Ook dit weekend zullen we er wederom niet aan ontkomen; buien en te koel weer voor deze tijd in augustus. Tussen de buien door, blijft het met wat zon, enkel genieten van de betere momenten. Gelukkig is de weersverbetering voor volgende week niet uit de weerkaarten verdwenen. Vanaf dinsdag gaat het droger, zonniger en warmer worden. Een zomerse opleving van het weer is aanstaande, maar voor hoelang?

De avond valt over de heuvels van Zuid-Limburg. De afgelopen dagen waren er gelukkig genoeg mooie momenten zoals deze. Vaker was het droog en met de zon erbij voelde het alsnog zomers aan. Deze foto zelf genomen in Vijlen.

Buien in het weekend

Een grote depressie die dit weekend stationair ligt nabij Schotland gaat ons een wisselvallig en koel weekend bezorgen. Er staat een stevige zuidwestelijke stroming die koele lucht aanvoert met buien. Dit weekend blijven we steken op hooguit 20-21 graden. De wind is goed aanwezig, aan de kust waait het regelmatig hard, 7 bft en boven land vrij krachtig 5 bft.

De depressie bij Schotland blijft dit weekend op zijn plek en stuurt met een stevige zuidwestelijke stroming koele lucht met regelmatig regen en buien op ons af.

Overdag kan door de dagelijkse gang elke dag een bui ontstaan, maar ook gebieden met buien of meer langdurige regen trekken af en aan van zuidwest naar noordoost over het land. Bij de buien kan het soms flink plenzen en ook is er kans op hagel en onweer. Zaterdagavond lijkt het wat langer te gaan regenen.

Ook op maandag blijft het wisselvallig. De zon heeft het lastig met de wolkenvelden en er gaan wederom een aantal buien vallen. De depressie heeft nog steeds invloed op ons weer. Wel neemt de kracht van de wind wat af. De temperatuur komt wederom niet hoger uit dan 20 graden.

Zomerse opleving

Vanaf dinsdag zien we dan eindelijk de weersverbetering op de kaarten verschijnen. Hogedruk boven het Europese continent gaat versterking krijgen door een uitloper van hogedruk vanaf de Azoren. Er vormt zich een rug van hogedruk en daar gaan we van profiteren.

Hogedruk boven het Europese continent krijgt versterking vanaf de Azoren en vormt een rug van hogedruk. Hierdoor kunnen storingen ons vanaf dat moment niet meer bereiken.

De depressie nabij Schotland trekt noordwaarts weg en vult daar verder op. Nieuwe storingen kunnen ons door de rug van hogedruk voorlopig even niet meer bereiken. Een periode met droog en warmer weer breekt aan.

Dinsdag gaat op steeds meer plaatsen in de loop van de dag de zon doorbreken en blijft het vanaf de middag droog. De temperatuur kan gelijk een sprongetje maken, 21-23 graden. Ook woensdag en donderdag lijkt het droog te blijven met zonnige momenten. De temperatuur stijgt richting de 25 graden. In het binnenland liggen zomerse dagen (25+) in het verschiet.

Zomerse opleving van korte duur?

Op vrijdag lijken depressies vanaf de oceaan weer te gaan proberen om de regie over ons weer te pakken. Of dit gaat lukken is uiteraard op een week vooruit nog niet te zeggen. Vrij zeker is in ieder geval wel de opleving van het zomerweer volgende week. Die opleving van temperatuur is ook duidelijk zichtbaar in de pluim.

De zomerse opleving duidelijk zichtbaar in de pluim. Daarna is ook de grote onzekerheid zichtbaar. Bron Weerplaza.

Ook de onzekerheid daarna in de pluim is goed te zien. De komende dagen gaan de ontwikkelingen interessant worden om te volgen. Er bouwt zich namelijk veel zomerwarmte op de komende dagen boven Europa. Indien de wind even uit het zuiden of oosten gaat waaien kunnen we zomaar opeens in de warmte belanden. Ook tropische dagen (30+) zijn dan mogelijk. Om dat te bereiken zal de duidelijke dreiging van nieuwe depressie activiteit toch moeten gaan worden afgewend.

Allen een fijn weekend, blijf volgen en graag tot het volgende weerbericht. Groet Sebastiaan.

Jouw BLOG / Weerbericht ?!

Mocht je overigens ook eens willen bloggen over JOUW mooie plekje of ervaringen in de Alpen of ook de Lage Landen of zelfs weerberichten willen schrijven voor het sterk groeiende platform van Alpenweerman neem dan contact met ons op!

Met dank ook aan Protest, kledingsponsor Alpenweerman.

Innsbruck Tourismus – Partner Alpenweerman

(Visited 31 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer