Na een zonovergoten zondag, zag het er op deze maandag heel anders uit. De bewolking overheerste en vooral vanochtend viel soms wat lichte regen en motregen. De komende dagen ziet het weerbeeld er weer vriendelijker uit. Morgen, dinsdag, komt het nog tot een paar buien, maar de dagen daarna blijft het droog en schijnt steeds vaker de zon. In het slotweekend van oktober neemt de wisselvalligheid toe en volgende week, met november op de kalender, wordt het ook geleidelijk wat kouder.

De weerkaart voor morgen. Bron: DWD

Eerder vandaag (maandag) viel wat lichte regen en motregen, maar vanmiddag was het op veel plaatsen droog. Vanuit het westen neemt de komende uren de kans op enkele buien toe. Dit kunnen lokaal felle exemplaren zijn met in de kustgebieden ook onweer. De meeste buien zijn voor het westen en noorden. Komende nacht is het op veel plaatsen droog met een mix van wolken en opklaringen. In de kustgebieden is aanhoudend kans op buien met lokaal ook onweer. Het koelt af naar 6 graden in het oosten en naar 10 aan zee.

Morgen, dinsdag, komen vooral in de ochtend nog enkele buien voor. De meeste buien zijn voor de noordelijke helft van het land. In de middag is er een mix van zon en wolken. Het blijft op veruit de meeste plaatsen droog en het wordt 14-15 graden. Daarbij waait een matige, aan zee soms vrij krachtige zuidwestenwind.

De verwachte weerkaart voor later deze week. We profiteren van hogedruk ten oosten van onze streken.

Woensdag tot en met vrijdag veel zon

Woensdag start de dag nog met wolkenvelden, maar vanuit het zuiden breekt de zon door. Of het (uiterste) noorden ook met zon te maken krijgt moet worden afgewacht. Mocht de zon doorbreken dan is het pas ver in de middag. Verder is sluierbewolking zichtbaar. De temperatuur loopt op naar 15-16 graden in het noorden en naar 17 in het zuiden. De zuidwestenwind is matig, aan zee (vrij) krachtig, windkracht 4 tot 6.

Donderdag schijnt de zon flink en is het droog. Er waait een matige zuidenwind en het wordt 15-16 graden in het noorden en 17 in het zuiden. Ook vrijdag blijft het droog met veel zon. Wel neemt geleidelijk de wind toe en later verschijnt ook steeds meer (hoge) bewolking. Een teken dat er ander weer aan komt… De temperatuur loopt vrijdag op naar 16 graden in het noorden en naar 18 in het zuiden. Mogelijk wordt het in het zuidoosten lokaal 19 graden. Daarmee is het duidelijk zachter dan de 13 graden die gebruikelijk is eind oktober.

Zondag krijgen we mogelijk een depressie dichtbij of over ons land. De regenkansen nemen toe en afhankelijk van de koers is er mogelijk ook veel wind. Bron: WXcharts.com

Wisselvallig weekend, zondag mogelijk veel wind

In het weekend neemt de wisselvalligheid duidelijk toe. Storingen en depressies weten ons weer te bereiken en op beide dagen valt regen. Mogelijk gaat het zondag ook nog flink waaien. Zaterdag wordt het 15-16 graden, zondag is het overal een graadje minder warm.

Na het weekend, met november op de kalender, blijft het wisselvallig met zon, wolken en enkele buien. De temperatuur wordt ook lager en daalt van 13-14 graden op maandag naar 10 of 11 graden later in de week. De pluim hieronder laat de daling volgende week goed zien.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook, Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

Later in de week schijnt de zon weer flink. Lekker weer voor een herfstwandeling of fietstocht. Foto: Jolanda Bakker

Jouw BLOG / Weerbericht ?!

Mocht je overigens ook eens willen bloggen over JOUW mooie plekje of ervaringen in de Alpen of ook de Lage Landen of zelfs weerberichten willen schrijven voor het sterk groeiende platform van Alpenweerman neem dan contact met ons op!

(Visited 12 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer