Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Zondag 5 en maandag 6 april werden datumrecords in De Bilt genoteerd en ook op deze woensdag regent het weer records. Mocht het in De Bilt warmer worden dan 23,4 graden, die kans is aannemelijk, dan is het alweer warmterecord nummer vijf. Tevens is het op 8 april nooit warmer geweest dan 24,9 graden. Deze waarde werd op deze dag twee jaar geleden in Eindhoven genoteerd. Vanmiddag kan het in het zuiden en zuidoosten 25, lokaal 26 graden worden! Ook de aanloop naar Pasen verloopt warm. In het paasweekend neemt de kans op buien toe en bovendien gaat het kwik langzaam omlaag.

Deze kleurrijke foto van de zonsopkomst werd gemaakt door Ton Wesselius
Ook Michel Looyenstein maakte een prachtige foto.

(Zomers)warme woensdag

De zon schijnt op deze woensdag flink en er is hooguit wat sluierbewolking zichtbaar. De temperatuur stijgt dan ook snel en rond het middaguur is het op veel plaatsen al 20 graden. Vanmiddag stijgt het kwik verder en op veel plaatsen wordt het 20 tot 24 graden. In het zuidoosten kan het 25, lokaal 26 graden worden, oftewel een zomerse dag! Langs de noordkust, in de Kop van Noord-Holland en op de Wadden is het 16 tot 19 graden. Ook in het westen van Zeeland blijft het kwik net onder de 20 graden.

In menig (beschutte) tuin is het vaak warmer en daardoor zomers! Geniet dan ook zoveel mogelijk in de tuin of op het balkon, maar vergeet je niet in te smeren. De zonkracht is 4 tot 5 en na 20-30 minuten kan je verbranden, zeker tussen 13 en 15 uur.

De wind is zwak en waait eerst uit het zuidoosten. Later wordt de wind veranderlijk en aan zee steekt een zwakke zeewind op. De temperatuur gaat dan ook vanmiddag op de stranden fors omlaag en mogelijk komt op het strand ook mist voor. De temperatuur daalt van een graad of 20 aan het begin van de middag naar ongeveer 13 aan het eind van de middag.

Vanavond zijn er flinke opklaringen, komende nacht is er wat meer bewolking en dan vooral in het westen en noorden van het land. De supermaan is dan ook vrij goed te zien. De maan staat dichterbij en lijkt daardoor groter en feller. De temperatuur daalt naar 6 tot 9 graden.

Mix van wolken en zon, grote temperatuurverschillen

Morgen schijnt geregeld de zon, maar vooral in de noordelijke helft van het land komen ook wolkenvelden voor. Het is zelfs niet helemaal uitgesloten dat er een spatje regen valt. Veruit de meeste plaatsen houden het wederom droog. De wind waait uit het noordoosten en is zwak tot matig van kracht. De temperatuur stijgt naar 12 tot 15 graden langs de noordkust, in de Kop van Noord-Holland en op de Wadden en naar 16 tot 19 graden elders in het noorden en westen. In het midden en zuiden stijgt het kwik weer naar een warme 20 tot 22 graden.

Goede Vrijdag waait de zwakke tot hooguit matige wind uit het oosten. De temperatuur stijgt naar 14 tot 17 graden in het noorden. Op de Wadden is het slechts 12-14 graden. In het midden wordt het 18-19 graden en in het zuiden stijgt het kwik naar 20 tot 22 graden. Het weerbeeld laat opnieuw veel zon zien, maar er is ook sluierbewolking aanwezig.

Erica van Leeuwen-de Bruijn maakte deze foto in Zeeland

Paasweekend kans op buien

Tijdens het paasweekend neemt de kans op buien toe. Zaterdag is al kans op een bui, maar dan blijft het nog overwegend droog. Bovendien schijnt nog geregeld de zon. De temperatuur stijgt zaterdag nog naar 17 tot 23 graden met continue de hoogste temperaturen in het zuiden en zuidoosten.

Zondag, eerste Paasdag neemt de buiigheid toe en ook paasmaandag komt het tot enkele buien. Tussen de buien door schijnt ook geregeld de zon. De temperatuur levert wel wat in, want zondag is het 15 tot 19 graden en maandag 13 tot 16 graden. Daarmee blijft het zachter dan de 11 tot 14 graden die gebruikelijk is half april.

Deze foto werd gemaakt door Jolanda Bakker. Dit jaar eieren zoeken in eigen tuin!

Ook na Pasen blijft het zeer zacht voor de tijd van het jaar met dagelijks 14 tot 19 graden. De zon schijnt daarbij geregeld en de kans op regen is niet groot.

De pluim voor de komende 10 dagen volgens diverse weermodellen. De daling met de Paasdagen is zichtbaar.

Vrijdag is er weer een nieuw weerpraatje, dan verzorgd door Ronald. Hij geeft een update voor het paasweer. Voor nu een mooie dag en graag tot een volgende keer!

Geniet deze dagen zoveel mogelijk in de eigen tuin of op het balkon. #stayhome Erica van Leeuwen-de Bruijn maakte de foto.

Stuur gerust foto’s in en wij plaatsen ze bij de berichten. Let op: hoge resolutie en maak je foto’s landscape. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter @Alpenweerman.

Wil je meepraten over het weer? Meld je geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee en/of stel vragen.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 463 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier