Na een zonovergoten zondag, zag het er op deze maandag heel anders uit. De bewolking overheerste en vooral vanochtend viel soms wat lichte regen en motregen. De komende dagen ziet het weerbeeld er weer vriendelijker uit. Morgen, dinsdag, komt het nog tot een paar buien, maar de dagen daarna blijft het droog en schijnt steeds vaker de zon. In het slotweekend van oktober neemt de wisselvalligheid toe en volgende week, met november op de kalender, wordt het ook geleidelijk wat kouder.

De weerkaart voor morgen. Bron: DWD

Eerder vandaag (maandag) viel wat lichte regen en motregen, maar vanmiddag was het op veel plaatsen droog. Vanuit het westen neemt de komende uren de kans op enkele buien toe. Dit kunnen lokaal felle exemplaren zijn met in de kustgebieden ook onweer. De meeste buien zijn voor het westen en noorden. Komende nacht is het op veel plaatsen droog met een mix van wolken en opklaringen. In de kustgebieden is aanhoudend kans op buien met lokaal ook onweer. Het koelt af naar 6 graden in het oosten en naar 10 aan zee.

Morgen, dinsdag, komen vooral in de ochtend nog enkele buien voor. De meeste buien zijn voor de noordelijke helft van het land. In de middag is er een mix van zon en wolken. Het blijft op veruit de meeste plaatsen droog en het wordt 14-15 graden. Daarbij waait een matige, aan zee soms vrij krachtige zuidwestenwind.

De verwachte weerkaart voor later deze week. We profiteren van hogedruk ten oosten van onze streken.

Woensdag tot en met vrijdag veel zon

Woensdag start de dag nog met wolkenvelden, maar vanuit het zuiden breekt de zon door. Of het (uiterste) noorden ook met zon te maken krijgt moet worden afgewacht. Mocht de zon doorbreken dan is het pas ver in de middag. Verder is sluierbewolking zichtbaar. De temperatuur loopt op naar 15-16 graden in het noorden en naar 17 in het zuiden. De zuidwestenwind is matig, aan zee (vrij) krachtig, windkracht 4 tot 6.

Donderdag schijnt de zon flink en is het droog. Er waait een matige zuidenwind en het wordt 15-16 graden in het noorden en 17 in het zuiden. Ook vrijdag blijft het droog met veel zon. Wel neemt geleidelijk de wind toe en later verschijnt ook steeds meer (hoge) bewolking. Een teken dat er ander weer aan komt… De temperatuur loopt vrijdag op naar 16 graden in het noorden en naar 18 in het zuiden. Mogelijk wordt het in het zuidoosten lokaal 19 graden. Daarmee is het duidelijk zachter dan de 13 graden die gebruikelijk is eind oktober.

Zondag krijgen we mogelijk een depressie dichtbij of over ons land. De regenkansen nemen toe en afhankelijk van de koers is er mogelijk ook veel wind. Bron: WXcharts.com

Wisselvallig weekend, zondag mogelijk veel wind

In het weekend neemt de wisselvalligheid duidelijk toe. Storingen en depressies weten ons weer te bereiken en op beide dagen valt regen. Mogelijk gaat het zondag ook nog flink waaien. Zaterdag wordt het 15-16 graden, zondag is het overal een graadje minder warm.

Na het weekend, met november op de kalender, blijft het wisselvallig met zon, wolken en enkele buien. De temperatuur wordt ook lager en daalt van 13-14 graden op maandag naar 10 of 11 graden later in de week. De pluim hieronder laat de daling volgende week goed zien.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook, Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

Later in de week schijnt de zon weer flink. Lekker weer voor een herfstwandeling of fietstocht. Foto: Jolanda Bakker

Jouw BLOG / Weerbericht ?!

Mocht je overigens ook eens willen bloggen over JOUW mooie plekje of ervaringen in de Alpen of ook de Lage Landen of zelfs weerberichten willen schrijven voor het sterk groeiende platform van Alpenweerman neem dan contact met ons op!

(Visited 6 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer