Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het Lage Landen weerbericht verandert per 1 maart 2020.

Voortaan niet meer elke dag een weerbericht maar drie maal in de week. Op maandag het weerbericht voor die dag en een vooruitblik op de rest van de week. Op woensdag een vooruitblik op het weekendweer. En vervolgens op vrijdag het weekendweer en een vooruitblik op de nieuwe week.

Bij bijzondere weersituaties (storm, winterinval, hitte) verzorgen we natuurlijk extra weerberichten en / of live blogs.

Op deze manier willen we onze vele lezers continuïteit én inhoudelijk onderscheidende weerberichten presenteren.

Weerbericht

Een voor het grootste deel rustige en droge vrijdag onder invloed van een rug van hogedruk. Vanmiddag neemt de depressie invloed toe en gaat het regenen. Morgen is het zacht en regenachtig met bovendien een toenemende wind tot 8 Bft., aan de kust. Morgenmiddag als een koufront overtrekt zijn er aan de kust windstoten mogelijk tot rond 100 km per uur. Zondag blijft het winderig maar zijn er wel droge perioden en is het iets minder zacht.

Jannes Wiersema maakte deze foto gisterenochtend in het noordoosten
In Limburg was het even winter. Foto H. Burchartz

Gisteren

viel er vooral in het zuiden neerslag in de vorm van regen en smeltende sneeuw. Het neerslaggebied, behorend bij een lagedrukgebied boven Frankrijk, breidde zich in de loop van de dag over heel de Benelux uit. In het noorden voornamelijk regen, in het zuiden smeltende sneeuw en in de Limburgse heuvels, hoog België en langs de grens met Frankrijk sneeuw. Bij een temperatuur die tijdens sneeuwval net boven 0° lag, werd het plaatselijk glad. Elders was het tussen 2 en 4°. De zwakke tot matige wind kwam in het zuiden eerst uit het oosten, later overal uit noordwest. Tege de avond nam de wind vooral aan de kust toe tot (vrij) krachtig.

Afgelopen nacht trok het neerslaggebied naar het oosten weg en klaarde het vanuit het westen op. De temperatuur daalde in hoog België en op plaatsen waar sneeuw lag tot ongeveer -2°. Elders was het tussen 1 en 4°. Doordat er enkele mistbanken ontstonden en door opvriezing en sneeuw was het plaatselijk glad. De wind was west tot zuidwest en zwak tot matig, aan de kust af en toe vrij krachtig.

Deze foto van kil en grijs weer maakte Ton Wesselius
De weerkaart voor vandaag. Bron: UKMO

Een rug van hogedruk zorgt vandaag voor rustig weer. Tegen de avond wordt de invloed van lagedruk weer groter en volgt vanuit het westen regen bij een stijgende temperatuur.

Vanochtend is het droog en schijnt de zon af en toe, vooral in het oosten. Plaatselijk kan het door opvriezing – en in het zuiden sneeuwresten – glad zijn. Naar het westen toe is er meer (sluier)bewolking die geleidelijk dikker wordt en in de loop van de middag gaat het vanuit het zuidwesten regenen. In het binnenland valt er mogelijk even smeltende sneeuw. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is zwak tot matig, 2 tot 4 Bft. Vanmiddag neemt de wind aan zee en rond het IJsselmeer toe tot krachtig of hard, 6 of 7 Bft. Het wordt ongeveer 7°, in hoog België rond 2°.

Vanavond trekt de regen over de Benelux naar het oosten en in de loop van de nacht wordt het, op een enkele bui in het noorden na, droog. In het westen kan het even opklaren. Tegen morgenochtend neemt de bewolking vanuit het westen opnieuw toe. De wind blijft zuid tot zuidwest en is aan de westkust (vrij) krachtig, 5 of 6 Bft. In het binnenland is de wind matig, 4 Bft. Doordat de Benelux in de warme sector van een lagedrukgebied terechtkomt, stijgt de temperatuur naar 6 tot 9°.

Morgen

zorgt een diepe depressie bij Schotland (Charlotte) voor bewolkt, regenachtig, zacht en vooral winderig weer. Morgenochtend zijn er vooral in het binnenland opklaringen. Vanuit het westen neemt de bewolking al snel toe en volgt er regen. Morgenavond wordt het droger. De temperatuur loopt op naar 9 tot 12° maar zakt in de loop van de dag – na de passage van een koufront – naar ongeveer 7°. Belangrijk morgen is opnieuw de wind. Die is in de ochtend vooral in het noordwesten hard of stormachtig, 7 of 8 Bft., uit zuid tot zuidwest. Wanneer het koufront overtrekt, zijn aan de kust windstoten tot 100 km per uur mogelijk. Morgenavond neemt de wind iets in kracht af. In het binnenland morgenavond en nacht een (vrij) krachtige wind, 5 of 6 Bft.

De weerkaart voor zondagnacht. Bron: Met Office

Zondag

in de nacht en ochtend zijn er enkele opklaringen. Overdag wisselen opklaringen en enkele buien elkaar af. In de nacht en ochtend is er vooral aan de kust nog veel wind uit het zuidwesten, 7 of 8 Bft. In de loop van de dag neemt de wind af maar op de Wadden blijft het stevig doorwaaien. De temperatuur ligt zondagnacht rond 4°, overdag tussen 6 en 9°, in hoog België iets lager.

Volgende week

Blijft het wisselvallig met af en toe regen of buien. Maar de zon laat zich ook zien. De temperatuur ligt tussen 5 en 10°, wat ongeveer normaal is voor begin maart. In de nacht en ochtend kan het af en toe een graadje vriezen.

De pluim met de hoofdberekeningen van de temperatuur voor midden Nederland laat voor volgende week ongeveer normale temperaturen voor begin maart zien. Zaterdag is het zacht. Bron: Meteologix.

Maandag lees je alles over het weer in de Benelux voor de komende week op alpenweerman.nl.

Vanaf Texel al vast een fijn weekend!

Tonny Morsink maakte deze foto van het hoge water in de Dinkel

Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee, stel vragen en geniet van de voorpret van jouw wintersport of vakantie in de Benelux!Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 2.185 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer