Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het is al een tijdje te koud voor de tijd van het jaar en ook dit weekend is het waterkoud en overwegend bewolkt. Toch is de kans op regen in grote delen van het land niet groot. Pas eind volgende week wordt het mogelijk wat zachter.

waterkoud
Erica van Leeuwen-de Bruijn maakte deze toepasselijke creatie.
lokaal kwam het tot wat motregen. Jannes Wiersema maakte de foto.

Gisteren was het waterkoud, grijs en grauw. Lokaal spetterde het wat, maar over het algemeen bleef het droog. De temperatuur werd niet hoger dan 5-6, lokaal 7 graden. Arcen noteerde 6,7 graden.

Sinterklaas komt vandaag weer in het land. Jolanda Bakker maakte deze foto.
De verwachte weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Noorden wat lichte regen, elders droog. Waterkoud!

Het is bewolkt en vooral in het noorden en noordoosten valt op deze zaterdag wat lichte regen. In de rest van het land blijft het meest droog. Vanmiddag trekt de regen langzaam noordwaarts, maar in Groningen, Friesland en op de Wadden blijft het nog geruime tijd  (mot)regenen. In het zuiden kan af en toe de zon schijnen.

De temperatuur stijgt naar 6-7 graden landinwaarts en naar 8 in het noordwesten. De zuidwestenwind neemt toe naar matig boven land en naar vrij krachtig bij de Wadden. Voor het gevoel is het waterkoud met een gevoelstemperatuur van een graad of 3.

Vanavond wordt het ook in het noorden van het land geleidelijk droog. Vanuit het zuidoosten klaart het komende nacht geleidelijk op, maar in het westen en noorden blijft het bewolkt en in het noordwesten is kans op een bui. In het zuiden en oosten gaat het in opklaringsgebieden 1 tot 2 graden vriezen, in het westen en noorden blijft het kwik 1-2 graden boven nul.

Trijntje van den Berg maakte deze foto op een grijze dag.
De verwachte weerkaart voor morgen. Bron: DWD

Morgen droog, maandag grote kans op regen

Morgen schijnt op veel plaatsen in de ochtend nog af en toe de zon. In de middag raakt het vanuit het oosten bewolkt, maar het blijft overdag droog. De zwakke zuidenwind draait gedurende de dag naar noord tot noordoost en neemt later toe naar matig. De temperatuur stijgt naar 5 graden in het oosten van het land en naar 7, lokaal 8 graden in het westen.

Zondagavond en in de nacht naar maandag is het bewolkt en het gaat regenen. Mogelijk valt ook natte sneeuw. De temperatuur daalt naar 1-4 graden. Maandag is het bewolkt en er zijn perioden met regen. De wind draait naar het noordwesten en neemt in de kustgebieden flink in kracht toe. Aan zee kan de wind hard worden, windkracht 7. De temperatuur stijgt naar 6-7 graden landinwaarts en naar 8 aan zee. Voor het gevoel blijft het waterkoud.

De temperatuur is duidelijk te laag voor de tijd van het jaar. Eind volgende week gaat het kwik omhoog, maar meer dan 20-30% kans op 10° of meer is er niet.

Licht wisselvallig en heel langzaam zachter

De rest van de week is het meest bewolkt, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Over het algemeen is het droog, maar dinsdag is nog grote kans op regen. Dinsdag tot en met donderdag is het nog vrij koud met een middagtemperatuur van 6-8 graden. Vanaf vrijdag wordt het minder koud en stijgt het kwik naar 8-10, in het zuiden lokaal naar 11 graden. Daarmee komen we wat meer in de buurt van wat gebruikelijk is in deze tijd van het jaar.

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat het kwik de komende dagen langzaam gaat stijgen. Daarna volgt weer een daling, maar aan het eind van de week gaat de temperatuur weer omhoog. Het Europese weermodel is het enige model dat voor 10+ gaat.

Ton Wesselius maakte deze kleurrijke foto op een grijze dag.
De dag eindigde fraai in Doornenburg. Joyce Derksen maakte de foto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Lees ook de winterverwachting!

Net als voorgaande jaren is er weer een winterverwachting gemaakt voor Europa, met nadruk op de Alpen en Benelux. Lees hier wat je de komende winter kan verwachten en discussieer vooral mee op het forum!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

(Visited 653 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier