Advertentie 

Algemene situatie:
Welkom lente! We hebben er lang op gewacht, maar de lente van 2018 gaat nu toch echt beginnen. Was het gisteren al aangenaam met temperaturen van 12 tot 17°, vandaag wordt het 18 tot 22°. We hebben de hoge temperaturen te danken aan een zuidelijke stroming tussen het hogedrukgebied Leo ten oosten en het lagedrukgebied Isabeau ten westen van onze streken. Ook de komende dagen blijven de temperaturen te hoog voor de tijd van het jaar.

De verwachte weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren: prachtige lentedag
Gisteren was het een prachtige lentedag. De zon scheen volop, maar later op de dag verscheen er ook sluierbewolking. Het bleef overal droog en er stond een stevige, enigszins vlagerige zuidoostenwind.

De temperatuur steeg naar waarden tussen de 12 en 17° met op Terschelling maximaal 11,6 en op Ameland en Vlieland 12,1°. De toppers waren Woensdrecht met 16,8 en Maastricht met 17,5°. De dagelijkse gang was groot, want op meetpunt Twenthe was de minimumtemperatuur -2,9 en de maximumtemperatuur 15,1°. Een dagelijkse gang van 18°. In België lagen de maxima tussen de 12 en 18° met in Chievres 17,5 en in Gent 17,6°.

De natuur ontwaakt. De lente gaat beginnen. De foto maakte ikzelf in Hoofddorp.
Deze prachtige foto werd gemaakt door Jolanda Bakker uit Zevenhuizen.
De mooie vrijdag begon gisteren we met vorst en autoruitenkrabben. De foto werd gemaakt door Joyce Derksen uit Doornenburg.
Ook deze foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.
Aad Hogenboom maakte deze foto bij de Hondsbossche Zeewering in Petten.

Vandaag: prachtige zaterdag
Het hogedrukgebied Leo trekt naar het oosten en een golvend koufront ligt ten westen van onze streken. Het front zal ons echter niet bereiken en we hebben alleen ‘last’ van de hoge bewolking. Op deze zaterdag is het dan ook prachtig lenteweer met flink wat zon, maar vooral in het westen komt ook vrij veel sluierbewolking voor.

De wind waait overwegend matig en aan zee vrij krachtig en draait van zuidoost naar zuid en de temperatuur stijgt naar waarden tussen de 18 en 21° met de hoogste temperaturen in de zuidoostelijke helft van het land. Op de Wadden en langs de kust is het kwik wat lager. In België wordt het op veel plaatsen 20-21° en ook in de Ardennen en Hoge Venen is het met een graad of 17 aangenaam.

De verwachte maxima voor vandaag volgens het HirLam model. Bron: wetteronline.de

Vanavond en de komende nacht zijn er opklaringen, maar ook vrij veel sluierwolken. Het blijft droog en het koelt af naar 7 tot 11°.

Morgen: wolkenvelden, maar ook zonneschijn
Morgen schijnt ook de zon, maar vooral in de westelijke helft zijn er ook weer vrij veel wolkenvelden en mogelijk komt het in het westen tot een enkele bui.

Elders blijft het droog en bij een zwakke veranderlijke wind stijgt de temperatuur naar maximaal 14 tot 17° langs de west- en noordkust en naar 18 tot 22 elders. In het zuidoosten kan het lokaal 23° worden.

Later op de dag kan de wind aan zee zwak uit het westen gaan waaien en dat betekent in deze tijd van het jaar een forse daling van temperatuur. Wil je dus richting het strand dan kan je beter vandaag gaan dan morgen…

De verwachte weerkaart voor maandag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Na morgen: aanhoudend zacht, maar wisselvallig
Maandag vinden we op de weerkaart hogedrukgebieden ten westen, ten oosten en één opbouwend ten noorden van onze streken. Boven een groot deel van Europa zit lagedruk, maar de neerslagkansen zijn in onze streken niet groot.

De wind waait zwak tot matig uit het noorden tot noordoosten en de temperaturen stijgen naar 13 tot 15° in het noorden en westen en naar 16 tot 20 elders met de hoogste temperaturen in de zuidoostelijke helft van het land. In België wordt het van west naar oost 15 tot 20°.

De verwachte weerkaart voor woensdag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Dinsdag bouwt het hogedrukgebied boven Scandinavië verder op, maar wij krijgen te maken met het frontensysteem van een depressie ten zuiden van onze streken. De de kans op regen of buien is dan ook groot bij temperaturen tussen de 15 en 18°. Ook woensdag is de kans op buien nog groot, maar geregeld schijnt ook de zon. Het wordt dan 14 tot 19°.

Ook de dagen daarna blijft het licht wisselvallig en vrij zacht voor de tijd van het jaar. Het hoog boven Scandinavië zakt naar het zuidoosten richting de Balkan.

Temperatuurpluim:

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen laat zien dat de temperatuur vandaag en ook de komende dagen uitkomt in de buurt van de 20°. Vanaf dinsdag gaat de temperatuur wat naar beneden, maar eind volgende week lijkt het kwik weer te stijgen en dan vooral volgens het Amerikaanse en later ook het Europese weermodel.

Kortom: de lente lijkt wat temperatuur betreft te zijn begonnen en in combinatie met van tijd tot tijd regen of buien zal de natuur ontploffen…

Deze foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Speciaal voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait op deze zaterdag uit het zuiden en is matig met zo’n 14-15 knopen. De windvlagen komen vanochtend uit op 28-29 knopen, maar de vlagen nemen vanmiddag af en zijn dan 18 tot 21 knopen.

Morgen waait de wind uit het zuiden, later uit het zuidwesten en is duidelijk in kracht afgenomen. Aanvankelijk waait de wind nog met 8 knopen en met vlagen van zo’n 14 knopen, maar morgenmiddag valt de wind nagenoeg weg.

Deze prachtige foto werd gemaakt door Gerda Jakobs. Het verhaal bij de foto luidt: Elk jaar meldt deze aanstaande vader zich weer bij ons aan het tuinhek voor een hapje. Zo ook vanmiddag weer. Vrouwlief zit een eindje verder op haar nest. Dit gaat nu al een aantal jaren zo.

Voor vandaag wil ik het hierbij weer laten. Omdat we er elke dag zijn, verschijnt er morgen natuurlijk weer een weerbericht en dan van de hand van Daan. Ikzelf ben er dan maandag weer. Voor nu een fijn weekend, geniet van de aangename temperaturen en graag tot morgen.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite 2018’. Daarnaast zijn we ook nog eens de snelste stijger!

Het gehele artikel is te lezen via de website van skiweather.eu op onderstaande link:
THE 10 MOST INFLUENTIAL DUTCH WINTER SPORT WEBSITES IN 2018

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 296 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier