Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Weerbericht

De straalstroom is op onze streken gericht en daardoor hebben we een onvervalste westcirculatie. Voorlopig lijkt er geen eind te komen aan het wisselvallige en regelmatig winderige weertype.

Op deze zaterdag zijn er wolkenvelden en verspreid over de dag is een enkele bui mogelijk. Geregeld schijnt ook de zon en er waait over land een (enigszins vlagerige) matige tot vrij krachtige westenwind, kracht 4 tot 5. Aan zee is de vlagerige wind krachtig tot hard en op de Wadden stormachtig, windkracht 6 tot 8. Bovendien komen er zware windstoten voor tot 80/90, op de Wadden mogelijk tot 100 km/uur.

De temperatuur stijgt naar maximaal een graad of 10 in het noorden en op de Wadden en naar 12-13 in het zuiden en op veel plaatsen in België.

Vanavond en de komende nacht is het bewolkt en in het midden en zuiden van de Lage Landen gaat het geruime tijd regenen. In het noorden zijn de neerslagkansen kleiner en mogelijk blijft het zelfs droog. De wind neemt in kracht af en de temperatuur daalt naar 4-5° in het noorden en naar 6-7 in het zuiden en in België.

De dag begon al fraai met deze zonsopkomst in Roelofarendsveen.
Deze prachtige foto werd gemaakt door Trijntje van den Berg.
Ton Wesselius maakte deze prachtige foto.
Jolanda Bakker ging een dagje naar Rotterdam en maakte deze foto.
Carel ten Hoor maakte deze foto in het Drentse Friese Wold.
Kring om de zon, regen in de ton. Regen komt er de komende tijd genoeg met de heersende westcirculatie. Albert Thibaudier maakte de foto.

Weerpraatje

De westcirculatie draait op volle toeren en stuurt de ene na de andere depressie met de bijbehorende storingen naar onze streken. Vooral dit weekend waait het flink als enkele lagedrukgebieden net ten noorden van onze streken trekken. Maandag komen we wat dieper in de polaire lucht en kunnen de buien maarts worden en gepaard gaan met hagel, smeltende sneeuw en onweer. De rest van de week blijft het uitermate wisselvallig met flink wat regen en ook regelmatig veel wind.

De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren scheen geregeld de zon, maar in de ochtend kwam het nog tot enkele buien. De temperatuur steeg naar waarden tussen de 9 en 11°. Wijk aan Zee noteerde 8,9 en Terschelling 9,0°. De toppers waren Arcen met 11,2 en Ell met 11,3°. In België lagen de maxima tussen de 6 en 12° met in Kleine Brogel 11,7°.

Vandaag schijnt ook geregeld de zon, maar verspreid over het land en over de dag komt het tot enkele buien. De wind is duidelijk aanwezig en het wordt 10 tot 13°. Morgen krijgen we met een volgende storing te maken die ten noorden van ons land naar het oosten trekt.

Het is dan ook bewolkt en er valt enige tijd (buiige) regen en bovendien neemt, na een rustige start van de dag, de wind weer flink in kracht toe. Morgenmiddag waait het (vrij) krachtig over land en hard tot stormachtig aan zee. Het Amerikaanse weermodel verwacht aan zee een echte storm, windkracht 9. Verder zijn weer zware windstoten mogelijk tot zo’n 90/100 en volgens de Amerikaanse berekeningen tot meer dan 100 km/uur.

De verwachte weerkaart voor halverwege volgende week volgens GFS. Bron: wetterzentrale.de

Na het weekend gaat het kwik maandag wat omlaag naar een graad of 7-8, omdat we wat dieper in de polaire lucht komen. De buien die blijven vallen kunnen dan maarts van karakter worden en gepaard gaan met hagel, onweer en wellicht ook met smeltende sneeuw en dat dan vooral op de hogere delen van het land, zoals de Veluwe en de Limburgse heuvels. In de Ardennen en Hoge Venen kan het ook sneeuwen met de vorming van een, al dan niet tijdelijk, sneeuwdek bij temperaturen in de buurt van het vriespunt.

Dinsdag krijgen we in de loop van de dag weer te maken met een volgende depressie en het bijbehorende front trekt over onze streken met enige tijd regen. Als dit weer gepasseerd is krijgen we woensdag weer enkele buien, maar tussendoor zal ook de zon weer schijnen. Verder waait het weer flink, maandag uit het noordwesten en dinsdag uit het zuiden en het wordt op beide dagen 8 tot 10°.

De verwachte weerkaart voor volgend weekend volgens GFS. Bron: wetterzentrale.de

Ook de rest van de week en volgend weekend blijft het uitermate wisselvallig met elke dag wel regen of enkele buien en ook aanhoudend veel wind. Het kwik gaat daarbij wel iets omhoog en stijgt naar waarden tussen de 9 en 12°, maar het lijkt erop dat het kwik vanaf zondag wederom gaat dalen. Lenteweer is voorlopig ver weg!

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat het kwik de eerste dagen gaan dalen. Vanaf dinsdag gaat de temperatuur echter weer omhoog naar een graad of 10 aan het eind van de week. Daarna is de trend wederom dalende…

Op ons forum kan je gezellig meepraten over het weer in zowel de Lage Landen als de Alpen. Meld je aan en praat mee!

De forsythia begint al uit te lopen. Ton Wesselius maakte deze foto.

Voor vandaag wil ik het hierbij weer laten. Morgen ben ik er weer en dan kijken we opnieuw naar de diverse weerkaarten. Voor nu een mooie zaterdag, goed weekend en graag tot morgen.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Hoe leuk is het dat duizenden mensen je foto bij de berichten zien. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder of @maartenminkman.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 503 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer