Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Hoewel het gisteren op veel plaatsen zomers warm was met redelijk wat zon (maximaal 27 graden in Noord-Oost Groningen), kwam het in het oosten opnieuw tot buien. Sommige buien gingen gepaard met onweer, en in Drenthe vormde zich uit een van deze buien een kleine windhoos.

Zwak hogedrukgebied boven de Benelux

model_moddeuhd_2016072312_27_1642_149

Luchtdruk op zondag 24 juni. Bron: Kachelmannwetter.

Het grote plaatje boven Europa laat een zwak hogedrukgebied zien boven de Benelux. Dit hogedrukgebied is eigenlijk een ‘brug’ tussen twee grotere hogedrukgebieden. Een daarvan ligt ten westen van Portugal, het andere ten noorden van Scandinavië. Lagedrukgebieden liggen bij IJsland en Italië. De laatste zorgt voor wisselvallig weer in dat deel van het Middellandse Zeegebied, meer daarover in het Alpenweerbericht later deze ochtend.

Met dit zwakke hogedrukgebied ligt de Benelux nog altijd in warme en vochtige lucht waarin stevige onweersbuien kunnen ontstaan. Pas later volgende week wordt deze lucht verdreven, meer daarover in een langetermijnverwachting van zaterdag.

Zondag op herhaling?

Ook op zondag bevindt de Benelux zich in de warme, vochtige lucht. In deze vochtige lucht is het ’s nachts vooral in het oosten en langs de kustgebieden bewolkt geraakt. In het noorden van Nederland heeft zich zelfs mist gevormd met zichten beneden 200 meter. het KNMI heeft hiervoor code geel afgegeven. Deze mist lost, net zoals de lage bewolking, in de loop van de ochtend op. In de noordelijke kustgebieden kan deze bewolking wat hardnekkiger zijn.

De rest van de dag wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Later op de middag neemt de kans op fikse onweersbuien opnieuw toe, vooral in het oosten van de Benelux. Doordat in de bovenlucht weinig wind staat blijven de buien lang op een plaats hangen. Hierdoor kan lokaal veel neerslag in korte tijd vallen.

De maxima lopen uiteen van 23 graden in de kustgebieden tot 26 graden landinwaarts, vergelijkbaar met zaterdag. Wel zal het opnieuw benauwd aanvoelen doordat er veel vocht in de lucht is. De wind is eerst zwak en veranderlijk, maar draait in de loop van de dag naar het westen.

Tempkachelmann

De maximumtemperaturen van zondag lijken veel op die van zaterdag: Bron: Kachelmannwetter.

Tegen de avond raakt het vanuit het westen meer bewolkt op nadering van een storing. Het blijft wel overwegend droog.

Nieuwe week start iets minder zomers

Op maandag trekt een storing in de ochtend van west naar oost over het land. Hierdoor begint de dag zwaar bewolkt met in de gehele Benelux kans op wat lichte regen. De bewolking en neerslag trekken snel naar het oosten weg waarna vanuit het westen de zon meer ruimte krijgt. In de namiddag is in het oosten opnieuw kans op een aantal stevige buien, mogelijk met onweer. Het wordt iets minder warm met temperaturen overdag tussen 21 graden aan zee tot 25 graden in het binnenland. De lucht is nog wel steeds vrij vochtig. Wat opvalt is dat de wind op maandag flink aantrekt uit het westen tot zuidwesten, deze wordt matig in het binnenland tot vrij krachtig langs de kust. Hierdoor zal het ook wat frisser aanvoelen.

De rest van de week verloopt licht wisselvallig met veel bewolking, af en toe zon en op iedere dag kans op regen of een bui. Overdag is het ongeveer 22 graden bij een wind uit westelijke tot zuidwestelijke richting.

Hoe het weer in Europa zich gaat ontwikkelen lees je in het Alpenweerbericht van later deze ochtend!

(Visited 21 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer