Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Op deze laatste dag van de meteorologische winter maken we de balans op. De winter was, met 6,4 graden, de op één na zachtste ooit achter 2007. Dertien jaar geleden kwam de toenmalige winter uit op 6,6 graden. Mede door deze kletsnatte februari is de winter ook nat en wat zon betreft stelde de winter enigszins teleur. We sluiten in stijl af, want het is vandaag te zacht, te nat en ook de zon laat het enigszins afweten.

Aad Hogenboom maakte deze foto van de zonsopkomst
Het is kletsnat deze maand. Daardoor was ook de hele winter te nat. Ook vandaag volgt weer regen. Martin Vye maakte de foto.

Wederom regen en ook weer veel wind

Het is vandaag bewolkt, maar eerst nog wel droog en heel lokaal kan de zon nog even schijnen. Vanuit het westen wordt de bewolking dikker en later vanochtend en zeker vanmiddag gaat het weer enige tijd regenen. De matige tot vrij krachtige en aan zee krachtige tot harde zuidenwind wordt zuidwest en neemt verder in kracht toe. Boven land waait het (vrij) krachtig en aan zee hard tot stormachtig met zware windstoten van 75-90 km/uur. Aan zee, maar ook in de Limburgse heuvels, zijn zware windstoten tot 100 km/uur mogelijk.

De temperatuur stijgt naar maximaal 10-11 graden in het westen en noordwesten en naar 12-13 in de rest van het land. In het oosten en zuidoosten kan het lokaal 14 graden worden. Daarmee is het zeer zacht voor eind februari.

Aan het eind van de middag wordt het vanuit het westen weer droog en aan het begin van de avond verlaat de regen ook het oosten. Landinwaarts blijft het daarna droog, maar in de kustgebieden komen buien voor en deze buien kunnen gepaard gaan met hagel en onweer. De temperatuur daalt naar 4-5 graden en de zuidwestenwind blijft onverminderd vrij krachtig tot stormachtig doorwaaien.

Wisselvallige start ‘meteolente’

Morgen komen in de ochtend in de kustgebieden enkele buien voor, mogelijk met hagel en onweer. Landinwaarts is het eerst droog met naast wolkenvelden ook opklaringen, maar geleidelijk neemt de kans op een bui toe. In de loop van de middag neemt de bewolking vanuit het zuidwesten toe en aan het eind van de middag volgt regen.

De temperatuur stijgt naar 9 of 10 graden en er waait een matige tot vrij krachtige en aan zee harde zuidwestenwind. In de middag neemt de wind geleidelijk in kracht af.

Jolanda Bakker spotte lammetjes. Nu het lenteweer nog.

Na het weekend schijnt maandag in de ochtend af en toe de zon. Er zijn ook wolkenvelden en vooral in het westen en noorden is kans op enkele buien. Maandagavond gaat het vanuit het zuidwesten enige tijd regenen. De temperatuur stijgt naar 8-9 graden.

Na vandaag gaat het kwik omlaag, maar in de loop van volgende week wordt het heel langzaam wat zachter. Bron: meteologix.com

Ook de rest van de week blijft het wisselvallig met buien en dagelijks temperaturen van 7-9 graden. Voor begin maart zijn dat hele normale temperaturen. Tijdens de nachtelijke uren kan het kwik, vooral landinwaarts, afkoelen tot dichtbij of soms een fractie onder nul. Er is dan ook kans op lokale gladheid door bevriezing van natte wegdelen.

Ton Wesselius vond nog wat kleur op een grijze, regenachtige dag.

Stuur gerust foto’s in en wij plaatsen ze bij de berichten. Let op: hoge resolutie en maak je foto’s landscape. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter @Alpenweerman.

Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee, stel vragen en geniet van de voorpret van jouw wintersport of vakantie in de Benelux!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 917 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer