Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen:
Dit weekend hebben we te maken met vrij zachte omstandigheden voor de tijd van het jaar. Dit heeft te maken met een lagedrukgebied ten westen van Europa, welke aan de oostflank warme lucht naar het noorden transporteert. Geleidelijk komt het lagedrukgebied echter dichterbij. Dit is vandaag al te merken in de vorm van enkele buien.

De weerkaart voor vandaag. Bron: KNMI

De komende dagen blijven verschillende lagedrukgebieden in onze omgeving rondtollen. In welke mate deze depressies zich daadwerkelijk met ons weer gaan bemoeien lees je verderop in dit bericht.

Gisteren: grijs maar zacht
Gisteren begon de dag in de noordelijke helft van de Benelux lokaal met wat lichte regen. De regen trok weg, maar het bleef bewolkt en er was vrijwel geen ruimte voor de zon. Er stond een meest zuidelijke wind, 3 a 4 beaufort. In de warme sector van het lagedrukgebied steeg de temperatuur naar waarden tussen de 14 en 17 graden, alleen in het noorden en in enkele kustgebieden bleef de temperatuur steken op lagere waarden.

Bij Albert Thibaudier begon de dag met wat lichte regen.
Door de hoge temperaturen ontwikkelt de natuur zich nu snel. Martin Vye legde deze mooie Krokussen vast.

In de loop van de middag trok een nieuw neerslaggebied over België naar het noorden en tegen het eind van de middag en in de avond ging het ook in Nederland regenen. In België trok het front snel alweer weg, lokaal klaarde het even op. In het noorden werd het hier en daar mistig. Later in de nacht trokken er weer nieuwe buien via het zuiden de Benelux binnen, vooral in het zuidwesten waren dit soms pittige buien. De minimumtemperaturen varieerden van 5 a 6 graden in het noordelijk kustgebied tot 9 a 10 graden in het zuiden van België.

Jolanda Bakker maakte deze foto welke het weerbeeld van gisteren goed samenvat.

Vandaag: buien
Vanochtend trekken de (soms pittige) buien verder naar het noorden. Vrijwel overal is het nog meest grijs, al kan de bewolking hier en daar even breken. De wind is zuidoost tot zuidelijk, 3 a 4 beaufort.

Vanmiddag trekken de meeste buien naar het noorden weg en krijgt de zon -met name in de zuidelijke helft van de Lage Landen- meer ruimte. Echter blijft de kans op een enkele stevige bui aanwezig. Een klap onweer behoort bij de stevigste buien tot de mogelijkheden.
Vanavond verliezen de laatste buien geleidelijk hun activiteit en komende nacht klaar het dan op veel plekken op. Hier en daar kan een mistbank ontstaan, de grootste kans hierop is opnieuw voor het noorden van Nederland. De minimumtemperaturen liggen tussen de 4 en 8 graden Celsius; de laagste temperaturen zijn voor De Wadden en de Ardennen, de hoogste voor de zuidoostelijke helft van de Lage Landen.

Morgen: aanvankelijk droog
Morgen begint de dag droog, bovendien laat de zon zich zo nu en dan zien. Een volgend lagedrukgebiedje ligt echter alweer klaar, en rond het middaguur begint het in België dan ook weer te regenen. Ook in Nederland wordt het vanuit het zuiden bewolkter en neemt in de loop van de dag de kans op neerslag toe. De temperatuur stijgt naar waarden tussen de 12 en 15 graden. De wind is aanvankelijk zuidoostelijk maar wordt later meer variabel en varieert van 2 a 3 beaufort in de noordoostelijke helft van de Lage Landen tot 4, zeer lokaal 5 beaufort in het uiterste zuiden op het naderen van de lagedruk. In de nacht naar dinsdag blijft in de gehele Benelux de kans op wat regen aanwezig. De temperatuur daalt naar waarden tussen de 5 en 8 graden.

Een neerslagkaart voor morgenmiddag. Dankzij een naderende depressie neemt vanuit het zuiden de kans op neerslag weer toe. Bron: Hirlam/Wetterzentrale

De rest van de week:
Dinsdagochtend kan er dan nog wat neerslag vallen uit de wegtrekkende depressie. In de loop van de dag wordt het droger en klaart het hier en daar op, bovendien neemt de wind in kracht af. De maximumtemperaturen liggen tussen de 6 en 10 graden.

De weerkaart voor woensdag. We zitten tijdelijk in een zadelgebied. Bron: ECMWF/Wetterzentrale

De woensdag verloopt aanvankelijk droog omdat we in een zogeheten zadelgebied zitten, tussen twee depressies in. Wolkenvelden en opklaringen wisselen elkaar dan af. Later op de dag neemt de wind op nadering van het nieuwe lagedrukgebied in kracht toe en neemt de kans op neerslag toe.

Na woensdag wordt de verwachting onzeker. Enkele modelberekeningen laten het nieuwe lagedrukgebied dichterbij komen met toenemende neerslagkansen; er zijn ook modellen die hogedrukopbouw boven Scandinavië laten zien en daarmee de depressies weghouden en koudere lucht onze kant op sturen.

De 15-daagse temperatuurpluim van het KNMI.
De 15-daagse neerslagverwachting van het KNMI.
De 15-daagse zon/bewolkingsverwachting van het KNMI.

Als we de pluimen bekijken is de algehele trend: woensdag/donderdag waarschijnlijk een droog intermezzo en toenemende kans op wat zon; in het weekend weer toenemende neerslagkansen maar ook een voorzichtig dalende trend in de temperatuur. Wel is er vanaf het weekend een flinke spreiding in de pluim en dus een grote onzekerheid; het kan nog veel kanten op. Interessant om in de gaten te houden wat er gaat gebeuren dus!

En ook Jolanda Bakker maakte een prachtige “lentefoto”.

Dit was het weer voor vandaag. Morgen is Rico er weer met een nieuw bericht, ikzelf schrijf later weer. Fijne dag, bedankt voor het lezen en graag weer tot morgen!

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite 2018’. Daarnaast zijn we ook nog eens de snelste stijger!

Het gehele artikel is te lezen via de website van skiweather.eu op onderstaande link:
THE 10 MOST INFLUENTIAL DUTCH WINTER SPORT WEBSITES IN 2018

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 681 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier