Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Na een (zeer) warme periode met regionaal een hittegolf, gaat juli uit een ander vaatje tappen. De windrichting is deze week west- tot noordwest en daarmee wordt maritiem polaire lucht aangevoerd die relatief koel is.

De temperatuur is de eerste dagen dan ook lager dan wat normaal is voor de tijd van het jaar. Later in de week gaat de temperatuur weer omhoog, maar de verschillen tussen noordwest en zuidoost nemen toe. Het weerbeeld laat een mix zien van zon, wolken en soms wat regen of een enkele bui. Vooral het noorden van het land maakt kans op enige nattigheid.

De dag van gisteren begon kleurrijk. Ton Wesselius maakte de foto.

Zeer warm en vrij zonnig weekend

Het laatste weekend van juni blaakte in zonneschijn. Gisteren was er ook bewolking zichtbaar, maar het bleef droog al viel er gisteravond in Limburg lokaal een bui. De temperatuur steeg zaterdag naar 27-34 graden, gisteren werd het 23-30 graden met in Twente en Hupsel 30,1 graden.

Mix van zon, wolken en in het noorden een bui

Het is op deze maandag wisselend bewolkt en vooral in de noordelijke helft van het land is kans op een beetje regen. In het midden en zuiden blijft het droog met geregeld zonneschijn.

De wind waait uit het westen en is matig en in de noordelijke provincies (vrij) krachtig. De temperatuur stijgt naar 20-21 graden in het westen en noordwesten en naar 22-24 graden in het binnenland. In het zuidoosten kan het nog een zomerse 25 gaden worden.

Vanavond is het in de zuidelijke helft van het land nog enkele uren overwegend zonnig. In het noorden komt meer bewolking voor en komende nacht volgt vanuit het noordwesten meer bewolking. In vooral de kustprovincies is vannacht kans op een bui. De temperatuur daalt naar 10-13 graden.

Overdag scheen de zon, maar er trokken ook wolkenvelden over het land. Ton Wesselius maakte de foto.
Jolanda Bakker maakte deze foto.
Trijntje van den Berg maakte deze foto.

Vrij koel juliweer

Morgen is een mix van stapelwolken en geregeld zonneschijn. Aanvankelijk is in het noorden van het land nog kans op een bui, maar verder wordt het een droge dag. De noordwestenwind waait matig en aan zee vrij krachtig en daardoor is het vrij koel voor begin juli.

De temperatuur stijgt naar 17-18 graden in het noorden, naar 19-20 graden in het midden van het land en naar 21-22, lokaal 23 graden in het zuiden. Daarmee is het een paar graden te koud voor de tijd van het jaar.

Woensdag verandert er weinig. De zon schijnt geregeld, maar vooral in de noordelijke helft komt meer bewolking voor met opnieuw kans op een bui. De temperatuur stijgt van noord naar zuid naar 18-22 graden.

Morgen en woensdag liggen de maxima onder de 20 graden. Vanaf donderdag gaat de temperatuur weer omhoog.

Normaal zomerweer

Donderdag wordt een zonnige dag met hooguit wat velden sluierwolken. Wederom zit in het noorden van het land meer bewolking, maar het blijft droog. De temperatuur is weer wat hoger en stijgt naar 19-21 graden in het noorden en westen en naar 22-24 graden in het binnenland. In het zuidoosten kan het 25 graden worden

Vanaf vrijdag zit de wind over het algemeen in de noord- tot noordwesthoek. De temperatuursverschillen tussen het noordwesten en zuidoosten zijn dan ook groot met temperaturen die uitkomen tussen de 20 graden in het noordwesten en 25 in het zuidoosten van het land. In het midden van het land is het veelal een graad of 22-23.

Vrijdag en zaterdag blijft het droog en is het vrij zonnig, vanaf zondag neemt de kans op nattigheid geleidelijk toe. Bovendien gaat de temperatuur na het weekend weer naar beneden.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de hitte voorbij is. De eerste dagen liggen de maxima rond de 20 graden, maar later in de week stijgt de temperatuur weer enkele graden. Na het weekend wordt het weer minder warm.

Tonny Morsink maakte deze prachtige foto van ouderwetse hooibaaltjes.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 820 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier