Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De kou gaat weer uit de lucht. Vandaag warmt het al op naar 10 graden, maar komende week wordt het duidelijk warmer. Morgen stijgt de temperatuur naar 13-16 graden, aan het eind van de week liggen de maxima tussen de 17-20 graden. Daarbij is het vrij zonnig, maar zo nu en dan is er ook een buienkans.

De dag begon zeer fraai. Aad Hogenboom maakte deze foto in Roelofarendsveen.
Monique Bormans maakte deze foto in Leiden.
Bij Jannes Wiersema in Roodeschool begon de dag zo..
In het noorden van het land kwam het in de ochtend al tot sneeuwbuien. Jannes Wiersema maakte ook deze prachtige foto.

Na een buiige zaterdag met lokaal ook winterse neerslag, ziet het weerbeeld er op deze zondag beter uit. De zon schijnt vooral vanochtend flink, maar in het zuidoosten en in het oosten van België komt ook bewolking voor met mogelijk een winterse bui. Gaandeweg de dag ontstaan er ook elders enkele stapelwolken, maar het blijft droog.

De wind waait nog altijd uit het noordoosten en is matig van kracht. Vanmiddag neemt in het Waddengebied de wind toe naar vrij krachtig, windkracht 5. De temperatuur is weer wat hoger en stijgt naar 9-10 graden. In het zuidwesten kan het lokaal 11 graden worden.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. In het noordoosten kan lokaal wat lichte regen vallen, elders blijft het droog. De temperatuur daalt naar waarden tussen de 1 en 4 graden met de laagste waarden in het zuiden.

Overdag scheen in het midden en zuiden van het land de zon flink. Jolanda Bakker maakte deze foto.
Johan Klos maakte deze foto bij het bloemencorso in de Bollenstreek.
Ton Wesselius maakte deze foto tijdens de bloesemtocht in Geldermalsen.
Collega Ricardo maakte deze foto in Dordrecht.

Morgen zijn er naast wolkenvelden ook flinke perioden met zon. Het blijft droog en er waait een matige oostenwind. Daarmee wordt duidelijk warmere lucht aangevoerd waarin de temperatuur oploopt naar 12-13 graden op de Wadden en in het noorden en noordwesten en naar 14 tot 16 elders.

Dinsdag is er vrij veel sluierbewolking zichtbaar, maar de zon zal daar geregeld doorheen schijnen. Later op de dag neemt de bewolking van het zuiden uit verder toe en in het zuiden van het land en in België is er later kans op wat lichte regen.

De wind waait uit het oosten en is matig tot vrij krachtig van kracht en de temperatuur stijgt naar 12-14 graden in het noorden en noordwesten en naar 15 tot lokaal 18 van noord naar zuid elders.

De verwachte weerkaart voor later deze week. Bron: wetterzentrale.de

Woensdag kan het vooral in het zuiden, maar mogelijk ook in het midden van het land wat tegenvallen met veel bewolking en kans op regen. Bij een zwakke oostenwind loopt de temperatuur op naar 15 tot 18 graden.

Vanaf donderdag schijnt de zon flink, blijft het over het algemeen droog en wordt het warmer. Donderdag en Goede Vrijdag wordt het 17-20 graden, in het Paasweekend kan de temperatuur op meerdere plaatsen uitkomen op 20-21 graden.

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur na vandaag duidelijk omhoog gaat. Vanaf donderdag liggen de maxima rond de 20 graden.

Gaandeweg de dag kwam het op steeds meer plaatsen tot winterse buien. Albert Thibaudier maakte deze foto Heerenveen.
Vaak gingen de buien gepaard met hagel. Albert Thibaudier maakte ook deze foto.
Jolanda Bakker kreeg in de middag in Zevenhuizen ook te maken met winterse buien.
Het was gisteren echt weer om lekker binnen te blijven… Albert Thibaudier maakte ook deze foto.

De windverwachting voor surfers en zeilers:
De wind waait vandaag nog uit het noordoosten met 10 tot 14 knopen. De windvlagen zijn vanochtend nog 15 tot 18 knopen, vanmiddag liggen de stoten rond de 13 knopen.

Morgen waait de wind uit het oosten. De windsterkte is 10-13 knopen en de windvlagen liggen tussen de 15 en 20 knopen.

Het beregenen van de bloesem in de omgeving van Geldermalsen. In combinatie met negatieve temperaturen levert dit fraaie plaatjes op. Ton Wesselius maakte de foto tijdens de bloesemtocht.
Ton Wesselius maakte ook deze foto.
De dag eindigde ook weer fraai. Jolanda Bakker maakte de foto.

Dit was het voor deze zondag. Maak er een mooie dag van en graag weer tot morgen, want dan ben ik er weer…

Praat gerust verder mee op ons forum, maar wil je echt alles weten over het weer? Dan is onze outdoor Meteorologie training op 25 mei 2019 echt iets voor jou. Na de succesvolle editie van vorig jaar organiseert Alpenweerman weer in samenwerking met Surviking deze training. Vele onderwerpen komen aan bod zoals wolkenherkenning en weerkaarten lezen met een link naar outdoor activiteiten (wandelen, fietsen, kanoën, trektochten etc.). Voor meer informatie en inschrijvingen (let op: vol=vol) kun je terecht op de website van Surviking.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Hoe leuk is het dat duizenden mensen je foto bij de berichten zien. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 485 times, 1 visits today)
Advertentie

2 Reactie op “Lage Landen – Vrij zonnige en warme aanloop naar Pasen!”

 • Remco Mienis
  14 april 2019 at 12:53

  Schitterende ingestuurde foto’s wederom!
  Die met die poesjes voor het raam 😀

  Laten we hopen op heerlijke paasdagen.

  • Rico Schröder
   14 april 2019 at 13:26

   Inderdaad. Elke dag blij met de ingestuurde foto’s 😀

Comments are closed.

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier