Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie

Het is een weekend met twee gezichten. Vandaag profiteren we van een rug van hogedruk, schijnt geregeld de zon en valt er slechts een enkele bui. Morgen krijgen we depressie Fabienne op de koffie en draait het om (veel) regen en later ook om veel wind.

Na het weekend gaan we volop profiteren van hogedruk ten westen en later ook boven onze streken. De neerslagkansen nemen af, de zon zal flink schijnen en het kwik gaat weer omhoog. De nachten worden overigens wel geleidelijk kouder!

De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD.

Koufrontpassage

Gisteren trok er in de ochtend snel een koufront over onze streken naar het zuidoosten en de passage daarvan ging gepaard met flink wat regen. Na frontpassage klaarde het op, scheen geregeld de zon en bleef het een tijd droog. Later op de dag en gisteravond kwam het tot flinke buien die van onweer vergezeld gingen. Er kwamen ook zeer zware windstoten voor tot meer dan 100 km/uur. Op de dijk Enkhuizen naar Lelystad werd een windstoot van 112 km/uur genoteerd.

De temperatuur was in de nacht hoger dan overdag, want gisternacht was het 19 tot 21°. Overdag ging het kwik naar beneden en aan het eind van de middag was het 12 tot 17°.

Deze prachtige foto werd gemaakt door Maurice Vroegrijk uit Zegge.
Er kwamen zoveel foto’s binnen dat ik maar een selectie en collage heb gemaakt. Nummer 1 werd gemaakt door Kristof Piotrowski. Nummer 2 door Martin Vye, nummer 3 door Ton Wesselius en nummer 4 door Jannes Wiersema.
De volgende serie werd gemaakt door Martin Vye (5), Meteo-Nederland (6), Ton Wesselius (7) en Debbie van Ooststroom (8).
Jolanda Bakker maakte foto nummer 9, Suzanne Vermulm nummer 10, Ton Wesselius nummer 11 en Jolanda Bakker nummer 12. Dank allen voor de foto’s.
Deze fraaie mammatus bewolking werd vastgelegd door Carel ten Hoor.
Ook deze prachtige foto werd gemaakt door Carel ten Hoor.

Geregeld zon, maar ook een buienkans

Deze zaterdag is de beste dag van het hele weekend. De zon schijnt geregeld, maar er zijn ook wolkenvelden en hier en daar is een enkele bui mogelijk. Later vanmiddag neemt vanuit het zuidwesten de kans op regen toe.

De wind waait uit het zuidwesten en is matig in het zuiden en vrij krachtig in het noorden. Op de Wadden is de zuidwester krachtig, windkracht 6. De temperatuur stijgt naar 16° in het noorden en naar 18 in het zuiden en hier en daar in België.

Vanavond en de komende nacht is het bewolkt en er zijn perioden met regen. De zuidwestenwind neemt in kracht af en draait op de nadering van een depressiekern naar het oosten en het koelt af naar 7° in het noordoosten en naar 10-11 in het zuiden en zuidwesten.

Geruime tijd regen, later veel wind

Morgen starten we de zondag op veel plaatsen droog tussen een tweetal regengebieden in. Al vrij snel gaat het weer regenen en worden de regenmeters weer flink bedeeld.

De zwakke noordoostenwind draait gedurende de dag naar noord tot noordwest en neemt in kracht toe. De laatste berekeningen gaan nu niet meer voor stormkracht 9, maar voor een krachtige tot harde noordwestenwind, windkracht 6 tot 7.

De temperatuur is in de regen niet veel hoger dan een graad of 12-13°, maar in België kan het kwik hoger uitkomen.

De verwachte weerkaart voor dinsdag volgens ECMWF. Bron: meteologix.com

Na het weekend krachtige hogedruk!

Na het weekend zijn er maandag flinke perioden met zon, maar het komt ook nog tot enkele buien. De noordwestenwind waait matig over land en (vrij) krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar 14 tot 16°.

Vanaf dinsdag blijft het droog, schijnt de zon flink en gaat de temperatuur weer omhoog naar 17 tot 20° op donderdag. De nachten verlopen overigens behoorlijk frisjes met dinsdagochtend temperaturen in het binnenland van slechts 3° met kans op vorst aan de grond.

Temperatuurpluim

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen voor het midden van het land laat het allemaal weer mooi zien. Morgen wordt een frisse dag met temperaturen zelfs onder de 15°. Vanaf maandag gaat het kwik weer omhoog met als doel de 18-19° op donderdag. Daarna gaat de temperatuur weer omlaag.

De neerslagpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De neerslagpluim laat zien dat er vandaag nog kans is op enkele buien. Morgen wordt een kletsnatte dag met berekeningen tussen de 20 en 30 millimeter. De komende week zijn de neerslagkansen uitermate klein vanwege hogedruk boven onze streken.

Compleet herfst! Ton Wesselius maakte de foto.

De windverwachting voor vandaag en morgen voor watersporters:

De westenwind waait over land met 14-15 en aan zee met 17 tot 19 knopen. De windvlagen zijn over land 21-22 en aan zee 24 knopen.

Morgen draait de wind van zuid via oost naar noord en neemt later op de dag in kracht toe.

Deze prachtige foto werd ingestuurd door Arno van Brakel.
Suzanne Vermulm maakte ook nog deze schitterende foto.

Voor vandaag wil ik het hierbij weer laten. Morgen ben ik er weer en dan kijken we opnieuw naar de ontwikkelingen in weerland. Voor nu een mooie zaterdag, prettig weekend en graag tot morgen.

Versterk ons team of wordt sponsor

Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wat kunnen we voor u betekenen…

 • Weerbericht op maat, waar ook ter wereld (weathercard service)
 • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
 • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
 • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
 • Seminars en Webinars
 • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
 • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 442 times, 1 visits today)
Advertentie

3 Reactie op “Lage Landen – Weekend met twee gezichten!”

 • John
  22 september 2018 at 06:55

  Mooie aanvulling in de ‘pluimen’ zoals de tekst in de neerslag pluim en de namen van dagen in de temppluim. In één keer duidelijkheid. Ik geef steeds meer kennissen jullie website door, mooie foto’s, duidelijke verhalen.

  • Rico Schröder
   22 september 2018 at 08:29

   Dank John voor deze mooie woorden. Elke dag proberen we de weerberichten beter en duidelijker te maken.

   Succes met de mond op mond reclame en een fijn weekend.

   Rico

 • Bertil Blaas
  22 september 2018 at 09:15

  Dag Rico,
  Wederom dank voor je berichten, zoals altijd. En ook ik sluit me aan bij de opmerking van John.
  Prima, fijn weekend.
  Groeten Bertil.

Comments are closed.

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier