Advertentie 

De temperaturen gaan omhoog, maar het wordt wel wisselvalliger. Aanvankelijk schijnt in het westen en zuidwesten de zon, maar de zon maakt plaats voor wolkenvelden en later is er vanuit het noordoosten kans op lichte regen. Het wordt 14-17 graden. Morgen is er ook kans op wat lichte regen, in het weekend draait het om buien met kans op onweer. De temperatuur stijgt naar 18-22 graden.

De dag begon gisteren zeer fraai met deze zonnezuil. De foto werd gemaakt door Ton Wesselius.
Ook Aad Hogenboom maakte een prachtige foto van de zonsopkomst.
Jolanda Bakker maakte deze prachtige foto gisterochtend.

Vanochtend schijnt in de westelijke en zuidwestelijke helft van het land de zon volop. In het oosten komen wolkenvelden voor en deze wolken trekken geleidelijk naar het westen. Vanmiddag zal het op veel plaatsen bewolkt raken en in het oosten en noordoosten kan later wat lichte regen vallen. Mogelijk valt er ook elders een spatje uit de bewolking.

De wind waait uit het noordoosten en is zwak tot matig, aan zee soms vrij krachtig. De temperatuur loopt op naar 13-14 graden in het noorden en noordoosten en naar 15-17 elders.

Vanavond en de komende nacht is het overwegend bewolkt en hier en daar valt een spatje regen. De temperatuur daalt naar 8-10 graden.

Morgen is het over het algemeen bewolkt en uit die bewolking kan soms wat lichte regen of motregen vallen. In de middag kan hier en daar ook de zon even doorbreken. De wind waait zwak tot matig uit het oosten en de temperatuur stijgt naar 16-17 graden. Alleen op de Wadden blijft de temperatuur met 14-15 graden iets lager.

Ton Wesselius maakte deze prachtige foto.
Het gras is ingeplakt voor de regen die gaat komen. Jannes Wiersema maakte de foto.

In het weekend schijnt af en toe de zon, maar het komt op beide dagen ook tot buien en deze buien kunnen vergezeld gaan met onweer. Waaien doet het niet of nauwelijks en de temperatuur stijgt zaterdag naar 20-22 graden. Aan zee blijft de temperatuur net onder de 20 graden.

Zondag wordt het 19-21 graden, maar aan zee steekt in de middag een wind van zee op en koelt het af naar 14-16 graden.

Vanaf morgen is er elke dag kans op regen of enkele buien.

Na het weekend blijft het wisselvallig met dagelijks kans op buien. De wind waait uit het noorden tot noordwesten en het wordt van west naar oost 17-21 graden. Daarmee zitten we op een normaal niveau voor de tijd van het jaar.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur dit weekend gaat stijgen naar waarden rond of boven de 20 graden. Na het weekend gaat de temperatuur weer wat omlaag.

Mei ook weer warm?
De afgelopen 13 maanden was het elke maand te warm ten opzichte van het langjarig gemiddelde. Wat doet mei… De verwachting is dat mei, ondanks de wat warmere verwachting, zo’n 1,6 graden te koud gaat worden met een verwachte temperatuur van 11,5 graden tegen normaal 13,1 graden.

Deze foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Praat gerust verder mee op ons forum, maar wil je echt alles weten over het weer? Dan is onze outdoor Meteorologie training op zaterdag 25 mei 2019 echt iets voor jou. Na de succesvolle editie van vorig jaar organiseert Alpenweerman weer, in samenwerking met Surviking, deze training. Vele onderwerpen komen aan bod, zoals wolkenherkenning en weerkaarten lezen met een link naar outdoor activiteiten (wandelen, fietsen, kanoën, trektochten etc.). Voor meer informatie en inschrijvingen (let op: vol=vol) kun je terecht op de website van Surviking.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 402 times, 1 visits today)

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier