klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

De winter haalt even een frisse neus in de vorm van wat lichte vorst in de nacht. Overdag stijgt het kwik naar vrij normale temperaturen voor de tijd van het jaar. Door de aanwezigheid van hogedruk zijn de neerslagkansen de komende tijd klein, maar vandaag en ook morgen is nog wel een bui mogelijk. Volgende week is wel kans op (hardnekkige) mist.

Erica van Leeuwen maakte deze foto op een regenachtige vrijdag.

Op deze zaterdag wisselen wolkenvelden en zonnige perioden elkaar af. De meeste zon is voor het westen van het land en de meeste wolken voor het binnenland. Vooral in het noorden en oosten is kans op buien en daarbij is ook hagel mogelijk. In het zuidwesten en zuiden blijft het droog. De westen- tot noordwestenwind is matig in het binnenland en vrij krachtig tot krachtig aan de kust. De temperatuur stijgt naar 7-8 graden, maar door de stevige wind voelt het aan als een graad of 3. Het is dan ook gevoelig kouder dan de afgelopen week.

Vanavond en vannacht draait de wind langzaam naar het noorden tot noordwesten. Buien vanaf de Noordzee trekken over het land en de meeste buien zijn voor de kustgebieden. In het binnenland daalt de temperatuur naar waarden rond het vriespunt. Lokaal is kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten. In de kustregio’s ligt de temperatuur een paar graden boven nul.

Ton Wesselius maakte gistermiddag deze foto

Rustig hogedrukweer

Morgen is het prima weer om er op uit te trekken. Er is een mix van wolkenvelden en flinke zonnige perioden. In de ochtend is in de kustgebieden lokaal nog een bui mogelijk en in de middag is dat landinwaarts het geval, maar over het algemeen blijft het droog en schijnt de zon. De maxima komen uit op 7 graden in het oosten en 8 in het westen en de noordwesten- tot noordenwind is overwegend matig van kracht.

Na een vrij heldere nacht met temperaturen rond het vriespunt, is het op maandag in grote delen van het land prima weer. De zon schijnt flink en er zijn hooguit wat stapelwolken en sluierwolken te zien. In het zuidoosten en mogelijk ook in het midden begint de dag grijs met nevel en mist, maar in de loop van de ochtend verdwijnt de grijzigheid. In het zuidoosten kan het lokaal grijs blijven. Het blijft droog en het wordt 6-7 graden. Mocht het onverhoopt grijs blijven, dan is het vanzelfsprekend kouder.

De pluim voor de komende 10 dagen met de opers van de diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De rest van de week is het rustig weer met in de nacht een paar graden vorst en overdag temperaturen van ongeveer 5-7 graden. Het weerbeeld laat een mix van wolkenvelden en zonnige perioden zien, maar in een rustige atmosfeer is ook hardnekkige mist mogelijk. Bij mist zijn de nachttemperaturen wat hoger en de dagtemperaturen wat lager. De kans op regen is de hele week klein. Winterweer is nog steeds niet te verwachten, want in het volgende weekend loopt de temperatuur langzaam weer op.

Jolanda Bakker maakte deze foto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 910 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer