Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie

Zonneschijn, sluierwolken en hoge temperaturen. Dankzij het hogedrukgebied Viktor is het warm nazomerweer met vanaf morgen volop en op uitgebreide schaal temperaturen boven de 20°.

Later in de week kunnen uitlopers van storingen ten westen van onze streken voor wat lichte regen zorgen, maar ook dan blijft het warm. In het weekend keert het droge en zonnige nazomerweer terug met zaterdag op veel plaatsen 24 tot 27°. Na het weekend is het waarschijnlijk afgelopen met de nazomer en gaat het kwik omlaag.

De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD.

Mooie dag!

Na een koude nacht met op meetpunt Twenthe 0,8 en in Arcen en Eindhoven 0,9° en aan de grond zo’n 2° vorst, was het gisteren prima nazomerweer. De zon scheen flink, maar er waren ook vrij veel sluierwolken en soms was de bewolking zo dik dat de zon erachter schuil ging en dat was vooral in de noordwestelijke helft het geval. In het noordwesten scheen de zon 3 tot 5 uur, elders veelal zo’n 7 tot 9 uur.

Het bleef droog en de temperatuur steeg naar 15 tot 18°. Leeuwarden noteerde 15,2 en Terschelling 15,3°. De toppers waren Westdorpe, Eindhoven en Arcen met 17,8°.

De week begon zeer fraai. Monique Bormans maakte deze foto.
Jolanda Bakker maakte ook weer een hele mooie foto.
Richard de Valk maakte deze schitterende foto in het natuurgebied “de Devel” in Heerjansdam
Yorick Dix maakte deze foto op de A9, ten zuiden van Amsterdam.
Albert Thibaudier maakte ook een prachtige foto van de zonsopkomst.
Jolanda Bakker maakte deze foto op een verder prachtige dag.
Marcel Pijpers ging met een drone omhoog en maakte deze foto. De verkleuring is al goed zichtbaar.

Wederom prachtig weer

Ook op deze dinsdag zal de zon weer flink schijnen, maar er trekken ook nog steeds velden met hoge (sluier)wolken over het land. Het blijft overal droog en er waait een zwakke tot matige zuid tot zuidwestenwind.

De temperatuur stijgt naar 17-18° in het noorden en noordwesten en naar 21, lokaal 22 in het zuidoosten en in grote delen van België.

Vanavond en de komende nacht is het vrij helder en daalt de temperatuur naar 6 tot 9°.

Veel zonneschijn

Morgen zal de zon flink schijnen. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige oostenwind.

De temperatuur gaat flink de hoogte in en stijgt nagenoeg overal tot boven de warme grens van 20°. In het noordwesten wordt het een graad of 20, in het midden wordt het 22 en in het zuidoosten zijn maxima tot 24° mogelijk. Alleen op de Wadden blijft het kwik net onder de 20°.

In België wordt het 21° aan de kust en in de Ardennen en Hoge Venen en 24 in Belgisch Limburg.

De verwachte weerkaart voor donderdag. Tussen lagedruk ten westen en hogedruk ten oosten wordt met een zuidelijke stroming warme lucht aangevoerd. Bron: meteologix.com

Aanhoudend warm

Donderdag krijgen we te maken met een hoogtelaag dat ten westen van ons naar het noorden trekt. We starten met zonneschijn, maar vanuit het zuiden neemt de bewolking toe met kans op een spatje regen. Na passage klaart het weer op. De temperatuur stijgt naar 21 tot lokaal 25°.

Vrijdag proberen storingen ten westen van onze streken tot onze omgeving door te dringen. Mogelijk schampt het front het westen en noordwesten, elders lijkt het droog te blijven met alleen de (hoge) bewolking van het front. Gaandeweg de dag komt de zon weer tevoorschijn bij maximaal 19° in het noordwesten en 23 in het zuidoosten.

De verwachte maxima voor zaterdag. Landinwaarts zijn zomerse waarden mogelijk. Bron: meteologix.com

Zaterdag is het weer prachtig nazomerweer met volop zonneschijn. Het wordt nog wat warmer met op veel plaatsen temperaturen van 24 tot lokaal 27° en dat op de 13e oktober. Het dagrecord voor De Bilt is 23,6° gemeten in 1990. Het landelijk record is 25,1° gemeten in Volkel ook in 1990.

Zeg je 13 oktober dan weten winterliefhebbers genoeg… Op 13 oktober 1975, 43 jaar geleden, had het in grote delen van het land gesneeuwd en vooral in het midden van het land was er sprake van een witte wereld. Er lag in de vroege ochtend van die maandag een sneeuwlaag van 2-3 centimeter. Pas later op de dag smolt de sneeuw bij een maximumtemperatuur in De Bilt van uiteindelijk 5,3°. Het was dan ook de vroegste sneeuwdag ooit.

Het Europese weermodel verwacht zondag regen vanuit het westen. Overige modellen gaan hier niet in mee. Bron: meteologix.com

Zondag neemt mogelijk de kans op regen toe, althans volgens het Europese weermodel. De overige modellen houden het (nog) droog. Over zondag later meer…

Temperatuurpluim

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen voor het midden van het land laat zien dat het warm wordt de komende tijd. Vooral komende zaterdag springt er met kop en schouders bovenuit met temperaturen richting de 25°. Vanaf zondag nemen de verschillen tussen de diverse modellen toe. Begin volgende week is het verschil tussen het Amerikaanse en het Europese weermodel groot. Het Europese gaat terug naar een graad of 15, het Amerikaanse houdt de warmte vast met 23°. Afwachten welke kant we opgaan.

Deze prachtige foto werd ingestuurd door Marlieke Paalman.
De zon ging ook mooi onder. Johan Klos maakte deze foto thv Zaltbommel.

Dit was het weer voor vandaag. Morgen zal Maarten het weerpraatje voor de woensdag verzorgen en ik ben er dan donderdag weer. Voor nu een mooie dag en graag tot morgen.

Maak je ook weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Hoe leuk is het dat vele honderden en soms zelfs duizenden mensen je foto bij de berichten zien. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via mijn Twitter: @ricoschroder

Versterk ons team of wordt sponsor

Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wat kunnen we voor u betekenen…

  • Weerbericht op maat, waar ook ter wereld (weathercard service)
  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW excl. compleet verzorgde “Ski Safari’s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 379 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer