Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Daar gaan we weer, want net als eerder deze week krijgen we morgen weer een hele hete zomerdag. We gaan dus weer zweten en puffen, want de temperatuur stijgt naar 29 graden in het noorden en naar lokaal 35 graden in het zuiden van het land. Met deze hitte is de kans op nieuwe datum-warmterecords groot. De zon schijnt daarbij uitbundig en het blijft droog.

Voordat het zover is verloopt deze vrijdag zomers en voor velen zeer aangenaam. Bij veel zon stijgt de temperatuur naar 21-28 graden. Vanaf zondag draait de wind naar het westen en stroomt minder hete lucht naar onze streken met zondag nog temperaturen van 23-31 graden.

Na het weekend is de regionale hittegolf voorbij en is het prima zomerweer met een mix van zon, wolken en een enkele bui. De temperatuur stijgt dagelijks naar 19-23 graden. Later in de week lijkt de temperatuur weer wat te gaan stijgen.

De dag begon fraai. Ton Wesselius maakte de foto.
Aad Hogenboom maakte deze foto.

Bewolkt in het noorden, elders was het zonnig

Gisteren scheen in het zuiden en al vrij snel in het midden van het land de zon flink. In het noorden was het grijs en bewolkt met pas later op de middag enkele opklaringen. Toch bleven de gordijnen in onder andere Nieuw Beerta en Leeuwarden nagenoeg gesloten.

Aan de temperatuur was goed te zien waar het bewolkt was, want in het noorden werd het maximaal 17 graden met op Terschelling 16,6 en in Vlieland 17,2 graden. In het zuidoosten werd het 25-26 graden met in Maastricht 26,2 en in Arcen 26,1 graden.

Aangename vrijdag

Het is op deze vrijdag prima zomerweer met voor velen zeer aangename temperaturen. De temperatuur stijgt naar 20-23 graden in het noorden, naar 24-26 graden in het midden van het land en naar 27-28 graden in het zuiden. Daarbij schijnt de zon volop en het blijft overal droog, maar aanvankelijk is het in het noorden en midden van het land nog bewolkt.

De wind waait zwak tot matig uit het noorden tot noordoosten. Daardoor wordt het op de Wadden niet warmer dan een graad of 18. Op de stranden kan vanmiddag een zwakke wind van zee waaien met als gevolg ook wat lagere temperaturen.

Vanavond en vannacht is het helder en droog. De temperatuur daalt naar 9-11 graden in het noorden en naar 12-14 graden elders.

Jolanda Bakker maakte deze foto met in het midden van het land eerst een mix van zon en wolken.
In de middag klaarde het flink op. Ton Wesselius maakte deze foto.

Morgen tropisch, zondag een westenwind

Morgen is het weer op en top zomer in het land. Bij volop zon en een zwakke tot matige zuidoostenwind stijgt het kwik snel. Rond het middaguur is het al 22-24 graden in het noorden, 25-27 in het midden en 28-29 graden in het zuiden van het land.

In de middag stijgt het kwik verder naar uiteindelijk 34-35 graden in het zuiden van het land. In het midden wordt het 31-33 graden, alleen in het noorden en op de Wadden blijft de temperatuur (net) onder de 30 graden met maxima van 27-29 graden. In de tweede helft van de middag kan aan zee een verkoelende zeewind opsteken.

De verwachte maxima komen in de buurt van records die gelden voor 29 juni. Als ergens in het land de temperatuur stijgt tot boven de 34,1 graden dan is het de warmste 29 juni sinds het begin van de metingen in 1901. Ook in De Bilt is de kans op een warmterecord groot. Het huidige record daar bedraagt 31,0 graden en werd gemeten in 1957. Mocht De Bilt ‘vallen’ dan is het al het derde datum-warmterecord voor deze maand.

Zondag waait de wind uit het westen en stroomt geleidelijk minder warme lucht het land in. Bij veel zon, maar ook enkele wolkenvelden wordt het in het westen en noordwesten 23-25 graden. In het binnenland is het nog ronduit zomers met temperaturen van 26-29 graden. In het oosten en zuidoosten kan weer een tropische dag wordt bijgeschreven en wordt het 30-31 graden.

Zaterdag kan het weer tropisch warm worden. Volgende week duidelijk lagere temperaturen.

Volgende week prima zomerweer

Na het weekeind is het aangenaam zomerweer met een mix van zon, wolken en een enkele bui. De temperatuur is redelijk normaal voor de tijd van het jaar en stijgt naar 17-19 graden in het noorden en westen en naar 20-22 graden in het midden en zuiden van het land. Later in de week lijkt de temperatuur weer wat te stijgen naar 20-25 graden.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur eerst weer flink gaat stijgen. Na de tropische zaterdag wordt het geleidelijk minder warm en dinsdag liggen de maxima rond de 20 graden. In het noorden en westen er onder en in het zuiden en oosten er boven. Daarna stijgt de temperatuur overal weer enkele graden.

Trijntje van den Berg maakte deze foto in een zonnig Hoekse Waard.

Juni recordwarm

Met de zeer hoge temperaturen die verwacht worden voor de laatste dagen van juni, gaat deze junimaand recordwarm eindigen. We komen waarschijnlijk uit op 18,2 graden en dat is 0,2 hoger dan het vorige record van 18,0 graden in 2017. Normaal (periode 1981-2010) is het in juni 15,6 graden.

Jolanda Bakker maakte deze foto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 530 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer