Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

De zon schijnt de komende tijd volop, maar morgen valt het wat tegen met dan zelfs een buienkans. Vanaf donderdag is het zonovergoten en het wordt ook warm met temperaturen boven de 20 graden. Goed nieuws met het lange paasweekend in het vooruitzicht.

De dag begon met vrij veel bewolking, maar de zon probeerde het al snel. Ton Wesselius maakte de foto.
Daarna was het een mooie dag met veel zonneschijn. Jolanda Bakker maakte de foto.

Het is op deze dinsdag prachtig lenteweer. De zon schijnt volop en het is droog. Later op de dag neemt vanuit het zuiden de (sluier)bewolking toe en mogelijk komt het tegen de avond in het zuiden van Limburg alsook in Zeeuws-Vlaanderen tot een bui. In België komt het vanmiddag al op meerdere plaatsen tot enkele buien.

De wind waait uit het oosten tot zuidoosten en is overwegend matig van kracht en de temperatuur stijgt naar 16 graden in het noorden en naar 19 in het zuiden van het land. Op de Wadden en langs de noord- en noordwestkust wordt het 12-15 graden.

Vanavond en de komende nacht is het over het algemeen bewolkt en in het zuiden van het land en in België valt af en toe wat lichte regen. De temperatuur daalt naar 5 graden in het nog lang heldere noordoosten en naar 10 in het bewolkte zuidwesten.

Deze prachtige foto werd gemaakt door Jannes Wiersema in Roodeschool.
Diny Reijnen maakte deze foto aan de Maas in Cuijk

Morgen wordt de minste dag van de week. De bewolking heeft de overhand en in het midden en zuiden van het land is er kans op wat lichte (mot)regen of een enkele bui. In het noorden van het land blijft het droog. Morgenmiddag komt de zon weer geregeld tevoorschijn en geleidelijk neemt de neerslagkans weer af.

De wind waait zwak tot matig uit het oosten tot zuidoosten en de temperatuur stijgt naar 17-18 graden. Op de Wadden, in het noordwesten alsook in Zeeland wordt het een graad of 15-16.

Donderdag is het vervolgens weer prachtig lenteweer. De zon schijnt volop met hooguit wat sluierwolken aan het zwerk. Het blijft droog en er waait een matige oostenwind.

De temperatuur is hoger en stijgt op veruit de meeste plaatsen naar een warme 20-22 graden. Alleen aan de noord- en noordwestkust en op de Wadden is het minder warm met 16-18 graden.

De verwachte weerkaart voor komend weekend. Bron: wetterzentrale.de

In het lange paasweekend, gerekend vanaf Goede Vrijdag, is het prachtig lenteweer met veel zon. Het blijft op alle dagen droog en er waait een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen noordoost en zuidoost.

De temperatuur stijgt van Goede Vrijdag tot en met paasmaandag naar 20-23 graden. Op de Wadden en langs de noord- en noordwestkust liggen de maxima veelal tussen de 17 en 19 graden.

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat ook vandaag weer zien dat de temperatuur na morgen duidelijk omhoog gaat naar waarden rond en zelfs boven de 20 graden. Pas na Pasen nemen de verschillen tussen de diverse modellen toe.

De temperatuur gaat duidelijk omhoog.

De kans dat de temperatuur vanaf vrijdag stijgt tot boven de 20 graden is erg groot. Vanaf dinsdag lijkt de temperatuur weer te gaan dalen.

Ton Wesselius maakte ook deze foto.

De windverwachting voor surfers en zeilers:
De wind waait uit het oosten tot zuidoosten en neemt toe van 9 naar 13 knopen. De windvlagen nemen vanmiddag toe naar 20 knopen.

Morgen waait de oostenwind met 13 tot 16 knopen. De windvlagen komen tot ver in de middag uit tussen de 20 en 25 knopen.

Jonge pulletjes in het gras, lekker genieten in het lentezonnetje…. Ton Wesselius maakte de foto.
De dag eindigde fraai. Jolanda Bakker maakte de foto.
Suzanne Vermulm maakte deze prachtige foto van de zonsondergang.

Dit was het voor deze dinsdag. Morgen zal Maarten het weerpraatje voor de woensdag verzorgen en ik ben er dan donderdag weer. Voor nu een mooie dag en graag weer tot morgen.

Praat gerust verder mee op ons forum, maar wil je echt alles weten over het weer? Dan is onze outdoor Meteorologie training op 25 mei 2019 echt iets voor jou. Na de succesvolle editie van vorig jaar organiseert Alpenweerman weer in samenwerking met Surviking deze training. Vele onderwerpen komen aan bod zoals wolkenherkenning en weerkaarten lezen met een link naar outdoor activiteiten (wandelen, fietsen, kanoën, trektochten etc.). Voor meer informatie en inschrijvingen (let op: vol=vol) kun je terecht op de website van Surviking.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Hoe leuk is het dat duizenden mensen je foto bij de berichten zien. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 401 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier