klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Vanochtend hebben we met name te maken met buien in de (noord)oostelijke delen van ons land. In de loop van de dag wordt het droger en laat de zon zich af en toe nog zien bij een temperatuur die uitkomt rond 15 tot 19 graden. Morgen op Koningsdag lijkt het wisselvallig te worden met temperaturen die niet boven de 13 a 14 graden uit lijken te gaan komen. Er is veel wind met af en toe een bui. Op zondag is het vergelijkbaar weer, maar na het weekend lijkt het weer de goede kant op te gaan met meer zon en hogere temperaturen.

Prachtige zonsopgang gisteren ochtend. Foto: Trijntje vd Berg
In de ochtend liet de zon zich nog regelmatig zien. Het werd steeds bewolkter en later op de middag is het op de meeste plekken gaan regenen. Foto: Trijntje vd Berg
De combinatie van Zon en regen leverde ook prachtige plaatjes op van in dit geval een dubbele regenboog, gemaakt door Trijntje vd Berg
Op de meeste plekken zag het er echter zo uit, zoals hier in Steenwijk. Grijs en grauw met regen. Foto: Rob de Graaf

Vanochtend begint de dag op de meeste plekken bewolkt met vooral in het oosten en noordoosten nog een bui. In de loop van de dag wordt het vanuit het zuidwesten overal droog en breekt de zon ook af en toe door. Het eerste in Zeeland en later ook elders in het land. Het langs blijft het bewolkt in de noordoostelijke helft van het land en kan het tot laat in de middag duren voor de zon zich hier laat zien. Bij een zwakke tot matige wind uit het zuidwesten wordt het vandaag tussen de 16 graden in het noordoosten tot 18 a 19 graden in de zuidelijke provincies. Het midden moet het doen met zo’n 17 graden. Iets warmer dan normaal voor eind april dus (normaal tussen de 14 en 17).

Vanavond is het droog met opklaringen. Later vannacht (koningsnacht) trekt een nieuw gebied met buien over het land heen en neemt de wind wat toe. De temperatuur daalt tot zo’n 7 a 10 graden vannacht.

Door de nabijheid van een lage drukgebied nabij Groot Brittanië volgt het ene na het andere front elkaar op en trekken er meerdere buienlijnen vanuit het (zuid)westen over het land heen. Bron: KNMI

Morgenochtend is het overwegend bewolkt en vallen er buien die in de loop van de ochtend ook weer wegtrekken. Het wordt dan tijdelijk wat droger met ook wat zon alvorens er weer een nieuw buienfront klaar ligt. Tegen het begin van de middag trekken er weer nieuwe buien vanuit het westen over het land heen. De buien kunnen van tijd tot tijd stevig uitpakken met hagel, windstoten en af en toe een klap onweer erbij. Met een vrij krachtige zuidwestenwind en een temperatuur van rond de 13 graden voelt het dan vrij fris aan.

Morgenavond avond hebben we ook nog te maken met buien, al neemt de activiteit geleidelijk wel wat af. Als je morgen er op uit trekt hou dus rekening met frisse en af en toe wat natte condities. Kleed je hier dus goed op!

Zondag hebben we ook nog te maken met wisselvallige condities waarbij met namelijk de zuidelijke helft van het land te maken heeft met buien. Het is vrij fris met zo’n 11 tot 13 graden. De wind speelt wel iets minder een rol deze dag. Gelukkig is dit de koudste dag van de week en gaan de temperaturen later in de week weer wat omhoog.

Na het weekend zal dit op veel plekken het weerbeeld zijn met een mix van zon en wolkenvelden. Foto: Jolanda Bakker

Na het weekend wordt het weer wat rustiger en is het meest droog. We hebben dan te maken met een mix van wolken en zon met prima voorjaarstemperaturen van zo’n 15 tot 19 graden.

Ensemble verwachtingen voor de komende week. Na een fris weekend, gaan de meeste modellen komende week weer voor wat hogere temperaturen. Bron: Meteologix.com

Dit was het weerpraatje weer voor vandaag. Morgen meldt Maarten zich weer met een nieuw weerbericht voor de Lage landen. Voor nu alvast een fijn Koningsdag weekend toegewenst!

Praat gerust verder mee op ons forum, maar wil je echt alles weten over het weer? Dan is onze outdoor Meteorologie training op 25 mei 2019 echt iets voor jou. Na de succesvolle editie van vorig jaar organiseert Alpenweerman weer in samenwerking met Surviking deze training. Vele onderwerpen komen aan bod, zoals wolkenherkenning en weerkaarten lezen met een link naar outdoor activiteiten (wandelen, fietsen, kanoën, trektochten etc.). Voor meer informatie en inschrijvingen (let op: vol=vol) kun je terecht op de website van Surviking.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Hoe leuk is het dat duizenden mensen je foto bij de berichten zien. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 480 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer