klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

De westcirculatie komt op volle toeren, want de ene na de andere depressie zorgt voor regen en regelmatig veel wind. Ook is het vrij zacht met temperaturen dit weekend in de dubbele cijfers. Na het weekend blijft het wisselvallig, maar het kwik gaat wel weer wat omlaag naar meer normale waarden voor de tijd van het jaar.

Nat en onstuimig dit weekend. De foto is treffend van Ton Wesselius
Ook Jolanda Bakker maakte een treffende foto

Gisteren was het een bewolkte dag met regelmatig regen en ook veel wind. Aan zee stond een harde tot stormachtige zuidwester, windkracht 7-8. De temperatuur steeg in het zuidoosten van 0 naar 6 graden. In het noordwesten steeg het kwik van 8 naar 11 graden. Gisteravond trokken flinke buien over het land en regende het soms flink.

De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Beste dag van het weekend

Op deze zaterdag is het over het algemeen bewolkt, maar zo nu en dan schijnt ook even de zon. In het zuidwesten kan de zon wat vaker schijnen dan in de rest van het land. Meestentijds is het droog, maar verspreid over het land komen ook enkele lichte buien voor. De westen- tot zuidwestenwind is matig boven land en vrij krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar 8 graden in het oosten en naar 10 in het westen. Prima weer voor buitenactiviteiten, langs het sportveld of op een kerstmarkt.

Vanavond is er nog kans op een enkele lichte bui, maar geleidelijk is het overal droog. Komende nacht neemt geleidelijk de kans op regen weer toe. De temperatuur daalt naar 7-8 graden.

Jannes Wiersema maakte deze foto in Roodeschool
Trijntje van den Berg maakte deze foto op een grijze dag
De weerkaart voor morgen. Bron: DWD

Onstuimige en natte zondag, maandag buien en veel wind

Morgen ziet het weerbeeld er heel anders uit. Het is onstuimig en nat met in het hele land perioden met regen en motregen. Daarbij waait een vrij krachtige en aan zee krachtige tot harde zuidwestenwind, windkracht 5 tot 7.

In de middag trekt de regen naar het oosten weg en is het vaker droog. Toch komt het snel tot enkele buien, maar zeker in het westen schijnt ook af en toe de zon. Met 11-12 graden is het behoorlijk zacht voor december.

Maandag is het aanvankelijk bewolkt met enkele buien. Er waait nog altijd een vrij krachtige en aan zee harde tot stormachtige wind met kans op zware windstoten. In de middag is het wat vaker droog en schijnt ook af en toe de zon. De wind blijft stevig doorwaaien en de temperatuur stijgt naar 9 of 10 graden.

De kleur groen overheerst. Op termijn verschijnt er steeds meer blauw in de grafiek.

Wisselvallig met iets lagere temperaturen

Dinsdag begint de dag droog en schijnt ook geregeld de zon. Vanuit het westen neemt de bewolking weer toe en in de loop van de middag en dinsdagavond gaat het weer geruime tijd regenen. De temperatuur is wat lager en stijgt naar 7-9 graden. In het westen kan het lokaal nog net 10 graden worden. De wind waait uit het zuiden en neemt gedurende de dag weer in kracht toe. Over land wordt de wind vrij krachtig en aan zee krachtig tot hard, windkracht 5-7.

De rest van de week blijft het uitermate wisselvallig met elke dag wel kans op regen. De temperatuur wordt nog een fractie lager en stijgt naar 6 graden in het oosten en naar 8 in het westen van het land. Daarmee is de temperatuur heel normaal voor de tijd van het jaar. Ook de nachten worden wat kouder met temperaturen van 2-4 graden.

De temperatuurpluim voor de komende 10 dagen van de diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat het kwik morgen de dubbele cijfers haalt. Daarna gaat het kwik wat omlaag naar meer normalere temperaturen voor de tijd van het jaar.

De paraplu is de komende dagen nodig. Maar of het alle regen tegenhoudt met die wind is afwachten. Foto: Erica van Leeuwen

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Lees ook de winterverwachting!

Net als voorgaande jaren is er weer een winterverwachting gemaakt voor Europa, met nadruk op de Alpen en Benelux. Lees hier wat je de komende winter kan verwachten en discussieer vooral mee op het forum!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

(Visited 1.095 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer