klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Het is (zomers)warm en zonnig paasweer met temperaturen vandaag van 20-26 en morgen van 23-27 graden. Ook direct na Pasen is het nog warm, maar in de loop van de week wordt het minder warm en neemt de bewolking toe. Daarbij stijgt de kans op een regen- of onweersbui. Volgend weekend is het dan ‘maar’ 14-16 graden. Het blijft toch april…

Het was een stralende zaterdag met van opkomst tot ondergang de zon. Jannes Wiersema maakte de foto.

Ook op deze zondag, eerste Paasdag, zal de zon weer volop schijnen. Het blijft wederom droog en er waait een zwakke oostenwind. De temperatuur stijgt naar ongeveer 20-21 graden in het noorden (Wadden 18), naar 23 in het midden en naar 24-25, lokaal 26 graden in het zuiden en in België. Op de stranden wordt het vanmiddag wat koeler door een zwakke zeewind.

De UV-index is vandaag voor het eerst dit jaar 5 en dat betekent dat dat de huid gemakkelijk (binnen 15-25 minuten) kan verbranden. Smeer je dus goed in als je van de zon gaat genieten!

Vanavond en de komende nacht is en blijft het helder en droog. De temperatuur daalt naar 4 graden in het noordoosten en naar 6-9 elders.

Overdag was de lucht strakblauw. Jolanda Bakker maakte de foto.
Jolanda Bakker maakte ook deze foto met paasgele bermen vol met koolzaad
Arno van Brakel maakte deze prachtige foto in Dordrecht.
Martine Droogers maakte deze foto in de Drunense duinen.

Morgen zal de zon weer flink schijnen. Het verschil met vandaag is dat er wel sluierwolken zichtbaar zijn, maar de zon zal daar geen last van hebben. Het blijft wederom droog en er waait een matige oost tot zuidoostenwind. Goed smeren blijft het advies, want de zonkracht is wederom 5.

De temperatuur stijgt naar 20 graden op de Wadden en naar 22-23 graden elders in het noorden. In het midden van het land wordt het 24-25 en in het zuiden 26, lokaal 27 graden.

Dinsdag verandert er weinig. De zon schijnt flink, maar er is ook sluierbewolking zichtbaar. Het blijft nog altijd droog en er waait een matige tot vrij krachtige oostenwind. De temperatuur stijgt naar 21-23 graden, in het zuidoosten lokaal naar 24 graden. Op de Wadden blijft het kwik met 18-20 graden weer wat lager.

De neerslagkansen voor de komende tijd. Tot en met dinsdag blijft het droog, daarna neemt de kans op regen toe.

De rest van de week is er meer bewolking en vanaf woensdag is elke dag de paraplu weer nodig, want de kans op regen of enkele buien neemt toe. Bovendien gaat de temperatuur geleidelijk omlaag. Woensdag wordt het nog 19-23 graden, aan het eind van de week en volgend weekend (Koningsdag) is het een tiental graden kouder ten opzichte van deze dagen en blijft de temperatuur steken bij 14-16 graden. Het blijft immers april…

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat het warm blijft tot en met woensdag. Daarna gaat de temperatuur omlaag en volgend weekend is het rond of (iets) onder de 15 graden.

Het was druk op het water. Ton Wesselius maakte de foto.

De windverwachting voor surfers en zeilers:
De wind waait vandaag uit het noordoosten en waait met 5-10 knopen. De windvlagen komen vanochtend nog uit tussen de 10-15 knopen, vanmiddag neemt de wind af.

Morgen waait de wind uit het zuidoosten met zo’n 11 knopen. De windvlagen komen uit tussen de 15 en 20 knopen.

Tijd voor een ijsje. Joyce Derksen maakte de foto.

Dit was het voor deze eerste Paasdag. Maak er een mooie dag van, fijne Paasdagen en graag weer tot morgen.

Praat gerust verder mee op ons forum, maar wil je echt alles weten over het weer? Dan is onze outdoor Meteorologie training op 25 mei 2019 echt iets voor jou. Na de succesvolle editie van vorig jaar organiseert Alpenweerman weer in samenwerking met Surviking deze training. Vele onderwerpen komen aan bod zoals wolkenherkenning en weerkaarten lezen met een link naar outdoor activiteiten (wandelen, fietsen, kanoën, trektochten etc.). Voor meer informatie en inschrijvingen (let op: vol=vol) kun je terecht op de website van Surviking.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Hoe leuk is het dat duizenden mensen je foto bij de berichten zien. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 460 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer