Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

De regen trekt naar het noorden weg en vanuit het zuiden klaart het op. Het wordt 17-20 graden. Morgen schijnt de zon, later begint het gedonder weer met kans op hagel en lokaal veel regenwater in korte tijd. Het wordt 23-27 graden. In het weekend is het licht wisselvallig met zon, wolken en enkele buien. De temperatuur loopt geleidelijk weer enkele graden op.

Collega Maarten maakte gisteravond deze bliksemfoto.

Maurice Vroegrijk uit Zegge maakte dinsdagavond deze foto.

Patrick maakte deze foto in Hoorn dinsdagavond. Hij stuurde de foto in naar foto@alpenweerman.nl

De dag begon met deze zonsopkomst. Ton Wesselius maakte de foto.

Aad Hogenboom maakte deze foto van de opkomende zon.

Na een nacht met op uitgebreide schaal weer regen en onweer, is het op deze donderdag aanvankelijk bewolkt en valt nog wat regen. Vanuit het zuiden wordt het droog en klaart het op. Vanmiddag zijn er flinke perioden met zon, afgewisseld met een enkele bui.

Er waait een matige en aan zee een vrij krachtige zuidwestenwind en daarmee wordt koelere lucht aangevoerd. De temperatuur stijgt naar 17-18 graden in het westen, naar 19 in het midden en naar 20 graden langs de oostgrens.

Vanavond is er lokaal nog een bui mogelijk, maar al vrij snel blijft het droog. Komende nacht zijn er flinke opklaringen en het koelt af naar 8-10 graden. In Zeeland blijft de temperatuur wat hoger.

Morgen is het eerst vrij zonnig en het wordt ook weer een stuk warmer. De temperatuur stijgt op veel plaatsen naar 23-25 graden. In het zuidoosten kan het een zomerse 26, lokaal 27 graden worden. De wind waait uit het zuiden tot zuidoosten en is duidelijk aanwezig en op de meeste plaatsen matig tot vrij krachtig, windkracht 4-5.

Morgenmiddag ontstaan flinke stapelwolken en later neemt de kans op stevige regen- en onweersbuien toe. Daarbij is weer kans op hagel en veel regenwater in korte tijd.

Er viel veel regenwater in korte tijd. Bij Albert Thibaudier zat 16 millimeter in de regenmeter.

Na de onweersbuien is het zaterdag weer duidelijk koeler met temperaturen rond de 18-19 graden. Het weerbeeld is wisselend met een mix van zon, wolken en enkele buien. De zuidwestenwind is spelbreker. Over land is de wind vrij krachtig en aan zee krachtig tot hard, windkracht 5 tot 7.

De temperatuur wisselt per dag. Vandaag wordt de 20 graden niet gehaald, morgen wordt deze ruimschoots overschreden. Zaterdag is dan weer duidelijk koeler. De kans op warme Pinksterdagen is groot!

Tijdens de Pinksterdagen houdt de wind zich weer een stuk rustiger. Het weerbeeld is wisselend met zon, wolken en vooral landinwaarts enkele buien. De temperatuur stijgt zondag, Eerste Pinksterdag, naar 19-23 graden. Pinkstermaandag lijkt het overal een graadje warmer te worden (20-24 graden), maar de kans op buien is dan wel groter met ook weer kans op gedonder.

Na Pinksteren blijft het wisselvallig met dagelijks kans op buien. De zon schijnt ook geregeld en het wordt van west naar oost veelal 18-22 graden.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat het vandaag en zaterdag vrij koel is met temperaturen onder de 20 graden. Morgen stijgt de temperatuur naar bijna 25 graden. 

Jolanda Bakker ging een dag naar Groningen en maakte daar deze foto.

De zon ging fraai onder in Stiens. Meteo Nederland maakte de foto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 587 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier