ook wolkenvelden over het land tezamen met een front. Op de passage van het front viel wat lichte regen of kwam het tot een bui, maar na frontpassage ging weer volop de zon schijnen. De zon scheen uiteindelijk 4 tot 8 uur met de meeste zonuren in de noordwestelijke helft van het land. De temperatuur steeg naar 7 tot 9° met in De Bilt maximaal 9,0°.

Vandaag ligt het hogedrukgebied Dorit boven Frankrijk met een kerndruk van 1037 hPa. Het zorgt voor rustig weer met naast wolkenvelden ook af en toe zon. Het blijft droog en het wordt net als gisteren zo’n 7 tot 9°.

De verwachte weerkaart voor eind deze week. Bron: wetterzentrale.de

Morgen en feitelijk ook de daaropvolgende dagen, in ieder geval tot en met maandag, is het zeer fraai weer dankzij het hogedrukgebied Dorit. Morgen ligt de kern nog ten zuiden van onze streken met nog aanvoer van vrij veel wolkenvelden, maar vanaf donderdag ligt de kern net ten oosten van ons land en komend weekend boven het oosten van Europa en dan wordt het prachtig weer met volop zonneschijn.

De temperaturen gaan omhoog en liggen veelal tussen de 10 en 12°. In het zuiden kan het lokaal 13° worden, maar op de Wadden en hier en daar in het noorden wordt de 10 graden grens nog niet overschreden. Zeker gezien de tijd van het jaar wordt het heerlijk weer.

Temperatuurpluim

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat het kwik vanaf donderdag dagelijks stijgt tot boven de 10° in het midden van het land. De nachten zijn wel vrij koud met kwikstanden rond het vriespunt.

Op ons forum kan je gezellig meepraten over het weer in zowel de Lage Landen als de Alpen. Meld je aan en praat mee!

Lekker genieten van het zonnetje. Ton Wesselius maakte de foto.
De zon ging fraai onder bij de Haringvlietbrug, gezien vanuit Numansdorp. Johan Klos maakte de foto.

Dit was het weer voor vandaag. Morgen zal Maarten het weerpraatje voor de woensdag verzorgen en ik ben er dan donderdag weer. Voor nu een mooie dag en graag weer tot morgen.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Hoe leuk is het dat duizenden mensen je foto bij de berichten zien. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder of @maartenminkman.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis.

(Visited 699 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier