Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Na een koele en wisselvallige week komen we vanaf nu in rustiger vaarwater terecht. De afgelopen week lag de straalstroom boven onze hoofd en was het een komen en gaan van lagedrukgebieden met regelmatig naast neerslag ook veel wind. In plaats van de lente hebben we vooral de herfst gezien. Ook een vleugje winter is gepasseerd met in de nachten soms lokaal lichte vorst en buien met hagel en natte sneeuw. Nu is het echter weer tijd voor de lente om haar gezicht te laten zien!

Buien verdwijnen

Vandaag zien we vooral de zon afgewisseld met cumulus humilis. De welbekende stapelwolk of bloemkoolwolk. Deze wolk zien we vaak bij mooi weer. Ze ontstaan doordat de lucht wordt opgewarmd door de zon en daardoor opstijgt. Enkel het noordoosten maakt nog kans op een lichte bui, maar ook daar gaat het droger en zonniger worden. Deze weersverbetering hebben we te danken aan een hogedrukgebied boven Frankrijk wat zijn invloed over onze omgeving gaat uitoefenen. Ondanks het vrij zonnige en droge weer is het vandaag niet echt warm te noemen. Er staat een zwak fris windje uit het noordwesten en de temperatuur blijft steken bij 9 tot 11 graden.

Het ‘mooi weer’ wolkje. Bron Pixabay

Vanavond en vannacht lossen de stapelwolkjes op en gaat het helder worden. Daarbij gaat de wind wegvallen en kunnen we landinwaarts een koude nacht verwachten met lichte vorst. Na het verder onder invloed komen van het hogedrukgebied gaat de stroming zuidoostelijk worden en kan veel zachtere lucht op transport gezet worden naar de Benelux. Door hetzelfde hogedrukgebied is het morgen droog met volop zon, het kwik maakt een sprong naar 13 graden in het noorden tot mogelijk al 17 in het zuiden. De wind is zuidoostelijk en matig van kracht.

Dinsdag warmste dag van de week

Dinsdag beloofd de warmste dag van de week te gaan worden. Met nog steeds een zuidoostelijke stroming zitten we volop in de aanvoer van erg zachte lucht. Daarbij is er volop zonneschijn. De modellen laten wel wat hoge bewolking zien, maar daar zal de zon goed doorheen weten te schijnen. Het blijft dinsdag droog en gemiddeld komen we uit op 20 graden. In het noorden blijven we steken op 18 graden terwijl in het oosten en zuidoosten lokaal 21-22 graden mogelijk is. In de Bilt zou dit de eerste officiële warme dag van het jaar betekenen. In maart hebben we regionaal wel aal een warme dag (20+ graden) weten te noteren. Het blijft daarnaast droog met een matige wind uit het zuidoosten.

Woensdag neem de kans op een (onweers)bui toe

De woensdag begint ook zacht, wel nadert er vanuit het westen een koufront. Op dit moment is het nog niet helemaal zeker hoe laat deze precies gaat passeren en hoe actief deze gaat worden. In de modellen zien we dat de kans op een bui, ook met onweer, wel toeneemt. Mogelijk dat de snelle opwarming van de atmosfeer later op de woensdag direct afgestraft gaat worden met een fikse bui. Voor het koufront uit kan de temperatuur landinwaarts weer oplopen naar waarden rond 19-20 graden. Na passage van het front zak het kwik naar een graad of 15, we komen dus niet meteen weer diep in de polaire lucht. De wind draait na het passeren van het front naar het westen.

Verdere vooruitzichten richting Pasen

Voor een verslechtering van het weer hoeven we niet bang te zijn. We zien dat een nieuw hogedrukgebied zich gaat opbouwen en de regie gaat pakken over ons weer. De neerslagkansen blijven hierdoor richting de Paasdagen laag met ongeveer 10-20%. Ook zal regelmatig de zon te zien zijn. De temperatuur die we kunnen verwachten is nog wat onzeker, dit hangt samen met de exacte positie van het het hoog en daarmee uit welke hoek de wind gaat waaien. Juist die positie is in de modellen nog erg onzeker. De verwachting is nu dat we uit gaan komen rond 14 graden, en dat is iets boven gemiddeld voor de tijd van het jaar. Kortom prima weer zo vroeg in het voorjaar!

Voor nu een hele fijne dag en blijf ons volgen! Later deze week een nieuwe update over de mogelijke buien op woensdag en het weer richting Pasen.

(Visited 469 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer