Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: Het is en blijft nog even wat aan de koude kant voor de tijd van het jaar. Vandaag is het meest bewolkt met enkele buien. Dit weekend is het droger met een mix van wolkenvelden en zonnige perioden. Vooral op zondag maakt de zon een goede kans. Morgen kunnen er ook nog enkele buien voorkomen met name in het noordelijke deel van Nederland.

Vandaag verloopt de dag op de meeste plaatsen bewolkt waarbij er hier en daar nog een enkele lichte bui kan vallen. In de loop van de middag wordt het iets vriendelijker en laat de zon zich ook af en toe zien, maar zal er ook veel bewolking zijn. Landinwaarts kan er nog een enkele bui vallen. Het blijft fris met zo’n 12 tot maximaal 14 graden in het zuiden.

Vandaag kunnen er in een strook over het midden van het land nog enkele buien ontstaan

April 2021 sluit daarmee af als de koudste aprilmaand van de afgelopen 35 jaar. De maand is ruim 3 graden kouder verlopen in vergelijking met het langjarig gemiddelde 1990-2020. Desondanks is de maand iets droger en zonniger verlopen dan gemiddeld. Vooral afgelopen 2 weken was er veel zon en weinig neerslag, al was de temperatuur niet zo hoog.

De temperaturen afgelopen maand waren veel lager dan normaal het geval (zwarte lijn). Gemiddeld waren 27 van de afgelopen 29 april dagen kouder dan normaal. Bron: KNMI

Komende nacht is het fris en kan de temperatuur landinwaarts zakken tot 0 a 3 graden waarbij het aan de grond licht kan vriezen. Haal kwetsbare plantjes dus nog even binnen voor de zekerheid. Dichter bij de kust blijft het wel boven het vriespunt door meer bewolking.

Morgen belooft een meest droge dag te worden. Alleen in het noorden van Nederland kunnen nog wat buien voorkomen. De meeste kans op zon heeft het westen en noorden, maar ook elders kan de zon even doorbreken. De bewolking zal daar echter wel de overhand hebben. In de kustgebieden wordt het zo’n 12 graden en verder landinwaarts zo’n 13 tot maximaal 15 graden in het zuidoosten bij een zwakke tot matige noordwesten wind.

Morgen is de meeste bewolking aanwezig in het zuidoosten met in het noorden kans op een bui. Elders zal de zon zich ook meer laten zien. De meeste zon zal in het westen te zien zijn.

Zondag verloopt op een enkele bui na meest droog. We hebben dan te maken met een mix van wolkenvelden en zon waarbij de zon zich op veel plaatsen meer zal laten zien dan op de zaterdag. Er staat een matige noordwesten wind en het blijft fris met zo’n 10 tot 14 graden.

Vanaf maandag trekt de wind langzaamaan vanuit het zuidwesten door de nadering van een storing die richting ons land drijft. Maandag heeft met name het noorden te maken met regen. In het zuiden lijkt het meest droog te blijven.

Dinsdag trekt de storing dan ons land binnen en gaat het ook flink waaien. Daarbij is er ook kans op flinke windstoten tot 100 km/h. Met name aan de kust is de wind stormachtig met windkracht 6 tot 8, maar ook in het binnenland waait het stevig door. De meeste regen lijkt in de nacht naar dinsdag en dinsdagochtend te vallen. In de loop van de middag wordt het weer droger. De temperatuur komt uit op 11 tot 14 graden. Wederom veel te koud voor de tijd van het jaar. Gemiddeld zou het zo’n 17 graden moeten zijn overdag, maar dat halen we op lange na niet.

Dinsdag trekt er een storing over de lage landen waarbij er veel neerslag gaat vallen en het stormachtig gaat verlopen. Het voelt een beetje herfstachtig.

 De dagen daarna blijven we onder invloed staan van storingen vanaf de Atlantische oceaan. Daarbij is het weerbeeld aan de wisselvallige kant met af en toe regen, bewolking, maar ook zeker zonnige perioden. De temperatuur lijkt daarbij richting volgend weekend wat omhoog te gaan.

De pluimverwachting komende periode. Komende week blijft het aan de koude kant, maar richting volgend weekend lijkt de temperatuur wat omhoog te gaan. Er zit echter nog de nodige onzekerheid in.

We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen. Voor nu alvast een fijn weekend gewenst!

Met dank ook aan Protest, kledingsponsor Alpenweerman.

Innsbruck Tourismus – Partner Alpenweerman

(Visited 50 times, 1 visits today)
Advertentie

2 Reactie op “Lage landen – Weekend meest droog met zonnige perioden”

 • Ronald van der Lee
  30 april 2021 at 10:19

  Prima weerbericht met uitzondering van de opmerking dat het de laatste twee weken erg droog was. Gisteren is er op veel plaatsen in het (noord)westen meer dan 50mm neerslag gevallen.

 • Alfons Engelen
  30 april 2021 at 11:45

  Een mooi en goed beschreven weerbericht. Het was de afgelopen week hier op de camping in de buurt van Arnhem mooi zonnig wandelweer.
  De uitzondering was gisteren met vrijwel continue regen.

Comments are closed.

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier